Aplicația care reduce anxietatea copiilor înainte de o scanare RMN

©

Autor:

Aplicația care reduce anxietatea copiilor înainte de o scanare RMN
Scanarea RMN poate fi o experiență neplăcută și care produce teamă pentru unii pacienți claustrofobi sau anxioși, dar mai ales pentru unii copii. O echipă de cercetători din cadrul King's College Hospital din Londra au dezvoltat o aplicație medicală pentru copii care să ușureze examinările RMN, să reducă anxietatea, aplicație ce se bazează pe realitatea virtuală (Virtual Reality - VR).

Aplicația se numește MyMRI at King's și îi explică celui mic procedura de investigație prin RMN pe înțelesul lui printr-o experiență de realitate virtuală. Este destinată utilizării împreună cu o cască de realitate virtuală, ca Google Cardboard sau Samsung Gear VR, dar poate fi utilizată și direct pe tabletă sau smartphone. În cadrul aplicației, pacientului îi este prezentată la 360° o vizualizare realistică a procedurii, inclusiv cu imaginea unui tehnician ce îi oferă explicațiile pentru fiecare pas al procedurii până la finalizarea scanării.

Acest lucru ajută micul pacient să se pregăteasc și să înțeleagă mai bine ce presupune scanarea RMN și ce simte pacientul în timpul scanării prin intermediul videoclipurilor panoramice la 360°. Poate fi utilizată la centrul medical înainte de investigația propriu-zisă sau acasă sub supravegherea părinților.

Aplicația emite sunete și zgomote similare cu cele ce au loc în timpul procedurii, fiind încorporate în acest joc. Astfel, vine în sprijinul copiilor anxioși, ajutându-i să se familiarizeze cu sunetele și procedura în sine, pregătindu-i înainte de investigație, pentru reducerea temerilor și a stresului, eliminând necesitatea anesteziilor.

Sursa: IMedicalApps

Data actualizare: 03-03-2017 | creare: 03-03-2017 | Vizite: 1646
Bibliografie
Virtual reality medical app jelps ease anxiety for kids getting MRI, link: http://www.imedicalapps.com/2017/02/virtual-reality-mri-app/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O aplicație pe telefon detectează anxietatea și tulburările dispoziționale la adolescenți
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum