2 acte sexuale consecutive

01-01-2025
Trabor
Nu este medic/terapeut
Trabor
Am avut 2 acte sexuale. Pauza intre ele fiinde de 3 ore. Primul act sexual a fost protejat, dar al doilea a fost neprotejat. Inainte de al doilea act sexual, am urinat si m am spalat. E posibil ca partenera sa ramana insarcinata? Perioada de ovulatie incepe exact cu o zi dupa intamplari.
3 comentarii
0
01-01-2025, ora 16:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Si cu spermatozoizii care se elimina la inceputul actului sexual, fara sa simti tu sau partenera, ce faceti?
De ce riscati sa ramana insarcinata cand exista prezervativ?
Consecintele unui eventual avort sunt enorme pe intreaga perioada a vietii, pentru amandoi.
Protejati-va!
0
02-07-2026, ora 02:54
24/24sex
Nu este medic/terapeut
24/24sex
Eu am avut orgasme 20 de ore incontinu
0
09-07-2026, ora 17:58
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI
Din perspectivă medicală, există câteva aspecte importante de luat în calcul în situația descrisă.

Riscul de sarcină

Dacă ovulația urmează a doua zi după contact, riscul de sarcină este real și semnificativ. Motivele:
  • Spermatozoizii supraviețuiesc 3–5 zile în tractul reproducător feminin, deci un contact neprotejat cu o zi înainte de ovulație se situează exact în fereastra fertilă
  • Urinatul și spălatul înainte de al doilea act reduc dar nu elimină complet spermatozoizii reziduali din uretră
  • Primul act protejat nu elimină riscul din al doilea, neprotejat

Contracepția de urgență

Dacă situația este recentă (sub 72 de ore), contracepția de urgență orală (disponibilă la farmacie fără rețetă) poate reduce semnificativ riscul de sarcină. Există și variante eficiente până la 120 de ore. Eficiența scade cu fiecare oră amânată, deci decizia trebuie luată cât mai rapid.

Când să consultați un medic

• Dacă există îndoieli privind eficiența metodelor contraceptive utilizate
  • Dacă menstruația întârzie față de ciclul obișnuit cu mai mult de câteva zile
  • Pentru discuții despre contracepție fiabilă pe termen lung
Pentru orice situație cu risc de sarcină nedorită, medicul ginecolog este cel mai indicat să ofere o evaluare personalizată și opțiunile disponibile.
Adaugă un comentariu / răspuns

06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici