Acufene si ureche infundata

10-03-2022
mariaAN
Nu este medic/terapeut
mariaAN
Buna ziua,

In urma cu o saptamana am observat ca am urechea infundata si acufene - m am speriat si mi a crescut tensiunea la 14 cu 8. Am asteptat 2 zile apoi am mers la ORL. Dupa consult clinic: CNI hiptertrofice, deviatie de sept, rinita cronica, timpan mat fara repere, puternic vascularizat. M a trimis in alta parte sa fac audiograma si timpanograma pentru ca a zis ca nu ar avea un aparat asa bun - au iesit bine, timpanograma tip A cu reflex stapedian bilateral prezent. M am intors cu rezultatul si a zis ca nu stie ce sa inteleaga si mi a facut timpanograma unde a iesit timpanograma tip A fara reflex stapedian bilateral. MI a prescris aerius, biorinil si betaserc. Betaserc am luat o data, dar am avut stari de lesin (dupa 7-8 ore) si am oprit administrarea - nu am stiut daca e sau nu din cauza asta.

Am revenit la medic asa cum mi a spus - urechea putin mai desfundata, dar tot cu acufene. COntrol clinic - CNI hipertrofice, dar timpanul ok, nu mai era mat/inflamat. Mi a facut iar timpanograma - fara reflex stapedian bilateral. A zis sa merg si in alta parte pentru investigatiile acestea. Diagnostic - deviatie de sept si rinita cronica - mi a dat niste picaturi cu cortizol parca. M a trimis la neuro - probabil pentru doppler si rmn.

AM intrebat ce inseamna acest reflex absent - a zis ca nu vrea sa mi spuna momentan ca sa nu ma sperie ptc cauzele sunt multiple. Bineinteles ca m am speriat. Ati putea sa ma ajutati cu aceasta informatie? De la ce ar putea sa fie?

Va multumesc!
11 comentarii
0
10-03-2022, ora 19:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Nu are nici o relevanta acum. Acel reflex absent
2. Are Relevanta. Vârstă. Sexul. Înălțimea și câte Kg are pacientul. Pacienta??
3. Daca nu e vorba de un puseu de tensiune apărut înainte.. Și acele acufene sa fost. Un avertisment ca a crescut tensiunea. Nu o boala separat
4. Acele cornete inferioare mărite în nas. Nu au nici o treaba directa cu avufenelr. Dar pot confirma ca este o pacienta cu reflyx gastroesofagian în somn. Care întreține acea inflație pe cornete
0
10-03-2022, ora 23:51
mariaAN
Nu este medic/terapeut
mariaAN
22 ani, F, 1.60, 40kg -greutatea aceasta o am de cand ma stiu. Analizele mi le au facut acum 2 luni si au iesit toate bune, de la cele pentru sange, pana la tiroida, colesterol. Absolut tot. Reflux da - am si in timpul zilei uneori si tin regim in mare parte. Ideea este ca aceste acufene am observat ca le am in special cand stau intinsa. Nu stiu daca are legatura faptul ca le aud seara pentru ca este liniste. De asemenea am observat ca am senzatia de “ureche ma infundata” in special cand mananc. Acum dupa o saptamana de cand au debutat simptomele ma simt mai ok cu urechea, in sensul ca nu mai e asa infundata, dar inca am acufene - de parca imi respira cineva in ureche.
0
11-03-2022, ora 05:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da. Ce simți acum în ureche este o disfuncție a trompei lui Eustache. Care se afla sus în rinofaringe. Unde se termina gatul și începe nasul. Acolo ajunge acel reflyx și acidul gastric inflamează tot.
Exude pt 1 luna oruce suc. Citricele. Oțet. Lamai. Usturoi
Trebuie sa ai 3 mese corecte. Mici. Calde pe zi.
Hidratare corecta cu apa și ceaiuri cu infuzie 1minut
Pana nu rezolvi inflamația din abdimen
Nu ai cum sa vindeci problemele orl
Inflația de pe tractul digestiv te afectează in 2 feluri
1.refluxul.iti irita mucoasele nasale. Faringiene
2. Calitatea mai proasta a sangelui afectează celulele corpului și o sa ajungi cu ameteli. Probleme de circulație cerebrala. Cu probleme tiroida. Probleme ciclul menstrual
0
11-03-2022, ora 08:54
mariaAN
Nu este medic/terapeut
mariaAN
Multumesc! Deja am ameteli uneori, le am pus si pe faptul ca nu pot sa respir bine si probabil nu mi se oxigeaza bine creierul, iar de alte probleme da - am si chisturi la sani. Ar trebui sa mai iau si altceva? Simt si foarte multa mucoasa inclusiv in gat. Mi s a prescris si rhinoclinil.
Iar in legatura cu acel reflex ar trebui sa ma ingrijorez? Mi a spus si ca ar trebui sa imi faca o interventie, nu am retinut numele, dar a spus ca imi baga o camera in nas sa vada ce se intampla.
0
11-03-2022, ora 10:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
e mult de vorbit si de schimbat in aimentatie
ma contactezi pe whatsapp sau facebook sau hotmail
0
11-03-2022, ora 11:47
mariaAN
Nu este medic/terapeut
mariaAN
Pentru whatsapp pot sa va contactez pe unul din numerele afisate pe pagina dumneavoastra de aici?

Va multumesc!
0
11-03-2022, ora 14:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
E unicul
196583
Celalt e tel fix
0
14-03-2022, ora 21:30
mariaAN
Nu este medic/terapeut
mariaAN
Buna seara,

Revin pe acest subiect cu inca o intrebare. Am observat ca exista momente, in special cand stau intinsa sau sprininita cu capul de perete, cand simt o vena in crestetul capului care pulseaza.

Voiam sa intreb daca este normal sau ce ar indica? Mentionez ca sunt destul de stresata, iar medicul de familie mi a recomandat sa iau streclin neuro.

Multumesc!
0
15-03-2022, ora 04:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
În acel moment când simți pulsata. Trebuie verificata tensiunea arteriala
La fel tre sa știi cât e tensiunea în momentul când te simți bine
Asa o sa știi ce îți face rău.. O tensiune mica sau o tensiune marita
0
21-03-2022, ora 19:39
mariaAN
Nu este medic/terapeut
mariaAN
Buna seara,

Mai revin pe acest subiect pentru a va spune ca inca am aceste acufene. Cum ziceam, le am in general cand ori stau cu capul aplecat, ori intinsa in pat. Am observat ca parca le am dupa ce fac efort, dar nu as putea sa fiu sigura. Inca am si nara respectiva “infundata”, adica corneta marita, cel mai probabil.
De asemenea, acum imi tiuie si cealalta ureche, dar daca stau cu capul pe urechea respectiva, nu imi mai tiuie. Ce as putea sa mai fac? Are acel reflex stapedian absent legatura cu aceste simptome?

Multumesc!
0
21-03-2022, ora 20:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Nu
E vorba de calitatea sângelui care ajunge sa oxigeneze creerul și urechea interna
Pana nu o sa ai 3 mese corecte pe zi. Cu hidratare corecta apa ceaiuri
Pana nu rezolvi inflamațiile de pe tractul digestiv. Nu ai cum sa ceri o circulație bună cerebrala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: