Adenom hipofizar

86 comentarii 1 23 Înainte ›
0
16-05-2009, ora 03:32
ana_pepsik
Nu este medic/terapeut
ana_pepsik
salut, numele meu este ana si am 24 de ani.in urma cu un an am fost diagnosticata cu adenom hipofizar nesecretant de 1, 7 cm la institutul parhon.mi-a fost recomandata operatie trans-nazal in germania.am dureri ingrozitoare de cap si tulburari de vedere.as vrea sa iau legatura cu cineva care s-a operat.
multa sanatate!
0
03-06-2009, ora 15:15
cristinardelean
Nu este medic/terapeut
cristinardelean
Buna
Am 31 de ani si am un chist sanguinolent antehipofiza. De la 6/3 mm am ajuns in 1 an si jumatate la 13/7/4 mm. Anul acesta sunt programata la Szeged la radioterapie, si as vrea sa stiu mai multe despre ce ma asteapta in timpul tratamentului. o operatie de inlaturare chist/tumori hipofiza costa in jur de 4.000 euro cu spitalizare, operatie, tot. Eu zic ca 1-e mai rentabil (spaga e exclusa) si 2 e mai sigur in strainatate. Au alte aparate, alta pregatire...
0
13-06-2009, ora 23:54
Cuore
Nu este medic/terapeut
Cuore
Buna.
imi poate spune si mie cineva ce influenteaza formarea adenomului hipofizar, care sunt cauzele, se poate preveni ? Secretia mare de prolactina face sa creasca tumoarea sau tumoarea face ca glanda sa secrete multa prolactina ?
Ma intereseaza pt. ca mi-am facut prolactina si a iesit 1047. Sa vedem daca medicul va cere si RMN. Oricum eu vreau sa il fac, dar pana atunci vroiam sa stiu mai multe...
0
05-08-2009, ora 22:37
Anamaria250
Nu este medic/terapeut
Anamaria250
Salut, am 25 de ani. Din 2005 pana in 2008 nu am reusit sa aduc nivelul prolactinei in limite normale.
Am folosit bromcriptin, aulin, ceva produs naturist(picaturi) si progestogel.
In august 2008 am fost diagnosticata cu microadenom hipofizar(5 mm) si pana in noiembrie, medicata cu Dostinex, prolactina a scazut brusc in limite normale.
Am intrerupt tratamentul si in mai 2009 prolactina era inca in limite dar cu tendinte de crestere.

Eu nu am dureri de cap si as dori sa intreb daca numai la cei cu macroadenom apar aceste simptome?
Se poate intui cresterea adenomului fara RMN(simptome... alte dereglari hormonale... etc)?

sanatate!
0
16-09-2009, ora 23:03
adinnna
Nu este medic/terapeut
adinnna
buna...am vazut o gramada de pareri...si eu am fost diagnosticata cu microadenom hipofizar in februarie 2009..pot sa va dau un sfat- operatia nu e cea mai buna decizie...eu acuma sunt internata in spital la parhon si daca ma plictisesc am zis sa caut si eu pe internet parer i:).prima data mi am facut programare la clinica Medsana in buc in Primaverii si acolo am dat de cel mai bun profesor din tara de endocrinologie Prof. Coculescu...este un om de milioane si ajuta pe toata lumea si este recunoscut in toata tara...Ma chemat de urgenta la Parhon si mi-a facut toate analizele...si pot sa zic ca microadenomul meu nu a mai crescut si se poate rezolva prin tratament.In primul rand va sfatuiesc sa nu amanati si sa vad duceti la doctor cu prima ocazie...Cautati pe Google despre acest profesor si daca chiar va intereseaza puteti sa va faceti programare la dansul la clinica de care v-am zis mai sus...si nu o sa regretati...aveti grija de voi si nu uitati sa lupati pt viata voastra ;)
0
18-09-2009, ora 08:52
ain
Nu este medic/terapeut
ain
multumesc, adinna pentru raspunsul echilibrat si plin de speranta.Totusi as dori sa stiu cum se comporta adenomul in sarcina cu dostinex.multa sanatate tie si tuturor.
0
02-11-2009, ora 16:17
anisoara.br
Nu este medic/terapeut
anisoara.br
buna
am fost diacnosticata cu un macroadenom hipofizar de 3 cm nesecretant la Parhon mi afectat si nervul optic, camp vizual ingustat si sunt programata luna asta la operatie, am vazut o gramada de pareri as vrea sa imi spuneti si mie cine sa operat ce ma asteapta astept parerile dv -
Va multumesc si multa sanatate va doresc
0
06-01-2010, ora 20:20
deedee02
Nu este medic/terapeut
deedee02
anisoara...operatia trebuie sa fie ultima alegere. am descoperit si eu in decembrie ca am adenom hipofizar de 1 cm. mi a dat medicul de la parhon dostinex de la care imi este ffff rau... dar o sa incerc tot ce se poate...metode naturiste..acupunctura... si poate nu o sa ajung la operatie...

mai stie cineva metode care au dat roade la adenomul hipofizar?

