Rezonanța magnetică face celulele canceroase luminoase și mai ușor de detectat

Profesorul canadian Alexander Wong afirmă că studiul bazat pe noua tehnologie poate avea un potențial de îmbunătățire a screening-ului cancerului și a plănuirii unui tratament pentru acesta. Studiul a fost condus pe 200 de pacienți cu cancer de prostată, echipa colaborând cu experți de la Institutul de Cercetare Lunenfeld-Tanenbaum, multiple spitale din Toronto și Institutul de Cercetare al Cancerului din Ontario.
Particularitatea celulelor canceroase pe care aceasta se bazează este modalitatea de difuziune a apei dintr-o celulă la alta, diferită de cea întâlnită la celulele sănătoase. Astfel, acest lucru poate fi evidențiat prin diferențele de capturare, sintetizare și amestecare a semnalelor emise de rezonanța magnetică la grade diferite de intensitate și temporizare a acestor semnale pulsatile.
Noua tehnologie permite doctorilor detectarea mai precisă a celulelor canceroase, care sunt mai bine delimitate față de restul celulelor. Descoperirea este importantă deoarece cancerul de prostată este pe locul doi global în topul cauzelor morții la bărbați, iar diagnosticarea acestuia este deseori limitată la țările mai dezvoltate, ce au capacitatea tehnică de detectare a cancerului în fază inițială.
De asemenea, profesorul Wong menționează că descoperirea ar putea aduce beneficii majore și în domeniul screening-ului și detectării precoce a cancerului de sân. Totodată, în timp, această tehnologie ar putea revoluționa felul în care este detectat orice tip de cancer, după cum speră cercetătorii.
sursa: Science Daily
foto: Waterloo News
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Cercetătorii încarcă celulele CAR-T cu virusuri pentru a trata tumorile canceroase solide
- Un test simplu și rapid ne-ar putea salva de cancerul colorectal
- Care este motivul pentru care TRAIL, un potențial tratament împotriva cancerului, a fost ineficient până în prezent?
- Nouă decese legate de o formă de cancer asociată cu implanturile mamare
- Examen RMN
- RMN - Citire rezultat
- RMN mamar incert ! Cum?
- RMN pelvin, postmenopauza
- RMN cot interpretare
- Probleme urinare - puncte albe pe uretere
- Substanta de contrast in RMN
- Rezultat RMN