adenocarcinom de colon

86 comentarii 1 2 3
0
26-06-2012, ora 10:33
teddi
Nu este medic/terapeut
teddi
Buna ziua as vrea sa imi dati si mie un sfat daca se poate.Tatal mae a fost operat acu 2 luni de colon fiind depistat cu diagnosticul neorectal mijlociu hemoragic.I s-a facut o rezectie anterioara de tip dixon cu anastamoza col-colonica T-T; drenaj douglas.I s-a extirpat tumora (de 5, 5 cm).Analiza biopsiei de dupa operatie zice ca a fost depistat un andenocarcinom colonic moderat diferentiat (G2) stadiul 1 pt2n0mxl0v0r0.Au fost identificati 23 de limfoganglioni cu reactie foliculara narcata fara elemente tumorale.Seroasa este libera.Toate marginile de rezectie sunt libere. Cea mai apropiata margine de rezectie distala si se afla la 5 mm de tumora.Credeti ca ar fi bine sa faca un tratament RTE deoarece distanta e asa mica (5mm).Va multumesc.
0
24-08-2012, ora 14:07
viorelmarini
Nu este medic/terapeut
viorelmarini
Sarut mana.
Imi cer scuze ca abuzam de bunatatea dumneavostra doamna doctor, dar daca mi-ati putea da un sfat, v-as multumi din suflet.
Mama mea a fost diagnosticata cu "neo colon sigmoid" operatia a reusit cu bine din cate vad, mama se simte bine, dar rezultatul la biopsie, suna in felul urmator: "Adenocarcinom colonic moderat diferentiat, G2, stpT3, pN1, pMx (stadiul IIIB-Dukes C)
Ma gandesc cu groaza, dar se pare ca ar cam trebui facuta chimioterapie...
O zi frumoasa va doresc, si va multumesc inca o data.
0
05-09-2012, ora 20:18
monica_adela
Nu este medic/terapeut
monica_adela
buna ziua, mama mea este diagnosticata cu adenocarcinom moderat diferentiat cu arii intinse de ulceratie, necroza si abundent infiltrat inflamator acut, a facut tomografia, si urmeaza sa se stabileasca daca va face radioterapie, citostatice sau.nici nu mai stiu ce, pt ca aici nimeni nu ne spune nimic, nu suntem informati, va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat, sau macar ce pasi urmeaza sa faca, va multumesc
0
06-09-2012, ora 10:04
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pentru teddi: decizia necesitatii tratamentului citostatic si/sau radioterapic apartine oncologului in colaborare cu pacientul si familia. Probabil ca din iunie pana acum ati urmat calea propusa de oncolog.
Faptul ca marginile rezectiei sunt libere, limfoganglionii sunt fara celule tumorale si stadiul este 1, nu poate decat sa va incurajeze, este bine ca tumora a fost depistata in stadiu precoce.
Va doresc multa sanatate!
0
06-09-2012, ora 10:13
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pentru viorelmarini: din pacate, da, este nevoie de chimioterapie si, daca nu ma insel, si de radioterapie, data fiind localizarea tumorii. Nu trebuie sa va speriati de chimioterapie, prima varianta de tratament care se aplica in caz de neoplasm colo-rectal este in general bine suportata.
Fiind un stadiu cam avansat, trebuie sa fiti vigilenti permanent, sa faca toate controalele recomandate de medicul oncolog - colonoscopie, ecografie/tomografie, markeri tumorali pentru a prinde la timp o eventuala evolutie a bolii.
Multa sanatate si sa va bucurati cat mai mult de mama dvs.!
0
06-09-2012, ora 10:23
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pentru monica_adela: tomografia s-a recomandat pentru a depista o eventuala extindere a bolii (metastazare), dupa care medicul oncolog va recomanda o schema de tratament. Nu ati precizat unde este localizata tumora...
Multa sanatate!
0
06-09-2012, ora 10:24
viorelmarini
Nu este medic/terapeut
viorelmarini
Va multumesc din suflet... Uf... nu as fi vrut sa aud niciodata acest raspuns.
Dar se simte bine doamna doctor, nu o doare nimic.
De ce toata lumea se stinge dupa ce incepe chimioterapia... si raspunsul e acelasi: "a inceput prea tarziu".
Va multumesc inca o data, sarut mana.
0
06-09-2012, ora 11:01
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Stiu foarte bine ce simtiti, eu am trecut prin aceleasi probleme cu dragul meu tata, insa ne-am pastrat mereu optimismul pentru a putea merge mai departe, este un lucru esential si pentru pacient si pentru familie. Din pacate l-am pierdut pe tata in februarie, dupa 5 ani de la diagnosticul initial.
Nu am avut intentia de a va speria, vreau doar sa subliniez faptul ca starea de bine pe care o observam la dragii nostri parinti cu acest diagnostic nu reflecta intotdeauna ce se intampla in interior, de aceea toate controalele trebuiesc facute la timpul lor!

Imi cer scuze tuturor celor carora nu le-am raspuns de multa vreme, e un subiect dureros pentru mine, am evitat sa mai intru pe forum, mai ales la astfel de teme...
In limita timpului disponibil si a starii de spirit, voi incerca sa mai raspund, desi cred ca cei care au postat intrebarile au gasit si raspunsurile intre timp.

Nu uitati sa nu va pierdeti speranta niciodata si sa porniti la lupta cu ideea ca veti invinge, conteaza foarte mult! Fiecare bolnav reactioneaza in felul lui fata de boala sau fata de tratament.

Va doresc tuturor multa sanatate, putere de lupta si, de ce nu, vindecarea acestei boli nemiloase unde este posibil.
0
06-09-2012, ora 11:14
viorelmarini
Nu este medic/terapeut
viorelmarini
VA MULTUMIM MULT DE TOT.
SUNTETI UN SUFLET TARE BUN!
Cu un asa medic in spitalele noastre, jumatate din problemele cu care ne confruntam, ar fi rezolvate din start.
Imi pare nespus de rau pentru tatal dumneavoastra si ma rog ca Cel de Sus sa va tina tare in continuare.
Sanatate multa va doresc si o zi minunata.
0
06-09-2012, ora 12:18
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pentru violeta_86: in lipsa analizelor si a oricarui document medical este greu de raspuns la toate intrebarile dvs. Dupa simptomatologia descrisa, tatal dvs. face probabil tratament cu Irinotecan la 3 saptamani in perfuzie si Xeloda 2 saptamani zilnic cu o saptamana pauza. Sa inteleg ca pe 25 mai a facut perfuzia si apoi i-a fost rau? Medicul oncolog trebuie sa stie de aceste episoade de diaree si dureri abdominale, uneori e necesara intreruperea tratamentului.
Referitor la zonele de necroza hepatice, din pacate par a fi metastaze. Trebuie cautata si zona toracica pentru metastaze pulmonare.
In rest nu stiu ce mai apare in analizele facute ca sa va dau un sfat, daca cei de pe ambulanta v-au spus cele de mai sus inseamna ca nu aratau prea bine.
Tomografia a fost facuta inainte de initierea tratamentului. E bine sa mai faceti macar o ecografie la un bun ecografist pentru a vedea starea metastazelor hepatice sub tratamentul cu Irinotecan. Uneori acest tratament da rezultate bune.
Va astept cu vesti.
Multa sanatate!
0
14-09-2012, ora 22:10
mery_moraru
Nu este medic/terapeut
mery_moraru
Buna seara,
In urma unei biopsii efectuate socrului meu, am primit urmatorul diagnostic:
adenocarcinom de tip modular moderat diferentiat, cu zone de necroza, infiltrativ in cinci din cele sase fragmente biopsice prelevate.
Mentionez ca nu a mai facut nici o alta analiza medicala sau vreo operati.
Ce parere aveti dumneavoastra si ce ne sfatuiti sa facem.
V a multumesc.
0
15-09-2012, ora 23:06
viorelmarini
Nu este medic/terapeut
viorelmarini
Nu va suparati, credeti ca aceasta vitamina B17 ajuta la vindecarea cancerului?
http://www.cancertratament.info/
Va multumesc.
0
14-11-2012, ora 19:14
cosmin38
Nu este medic/terapeut
cosmin38
Multa sanatate tuturor. In data de 14.10.2012 mama mea, in varsta de 62 ani, a fost operată la Spitalul Judetean Tg Mures, de profesor doctor Copotoiu, pentru extirparea unei tumori maligne la colon, cu perforarea vezicii, zona sigmoidiana, fara metastaze. Domnul Copotoiu a scos tumora si a curătat vezica, rezultatul histopatologic avan urmatorul dianostic: "adenocaroinom cu grad inalt de malignitate care infiltreaza peretele sigmoidian pana in subseroasa, produce metastaze in 1/16 limfonoduli perosigmoidieni prelevati. pT3N1a DUKES MAC C2".
Va rog sa interpretati aceasta concluzii si sa ne indrumati cu privire la tratamentul citostatic ce trebuie efectuat avand in vedere ca sufera si de hipotensiune. Va multumesc.
0
27-12-2012, ora 10:11
cristina-antonela
Nu este medic/terapeut
cristina-antonela
buna ziua, am si eu o problema, de ceva timp cred ca am ceva la intestinul gros fac scaunele subtiri cat degetul, am gaze in burta si oricat m-asi abtine ies zgolotoase, daca incerc sa ies mai repede cu scaunul am senzatie de obturate in interiorul intestinului si o durere infundata in zona noadei, vreau totusi sa precizez ca iau tratament citostatic cu glivec am LMC, poate de asta am aceste probleme, va rog dati-mi un sfat, multumesc
0
15-02-2013, ora 22:42
roza39gab
Nu este medic/terapeut
roza39gab
Buna seara.
Revin la dumneavoastra pentru a va cere din nou ajutorul si pentru ca mi-ati fost de un real ajutor cand mama a fost diagnosticata.
Acum e vorba de sora mea in varsta de 46 de ani si din nou va cer ajutorul pentru a stii ce e de facut in continuare.
Ceea ce pot sa va spun este ca a facut o serie de analize, totul pornind de la noduli pe glanda tiroida.
Are noduli pe ambii lobi ai glandei tiroide, drept urmare a facut o serie de analize medicale:
CEA valori de ref. 0.00-10.00 rezultatul ei = 0.50
CA15-3 valori de ref. 0.00-25.00 rezultatul ei = 42, 70
Helicobacter Pylori 0.9 rezultatul ei = 8.00
Mamografie facuta in noiembrie 2012 in Budapesta, nu prezinta formatiuni maligne
CT tot in Budapesta spune ca(din ceea ce am reusit sa traduc) sanul drept, in apropierea aoreolei mamare, este depistat un nod temperat hypervascularizat cu dimensiunea 10.7 x 8, 8 x 10, 6.Tot aici sunt detectare artere atipice.Sanul stang si axilele nu prezinta structuri anormale.
Ecografie si consult ginecologic: fibrom uterin.
Specic ca nu a avut copii.
Am citit tot ce-am gasit pe net dar in unele locuri e de rau, iar in altele scrie ca acel marker poate avea valoare marita de la noduli benigni, de la fibrom uterin, de la afectiuni gastrice si multe altele.
Astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat.
Cu stima, Balint Gabriela.
0
05-03-2013, ora 13:40
juana1404
Nu este medic/terapeut
juana1404
Buna ziua!
Tatal meu in varsta de 70 de ani a fost operat in noiembrie 2013 la colon. In urma analizei histopatologice a rezultat cancer la colon cu multiple metastaze hepatice T3N2M1. De atunci face tratament cu citostatice 5 - fluouracil la 2 saptamani perfuzie care tine 52 de ore. As dori sa stiu daca se poate cat de grav este si cam care sunt sansele tatalui meu (o perioada aproximativa). Si cat trebuie sa faca acest tratament cu citostatice. Medicul i-a spus ca 'a la long', dar totusi...cat? Deja la o mana a facut flebita, si nu o mai poate folosi momentan deloc.
Va multumesc ff mult. Marcari tumorali inainte de citostatice erau de 6000 de ori mai mari decat valoarea normala. Acum dupa 6 serii s-au redus la jumatate.
0
07-03-2013, ora 14:35
Bogdanbfc
Nu este medic/terapeut
Bogdanbfc
Buna ziua.Tatal meu a fost operat recent in februarie de o tumora pe colon de tip malign la spitalul militar din Bucuresti.
In scrisoarea medicala diagnosticul arata asa:1.Adenocarcinom jonctiune Rectosigmoidiana G2 stenozanta-operata
2.Fistula anostomotica tardiva
3.Hemangioame hepatice
4.HTA esentiala stadiul 2
5.Bloc de ramura dreapta
pe buletinul lui histopatologic scrie urmatorul rezultat:Adenocarcinom moderat-diferentiat al colonului invadand in peretele in totalitate.Linfoganglioni locoregionali (9) fara invazie tumorala.Bont rectal si bont sigmoidian fara invazie tumorala.Asa scrie pe ultima pagina in rezultatul examenului.
In timpul operatiei s-a taiat si un pic din vezica urinara.la Braila fusese diagnosticat initial in stadiul 2 al cancerului, dar se spune ca deoarece i-a taiat si un pic din vezica ar fi stadiul 3.Ma poate lamuri cineva?si ar mai fi sanse de supravietuire sau vindecare?Va rog din tot sufletul daca puteti sa imi dati un raspuns cat mai concret si realist, ca sa stim cat de repede ne miscam si unde sa ne ducem, macar pentru a-i prelungi viata tatalui meu.Are 59 de ani.Va multumesc frumos si o zi buna!
0
19-03-2013, ora 12:50
adelinaeu
Nu este medic/terapeut
adelinaeu
Buna ziua.bunica mea a fost operata pe 24 ianuarie la Spitalul judetean dr urgenta targoviste deoarece la colonoscopie i-au depistat o tumora...pe 28 feb a primit rez biopsiei.dg.clinic:neoplasm colon;proba trimisa;tumora colon sigmoid. descriere macroscopica:Piesa de aprox.14/6, 5/3 cm, fragment intestin gros, care pe sectiune prezintpa la aprox.10cm. de limita I o formatiune tumorala infiltro-vegetanta de culoare albicioasa, consistenta ferma, cu prezenta unui ggl in tesutul adipos pericolic, iar limita II pare indemna macroscopic. descr.microscopica :limitaI -fragment perete intestinal prezentand la nivelul mucoasei o proliferare tumorala constituita din structuri glanduliforme delimitate de un epiteliu stratificat atipic, continand celule cu raport n/c narit, nuclei veziculari, polimorfici, cu nucleoli proeminenti -structurile neoplazice invadeaza peretele, interesand intreaga tunica musculara si seroasa, fiind insotite de un infiltrat inflamator si mici arii de necroza.Limita operatorie II-indemna tumoral.Structura microscopica de 2limfoganglioni, unul din ei prezinta metastaza masiva de adenocarcinom(intreaga structura ggl substituita de structuri neoplazice!)iar celalalt cu zone de microstaza.Dg.Histopatologic:ADENOCARCINOM BINE DIFERENTIAT INVAZIV IN INTREG PERETELE COLONULUI, METASTAZE LOCALE LINGOGANGLIONARE.Va rog spuneti-mi ce inseamna toate acestea, stiu ca e cancer...si e rau...atat...mai are de trait?a inceput citostaticele, xeloda si aloxi...ii e foarte rau, vomita...are 71 de
0
19-03-2013, ora 12:57
adelinaeu
Nu este medic/terapeut
adelinaeu
Are 71 de ani.acum o sapt a facut perfuzia, nu stiu cum se numeste, dar mai ia si xeloda 6/ zi si aloxi.ii e mereu rau, cateva zile a vomitat, pofta de mancare nu are, e foarte slabita deoarece nu poate manca, va rog sa imi explicati si mie in linii mari acel diagnostic, am inteles ca e cancer de grad 3.mai mult nu stiu pentru ca matusile mele se ocupa de ea si mie nu-mi spune nimeni nimic...va raman recunoscatoare si va multumesc anticioat.multa sanatate tatalui dumneavoastra!
0
01-10-2013, ora 13:50
camycj
Nu este medic/terapeut
camycj
Buna ziua,