Sanatate multa anisoara!!!! Cu ajutorul lui Dumnezeu trecem peste toate!!!
0
07-01-2010, ora 11:47
cristinardelean
Nu este medic/terapeut
cristinardelean
Buna
Deedee02 are dreptate. Eu am fost si la Szeged si la Debrecen. Nu te opereaza nimeni fara a incerca toate variantele posibile de tratament. Sunt la al 4lea tip, si nu a dat rezultate. Am trecut pe homeopate si acupunctura. Sunt vreo 15 tipuri de medicamente, unele se iau la perioada, altele nu au legatura.
Mai intai se fac tratamente hormonale, sub supraveghere si comisie medicala, apoi eventual radioterapie. Toti m-au sfatuit sa fac operatia dupa 40-45 de ani. Toti incearca sa rezolve cu tratament, sa nu fac operatia niciodata. Riscurile sunt mari, si sincer nu am incredere in medicii romani.
Sper din tot sufletul sa se gaseasca un medicament minune care sa regenereze hipofiza (am si leziune hipofizara) sa dispara tumoarea, sa fie pace in lume. :-) pana atunci, luptam cu ce avem si cu ce putem. Curaj!
0
03-03-2010, ora 22:32
lafamilia
Nu este medic/terapeut
lafamilia
Am 42 de ani si pe 11 aprilie 2008 am descoperit ca am un macroadenom hipofizar cu dimensiunile de 2, 4 pe 1, 8 cm am fost de 2 ori la Parhon si miau zis din 6 in 6 luni sa merg la ei la control zicindumi ca trb sa scap de aceasta tumoare operinduma la spitalul Bagdasar dar nu mam dus.
Am o presiune intracraniana cu amorteala capului am o stare de oboseala ma dor miinile si picioarele cind inoureaza am o stare proasta la miini de imi vine sa urlu si nu am putere in ele.
Daca puteti sa imi dati niste sfaturi -*


VA DORESC SANATATE


(*modificat de administrator)
0
14-04-2010, ora 17:11
dianamury
Nu este medic/terapeut
dianamury
buna Criss25,

esti o fata ambitioasa si curajoasa, dupa cateam vazut p forumm ca ai patimit. Am si eu probleme cu hipofiza, nu am ajuns pe la Parhon, inca,. Am citit ca ai fost la Dr.Mara Carsote. Poti sa-mi dai putine detali despre dansa? E specialista in hipofiza, sau mai multe nu prea stii? Cum se poarta cu pacientiii? e profesionosta sau ciubucara? Mai are consultatii si pe la alte Centre medicale, particulare?


cu mii de mutumiri si ma bucur sa aud ca te simti bine
0
16-04-2010, ora 13:34
reflection
Nu este medic/terapeut
reflection
Buna ziua din nou dupa aproape 2 ani!
Eu am 28 de ani si acum ceva ani am descoperit ca am un microadenom hipofizar.
Nu va reproduc starile, plansetele, chinul, invinuirile, intrebarile fara raspuns, teama.trairile (ma concentram foarte greu, ma durea capul, mi se atrofiase muschiul ocular pe partea dreapta si vederea imi era din ce in ce mai slaba - acum port lentile de contact, nu din comoditate ci din diferenta mare de dioptrii dintre ochi)...
A urmat LUPTA! Am investit tot timpul si resursele in carti, Internet, medicina alternativa...L-am luat pe Dumnezeu cu mine si am zis ca impreuna vom razbate!!!


La momentul actual adenomul meu este zero (deci, s-a resorbit). Acum, lucrez foarte mult la partea hormonala, abia mi-am facut dozajele sa vad cum mai stau si mi-au iesit mici LH si FSH. Deci, practic, hipofiza mea produce deja proprii ei hormoni, exceptie facand cei pe care EU nu ii ajut (daca cititi pe internet acesti doi hormoni au o mare legatura cu stress-ul si starile de agitatie ale omului). Precizez ca inainte aveam toate valorile hormonale foarte mici, inclusiv ovarele, uterul etc...
Nu inseamna ca m-am vindecat! Vindecare se va numi momentul in care voi avea o menstra regulata...dar sunt pe aproape!

