Floarea pastelu - (Anemone pulsatilla

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Anemone pulsatilla

Denumire populara: floarea pastelui; deditei, adormitele, sisinei, sufletele, vanturele

Habitat: Europa si Rusia, dar se cultiva peste tot.

Recoltare: Se culege lujerul in perioada infloririi - martie sau aprilie.

Partile utilizate: Partile aeriene.

Actiune: Nervin (actioneaza sedativ asupra sistemului nervos), antispastic, antibacterian.

Indicatii terapeutice: Floarea pastelui sau deditei este un relaxant excelent, utilizat in problemele legate de tensiuni nervoase si spasme in sistemul reproducator. Poate fi folosit si pentru ameliorarea durerii din timpul menstruatiei, ameliorarea durerii de ovare si testicule. Este utilizat si pentru a reduce reactiile la tensiune si durerile de cap asociate. Datorita proprietatilor antibacteriene, aceasta planta are un rol si in tratarea infectiilor pielii, in special a furunculelor. La fel de util este si in tratarea infectiilor respiratorii si a astmului. Uleiul sau tinctura amelioreaza durerile de urechi.

Combinatii: Pentru dureri in timpul menstruatiei se combina cu calin, iar pentru probleme de piele se combina cu echinacea.

Preparare si administrare: Infuzie - o cana de apa fiarta se toarna peste 1 lingurita de planta uscata si se lasa la infuzat 10-15 min. Se bea de trei ori pe zi. Tinctura - 1-2 ml de trei ori pe zi.

Contraindicatii si precautii: Nu folositi planta proaspata! Este toxica.

Data actualizare: 29-05-2013 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 7940
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!