Astazi am primit raportul de examinare histopatologica pentr tatal meu, 60 ani, operat pentru adenocarcinom cecal acum aproximativ patru saptamani. Sunt putin derutata de codificare pt4bn0mxlov0g2 std IIc. c. 18.0 M 8140/3. Inteleg stadiul 4, b afectarea seroasei, fara afectare ganglionala si fara metastze la distanta...dar nu inteleg std IIc si restul codificarilor. Inteleg ca este un stadiu avansat da incerc sa inteleg cam cat de graza este situatia.

Piesa

colon drept

Macroscopie

Pisa cu lungime de 38.5 cm rprezentate de cec si colon ascendent cu lungime de 20 cm si ileon de 18.5 cm. In zona apendiculara este pezent un bloc tumoral de 7/6.5/ cm cu o arie de ulceratie la nivelul mucoasei cecalede 4/3 cm. Pe sectiune procesul tumoral intereseaza transmural apendicele si cecul, este albicioasa cu arii de hemoragie si are un aspect ulcero vegetant. Tumora infiltreaza tesutul adipos adiacent si seroasa se afla la 18.5 cm de marginea de rezectie proximala si la 16 cm de marginea de rezectie distala.

Microscopie
Formatiunea tumorala descrisa de macroscopie este reprezentat de o proliferare tumorala maligna de tipul unui adenocarcinom moderat diferentiat G2 ce intereseaza peretele cecal pe toata grosme cu interpretarea seroasei T4b. Sunt prezente arii de ulceratie extinse la nivelul mucoasei si moderate rii de necroza tumorala. Nu sunt prezente aspecte de invazie peineurala, nici emboli tumorali angiolimfatici pe materialul examinat.
Marginile de rezectie proximala si distala sunt libere de elemente tumorale maligne. S-au prelucrat si examinat 23 limfoganglioni fara elemente tumorale maligne cu histiocitoiza sinusala si focala hiperplazie foliculara.

Va multumesc
0
02-12-2014, ora 22:40
nimicimposibil
Nu este medic/terapeut
nimicimposibil
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati sa inteleg acest diagnostic si la ce sa ma astept. Mama mea, 57 ani, a fost operata acum 2 saptamani.

Diagnostic clinic: Tumora colon transvers
Piesa trimisa: 1. Fragment Epiploon, 2. Piesa de hemicolectomie
Macroscopie: 1. Epiploon adus in 2 fragmente greutate 2 kg, cu zone hemoragice si necroza, 2. Piesa de rezectie intestinala cu lungime 45cm, prezentand la 1cm de una din transe formatiune tumorala conopidiforma, ulcerata, circumferentiala cu diametrul 4cm.
La 25 cm de tumora zona de ulceratie cu pierdere de substanta cu diametrul 1, 5cm si depozite brun negricioase. In tesutul adipos se evidentiaza 7 limfoganglioni cu diametrul 0, 2 - 1cm.

Descriere microscopica:
1. Tesut fibroadipos prezentand numeroase granuloame necazeoase cu celule multinucleate Langerhans si materiale de sutura chirurgicale (central), macrofage spumoase, fibroza extinsa si vase numeroase ectaziate; necroza hemoragica si microabcese
2. Piesa de hemicolectomie prezentand o proliferare tumorala de tip adenocarcinom moderat diferentiat (G2) infiltrativ, depasind seroasa. La distanta se evidentiaza o zona de pierdere de substanta ce intereseaza intregul perete intestinal cu tesut de granulatie, necroza hemoragica si microabcese. 5 limfoganglioni imunoreactivi. Transe chirurgicale neinvadate tumoral.
Diagnostic anatomo-patologic: Adenocarcinom colonic moderat diferentiat (G2). pT3NoMx