Recunosc ca nu mi-a fost usor deloc...lupta nu e pe cat de grea cat e de lunga in aceasta afectiune si, indiferent cat ma credeti.conteaza enorm un psihic bun.un optimism anume si multa rabdare.

Dar... ce nu am incercat?!?! bioenergie, homeopatie, acupunctura, meloterapie, cromoterapie.orice auzeam...incercam. Era sansa mea...de ce sa o ratez? Si, iata, am castigat principala batalie...mai e putin pana la sfarsitul razboiului!

Am ajuns sa ma gandesc la un bebe. Stiu, e prematur... si pentru multi (in special medici) acest lucru e la stadiul de SF. Dar, oare, nu si adenomul meu de care spuneau ca nu va trece fara sa urmez medicatia lor nu este un SF acum? Cel mai rau lucru e sa auzi ca ai un adenom care nu secreta nimik (deci, cu ce sa combati cand nu stii ce e acolo?).
Nu contest competentele profesionale ale medicilor. Exclus!
Spun doar ca exista si alte cai de rezolvare a problemelor... merita incercate!!! Macar in paralel.

Viata e plina de alegeri...
Dumnezeu nu ne da niciodata ceva de care sa nu putem trece.

Doresc tuturor sanatate si credinta!!!
0
16-04-2010, ora 15:02
cristinardelean
Nu este medic/terapeut
cristinardelean
Ma bucur pt Reflection
Eu inca mai lupt cu hipofiza.
Pentru reglare menstruatie dar si ovulatie am urmat acupunctura (10 sedinte la fiecare 6 luni) si apoi tratament homeopat: folliculinum la 8 si 20 zile de menstruatie si zilnic o fiola (50 picaturi) de extract de zmeur. Rau nu fac si in 2 luni am inceput sa am ciclu regulat fara hemoragii puternice si PMS suportabil.
Iti doresc succes si asteptam poze cu bebe
0
01-05-2010, ora 18:16
sotie_cos
Nu este medic/terapeut
sotie_cos
Pentru Cristina Ardelean


Buna Cristina,

De citiva ani buni (vreo 3, mai precis) ma lupt si eu cu un adenom hipofizar care la ultimul control, facut in martie anul acesta, s-a transformat in dubla leziune hipofizara. Tratamentul il urmez la Institutul Parhon, dar as vrea sa mai cer o parere si altui medic.
Am citit pe forum ca tu ai fost la Szeged (am gasit un mesaj de anul trecut, postat de tine) si as vrea sa te rog sa ma ajuti cu niste informatii: daca medicii de acolo ti se par mai sus decit ai nostri, care sint costurile consultatiilor, daca e nevoie sa stai mai multe zile acolo cit costa spitalizarea, ce acte sint necesare, etc.

Ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai putea raspunde. -. (nu ma deranjeaza nici daca imi raspunzi pe forum).

Multa sanatate la toti/toate care intra pe acest forum.

Geo
0
04-05-2010, ora 13:43
deedee02
Nu este medic/terapeut
deedee02
Buna ziua..am 19 ani si am un microadenom hipofizar. fac tratament cu dostinex din decembrie de cand mi s a descoperit...din ce am tot citit pe net si am tot auzit...sa inteleg ca aceasta boala nu se vindeca niciodata, nu? pentru ca..prin tratament medicamentos nu se retrage definitiv.iar prin operatie ar putea sa reapara... nici nu stiu la ce metode sa mai apelez...:(
0
04-05-2010, ora 13:55
cristinardelean
Nu este medic/terapeut
cristinardelean
Draga deedee02 boala revine dupa opratie cam la 2% din adultii operati. In plus poti sa faci tot posibilul sa ramai la stadiul micro-adenom, si poti trai 100 de ani fara reparatii capitale.
Poti incerca si medicina alternativa. Homeopat, acupunctura. Mie una mi-au facut nu bine ci f bine. Si in ceea ce priveste durerile de cap, reglarea menstruatiei, tonusul...
Nu inseamna ca daca ai o tumora la cap trebuie sa cauti loc de veci :-) Ai 19 ani si ai toata viata inainte.
0
25-11-2010, ora 18:59
iulia_30
Nu este medic/terapeut
iulia_30
Buna Alesea306,

Vroiam sa te intreb cum te mai simti dupa operatie.
Eu am un microadenom care secreta GH de 6 mm si fac deocamdata tratament cu Bromocriptin insa ma gandesc si sa fac operatie. Endocrinologul mi-a zis ca sansele sa mai pot face copii dupa operatie sunt foarte mici. Tie ti s-a spus asa ceva cand te-ai operat?
0
26-11-2010, ora 08:45
cristinardelean
Nu este medic/terapeut
cristinardelean
Pentru cei care vor sa se opereze:
Incercati Hypophisis stanum
Eu am leziune hipofizara si adenom in scadere dupa tratement. Sunt 10 injectii, se fac o zi da una nu, in ceafa, subcutanat. Se cumpara din Germania, costa aprox 17 euro. Adenomul a scazut cu 2/2/1 mm adica 0.5 cm. Cred ca merita
0
26-11-2010, ora 10:20
Anamaria250
Nu este medic/terapeut
Anamaria250
Buna ziua,

am 26 de ani si un microadenom la glanda hipofiza, de 0, 5 cm secretant de prolactina, descoperit in 2008. nu am refacut CT-ul ca sa vad daca intre timp a scazut sau nu, dar oricum nu recomand operatie.
mie mi s-a reglat nivelul de prolactina cu dostinex. momentan sunt insarcinata in saptamana 11.
numai bine si sanatate!
0
29-11-2010, ora 04:14
deedee02
Nu este medic/terapeut
deedee02
cristina ardelean multumesc pentru raspuns.. in legatura cu injectiile acelea..se numesc Hypophisis stanum?? si se gasesc numai in Germania? dar, sunt bune? merita sa le incerc? va multumesc frumos..
0
29-11-2010, ora 14:36
cristinardelean
Nu este medic/terapeut
cristinardelean
Nu bune, EXCELENTE. Am facut o tura in mai-iunie si din 15 ianuarie 2011 o sa fac a doua tura. Nu prea am rezistat, sunt destul de neplacute, asa ca mi s-au dat cu sedatif PC si mai un calmant. Reactii adverse: in primul rand nu ai viteza de reactie, adica bine ar fi sa nu conduci si esti f obosita. O data cu intreruperea tratamentului o sa treaca. Te ustura un pic locul-evita sa te vopsesti o luna. Nu am mai avut dureri de cap, fotosensibilitate, nu am mai vomitat, nu mai m-am ingrasat, si duc o viata absolut normala. Nimeni nu credea ca mai reusesc sa scap de operatie, am fost inclusiv la Szeged si Debrecen. Eram deja in stadiul de cutit. Si iata ca sunt la tura a 2a de injectii si sunt bine multumesc.
Medicamentele sunt experimentale. Nu scrie niciunde -nici macar in prospect, reactiile adverse. Eu ti le-am spus pe ale mele. Le iei pe proprie raspundere. Am scapat insa de 2/2/1 mm de tumoare dupa 1 tura de 10 injectii.
Medicamentele se gasesc numai in Germania producator Walla
Fiecare decide ce e mai bun pt el, dar eu una nu am vrut sa ma operez. Un creier operat nu e la fel cu unul tratat.
0
15-03-2011, ora 13:04
dan viorica
Nu este medic/terapeut
dan viorica
Buna, sunt noua pe acest portal, dar acum cand am descoperit ca am un adenom hipofizar de 16/18mm am inceput sa caut tot felul de remedii. Cine a mai facut acupunctura, a rezolvat ceva ?Vreau sa fac sedinte de acupunctura, am citit ca micsoreaza adenomul, la mine nu secreta nimic, nu -mi da dureri de cap, nu sunt grasa nici slaba, am 52 ani si 1.67m inaltime cu 56 kg. Singurele simptome care observ ca au aparut :uit lucruri care se intampla cotidian, uit nume, imi tremura mainile, am ezitari cand sa fac un lucru adica nu stiu exact ce trbuie sa fac in acea situatie, am atacuri de panica, simt ca ma incalzesc instantaneu, ca nu am aer ca ma sufoc, asta doar max 1 min, nu mai am rbdare sa-i ascult pe toti sa vorbesc cu toti, sa fiu draguta cu fiecare.Eu care socializam si cu cainii de pe strada, cu oricine, aveam sfaturi ptr toti, rabdare ptr toti.
Cine are adenom si a facut recent operatie, cum se simte, cum a decurs operatia in ce cinsta ?
0
16-03-2011, ora 11:17
cristinardelean
Nu este medic/terapeut
cristinardelean
@dan viorica