Va multumesc!
0
06-12-2014, ora 22:35
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
sunt MARIAN am 38 de ani si sa incep cu inceputul : in decembrie 2008 mi sa descoperit din greseala un cancer GRAWITZ STADIUL 3B pe rinichi de 12--10--10 cm ( aveam varicocel si urma sa ma operez), si mi sa scos rinichiul, si in 2009 ianuarie eram suspect de hepatita luata prin sange sau din spital dar pana la urma era steatoza hepatica grad 4( la cele doua sunt aceleasi analize) incepand cu gradul 5 incepe ciroza, si pana in iunie 2012 am folosit ceaiuri hepatice si pastile pt ficat regim alimentar odihna multa sport miscare si sa refacut in totalitate in circa 2ani, in iunie 2012 am inceput munca stresanta 12 ore cel putin pe jos fie ca ningea, ploua sau era canicula, si cam din noiembrie nu am mai putut consuma acel ceai 2 litri pe zi, faceam ecografii din 6 in 6 luni analize din trei in trei, si RMN sau CT din 2 in 2 ani, in dec. 2012 totul era bine si in mai 2013 la CT sa constatat recidiva tumorala, in loja renala unde a fost rinichiul, care avea 6, 5cm, m-am operat si sa scos tumora, in august mi sa rupt operatia ( EVENTRATIE) si am mai facut o ecografie de control si doctora na vrut sa zica nimic pana nu fac un nou ct si la el sa constatat ca am recidiva iar dar in alt loc al organismului langa coloana vertebrala si uneste muschiul spatelui de colon de 2.4-.2.5--3cm, am avut ghinion ca salile de operatie sunt in renovare si doctorul plecat si m-am operat in septembrie dar nu sa putut umbla la ea pt ca a creat sangerari masive pt aparare si avea margini neregulate si doctorul nu stia unde incepe si se termina, mi sa pus plasa abdominala, in noiembrie am depus dosarul pt SUTENT si am ratat comisia pt trei zile, si a trebuit sa MA DESCURC, in farmacie este 220 milioane, si nu eram in situatia de a mai astepta si in noiembrie la ct tumora avea 3, 7--3, 7cm si inca trei pe un plaman una de 8mm, si doua mici, am inceput SUTENTUL pe 10.11.2013, si pana in 27 febr.2014 am mancat usturoi zilnic, sfecla, varza, telina, patrunjel, marar, morcov, pastarnac, marar, ceaiuri 2 litri, pastile de ficat omega3, silimarina, esentiale, 2vitamina c pe zi, si mancare normala cu carne paine fainoase lapte peste mici salam, carnati etc, si in febr. la CT tumora scazuse de la 3, 7--3, 7cm la 3--1, 17cm si mai aveam doar cea de pe plaman de 8mm si ACUM PE 2.06, 2014 am facut un nou CT si tumora a scazut de la 3"”1, 17cm la 2-1, 6cm si cele doua de pe plamani ( drept 5mm, stang8mm) stagneaza la aceeasi dimensiune (SI STAGNAREA ESTE O VICTORIE DESTUL DE MARE), pe 23.09.2014 am facut si scintigrafia osoasa si nu sunt formatiuni tumorale acum continui cu acelasi stil de alimentatie si ceaiul, pastile si am uitat iesit aproape zilnic afara mers si sport cat imi permite operatia care are 30cm, fac tot ceea ce faceam si inainte si SUNT CEL MAI OPTIMIST OM DE PE PLANETA, si familia si grupul de pacienti cu cancer cu care ma vad ma sun si ne sustinem reciproc.Acum pe 29.10.2014 in urma CT-ului tumora de pe colon nu se mai evidentiaza si cele doua de pe plamani stagneaza.
Trimitemi o adresa de mail si iti trimit ce am eu despre cancer, tratamente, lucrari si un ghid al pacientului.
0
19-06-2015, ora 18:55
electro1983
Nu este medic/terapeut
electro1983
Bunicul meu in varsta de 81 ani a fost diagnosticat cu cancer de colon si operat! Rezultatul biopsiei este urmatorul:
Sectiunile examinate contin fragmente de perete colonic la nivelul caruia se observa oproliferare tumorala de tipul unui adenocarcinom, moderat diferentiat histologic (G2), cuarhitectura tubulara care infiltreaza tesutul adipos subseros si focal seroasa colonica.Proliferarea tumorala este alcatuita din celule cilindrice, fara limite celulare evidente, cucitoplasma eozinofila cu o cantitate redusa de mucus intracitoplasmatic si nuclei alungiti sauovalari, palizi, cu cromatina granulara si nucleoli mici.Sunt prezenti emboli tumorali limfatici (L1). Nu se observa emboli tumorali venosi (V0) insectiunile examinate. Sunt prezente aspecte de infiltrare perineurala.Reactia desmoplazica este moderata, infiltratul inflamator limfocitar intratumoral redus, iarnecroza intratumorala redusa. Peritumoral se observa redus infiltrat inflamator alcatuit dinlimfocite, plasmocite si PMN neutrofile.Pe una din sectiunile examinate este prezent un adenom tubular cu displazie de grad redus.Una din sectiunile examinate contine un fragment de perete colonic liber de elemente demalignitate.Cei 5 limfoganglioni examinati prezinta modificari reactive si sunt liberi de elemente demalignitate.
CONCLUZIE:Aspectul descris corespunde unui adenocarcinom colonic moderat diferentiat histologic (G2).Adenom tubular colonic.Clasificare pTNM: pT4a pN0 pMx !

Cum interpretati acest rezultat? Ce stadiu este si ce tratament ar fi inficat!

Mentionez ca a fost operat de urgent pt ocluzie intestinala si acum este cusut pt a 2 oara cu inele georgeschi.sufera de astm bronsic si operatia a eviscerat!Intr-o saptamana vom scoate iinelele si trebuie sa incepem tratamentul.
E cancer de colon in stadiul 2 sau 3? Dr oncolog a recomandat citostatice.perfuzie de 48ore odata la 14 zile... Care este parerea d-voastra?
0
18-08-2015, ora 20:39
xella_37
Nu este medic/terapeut
xella_37
Buna seara! Am nevoie de o lamurire, va rog frumos! Tatal meu, 72 de ani a fost operat cu o luna in urma de adenocarcinom rectosigmoidian.Interventia a fost laparoscopica, fara anus contra naturii.Astazi am primit rezultatul biopsiei care suna asa:adenocarcinom de tip uzual, de grad scazut/bine diferentiat(g1)invaziv in subseroasa de jonctiune recto sigmoidiana.Transe de sectiune chirurgicala negative. pT3 pN0 LV1 PN0(0/12), C19.9 m8140/3 G1.
Descrierea microscopica are caracteristicile:
-invazie angiolimfatica prezenta
-invazie in vasele mari absenta
-invazie perineurala absenta
- margini tumorale rotunjite de tip pushing
-reactie desmoplazica stromala
-detrius necrotic intraluminal(necroza murdara)
-necroza tumorala
-ulcerare prezenta
-infiltrat inflamator mixt de intensitate variabila#-transe de sectiune chirurgicala fara invazie tumorala cea mai apropiata transa este cea radiala de 7MM.
s-au izolat 12 limfoganglioni regionali reactivi, cu edem si hiperemie, fara invazie tumorala.
Proliferarea tumorala are aspect infiltrativ cu invazie in subseroasa cu grosime maxima de 8MM.
S-au trimis la biopsie 1 piesa rezectie rectosigmoidiana si tansa de rect.
Va rog sa-mi traduceti acest rezultat, nu am rabdare sa ajung la un medic oncolog, si va rog o parere despre citostatice si ce ar trebui sa facem in continuare. Mentionez ca inainte de operatie a facut CT abdominopelvian si nu au reiesit metastaze la niciun alt organ( ficat, rinichi, plamani..)
Multumesc si scuze pentru marimea mesajului.
Sanatate tuturor!
0
11-06-2016, ora 14:17
HellScream
Nu este medic/terapeut
HellScream
Buna ziua!

Nu stiu daca acest forum mai functioneaza sa imi raspunda careva dar totusi fac si eu o intrebare :

Am o prietena care recent a fost operata de ocluzie intestinala, inainte de operatia asta ar fi avut ceva probleme cu internare cu diaree la spitalul de urgenta, in urma cu vreo 2-3 luni, acuma saptamana trecuta a facut aceasta operatie. Ma rog dupa operatie am inteles ca ar fi avut o tumora pe intestin, careia i s-a facut biopsie, ieri cand am vorbit cu ea sa aflu rezultatul de la biopsie mi-a trimis niste numere si cifre la care pur si simplu ma uit ca pisica in calendar, ar putea cineva sa imi traduca ce inseamna toate acestea si cam ce tratament se recomanda sau cam ce e de facut (as prefera sa stiu adevarul, fara menajamente)? Multumesc anticipat!

Acesta este rezultatul:

Adenocarcinom colonic moderat diferentiatG2 ulcerat invazie in seroasa pT3 si mai spune ca are niste indicative care asa cum am spus mai sus, nu stim ce inseamna

Acestea sunt indicativele:

pTN pT3NO cod OMS 8140/3

P.S. Daca aveti nevoie de mai multe detalii din rezultat va rog sa imi spuneti ce anume sa intreb. Multumesc!
0
15-03-2023, ora 15:45
Alin Giurgiu
Nu este medic/terapeut
Alin Giurgiu
Buna ziua doamna doctor.Tocmai ce am primit si eu un diagnostic despre mama mea.Are 71 de ani si a primit raspunsul la biopsie.Concluzia:Adenocarcinom primar bine diferentiat invaziv.Care procedura ar fi cea mai buna in acest caz?Se poate interveni si paroscopic sau ideal ar fi operatia?Va multumesc si sanatate multa tuturor!
Adaugă un comentariu / răspuns
86 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  •