Nu cred ca simptomele tale tin de adenom. Acupunctura-in Arad pot sa iti recomand. Te echilibreaza psihic si poti scapa de anxietate si fobii. O sa iti faca f bine. Pentru uitare- eu am avut dupa un accident auto pb de vorbire, uitam cuvinte uzuale. Am facut tratament cu Zone limbique, fiole, din Franta, Boiron, undeva la 20 euro 30 fiole, adica tratament pe 60 zile. Se reia tratament dupa 6luni-1 an.
Sanatate!
0
16-03-2011, ora 13:38
dan viorica
Nu este medic/terapeut
dan viorica
Buna Cristina, iti multumesc.
Eu sunt disperata de cand mi-au dat rezultatul de la RMN. Pe forum vad ca multa lume se refera la adenom de marimea cm, eu sunt disperata ca am un adenom de 16/18 mm, drept este ca-i aproape 2cm, dar ma inbarbatez singura.Operatia nu vreau sa o fac, imi este prea frica, desi cum vrea Dumnezeu, cand se rupe ata... se rupe!
De 2 saptamani beau ceai de coada calului, am citit ca dizolva si tumori maligne, adenoamele hipofizare se absorb usor dupa o cura de 3 saptamani cu 2 cani / zi.Incerc sa ma detasez de toate(serviciu, probleme delicate,..)dar de fiecare data cand aud despre ceva emotionant sau cand ma enervez, imi amortesc mainile ma precipit toata.Culmea este ca eu nu am avut niciodata probleme cu ciclul, cu sanii, nu am chisturi pe ovare, am facut un copil cand am vrut, am intrat la menopauza la 48 ani(acum am 52, si arat bine, nimeni nu imi da mai mult de 38-40, cu toata modestia!!!!)
Nici nu stiu ce manifestari da acest adenom la persoane de varsta mea.Nu decreta nici un hormon hipofiza, analizele sunt in limite normale, acum caut o clinica, cred ca in Cluj, sa merg sa fac invrstigatii.
Sanatate maxima.
0
16-03-2011, ora 16:45
cristinardelean
Nu este medic/terapeut
cristinardelean
@dan viorica
incearca HYpophisis stanum, fiole de 1 ml, produse de Walla. Se gasesc in Germania, costa 17 -22 euro depinde de farmacie. Se fac in ceafa, subcutanat o zi da una nu. Am scapat de 2/2/1 mm tumoare dupa o tura. Acum am terminat a doua si astept RMN. Sunt extraordinare.
0
17-03-2011, ora 10:37
dan viorica
Nu este medic/terapeut
dan viorica
Multumesc mult, am citit ca ai mai facut injectia asta, sau este aceesi recomandare.Dar cat de mare a fost, sau inca mai este adenomul tau ? Si ce varsta ai ? Este ca la mine fara secretii ?Am sa ma informez despre aceste injectii si daca se potrivesc si pentru adenomul pe care il am, le voi cumpara. Multumesc mult si sanatate multa
0
17-03-2011, ora 12:59
cristinardelean
Nu este medic/terapeut
cristinardelean
al meu nu secreta nimic, asta e problema. apasa pe hipofiza, care are si o leziune. deficit grav de GH, IGF1a scazut cu 30 de puncte in 6 luni, deficit foliculina, etc. marime initiala 13/7/6 mm dar mai am o alta tumoare, de 5/3.5 cm care si ea e in remisie dupa injectii. te tin la curent cu rezultate rmn
0
18-03-2011, ora 14:22
alinasinaia
Nu este medic/terapeut
alinasinaia
Cristinardelean, vreau sa stiu fiolele acestea de hypophisis stanum sunt 17 euro bucata?si unde anume ai fost in germania?poti sa-mi dai te rog mai multe detalii? eu am un macroadenom pe secretie de prolactina si momentan iau boromocriptin 2.5mg, la analizele de sange se observa ca a scazut valoarea prolactinei de la 7500 la 457, dar CT pot sa mai fac deabia in octombrie, ca sa pot observa daca s-a micsorat si tumoarea, sunt putin ingrijorata pentru ca vederea e din e in ce mai slaba si menstruatia nu a aparut de 1 an de zile
0
18-03-2011, ora 22:48
cristinardelean
Nu este medic/terapeut
cristinardelean
17-22 euro toate 10 bucatile. depinde de farmacie. nu le-am luat eu, o prietena din germania, dar am inteles ca pe comanda- vin in 2 zile. menstruatia s-a reglat de 3 luni, si cantitativ si ca perioada, si ma simt excelent. cred ca am pierdut mai mult de 0, 5 cm de data asta, ca prea ma simt bine. ne povestim luna viitoare, dupa rmn. Numai bine
0
19-03-2011, ora 00:14
alinasinaia
Nu este medic/terapeut
alinasinaia
iti multumesc mult sper sa te faci bine !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
86 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: