Adolescenta, intrebari si dileme

Mama fiind plecata la munca in Norvegia a hotarat ca ar fi mai bine sa fim o familie unita.
Ok am luat-o ca pe o oportunitate chiar daca mi-a fost greu sa plec de langa prieteni, si m-am acomodat greu cu limba si clima de aici... etc
Acum cand insfarsit ma descurc la scoala si am inceput sa ma obisnuiesc cu viata de aici trebuie sa ne intoarcem in Romania, mi-e teama sa ma mai gandesc la viitor pentru ca s-ar putea produce din nou o schimbare brusca... uneori am impresia ca sunt un obiect care este mutat de colo - colo :( am inteles viata nu e tot timpul roz dar de ce toate visele mi se spulbera ?

Prima categorie de care ai putea sa te bucuri ar putea purta numele de "IN SFARSIT" deoarece e vorba de senzatia de multumire pe care o ai cand in sfarsit se intampla ceva ce ai asteptat mult timp sa se intample. ai ajuns sa iei din frigider o ultima bucata din prajitura preferata...sau cel/cea care suna la telefon e exact persoana pe care te gandeai sa o suni... ai putut sa-ti scoti pantofii dupa o zi in care ai umblat mult si stai sa-ti odihnesti picioarele goale pe lemnul racoros al parchetului...sau pur si simplu ai reusit sa-ti scoti din ochi o geana ce te-a deranjat o zi intreaga...sau in sfarsit iti revezi prietenii sau catelul tau preferat (avem de invatat de la catei cum sa ne bucuram de lucrurile marunte)
O a doua categorie ar putea sa fie "NU MA ASTEPTAM" si include acele situatii in care surpriza, sansa sau diferenta intre asteptari si rezultate iti da o senzatie de satisfactie, de multumire.ai cautat bilete la un spectacol si ai gasit locuri mult mai bune decat te asteptai...ai regasit o bluza preferata considerata pierduta...ti-a spus dentistul ca ai toti dintii sanatosi tun....ti-ai varsat cafea pe haina preferata si nu s-a patat ...o persoana indragita de acasa ti-au daruit un foarte mic cadou de bun venit..sau de ce nu, te mai incap pantalonii pe care nu i-ai luat cu tine in Norvegia
A treia categorie s-ar putea numi simplu "NATURA"...o sa simti din nou nisip ud sau fierbinte de la mare.o sa te balacesti din nou cu picioarele in apa ..... te vei bucura din nou de mirosul ierbii proaspat cosite..... ...sau pur si simplu de fuga prin ploaia calda.
Stiu ca fiordurile norvegiene iti dau o senzatie incomparabila (si ma bucur pentru tine daca ai fost acolo..as vrea si eu sa le vad)..daca insa deschizi ochii si sufletul poti sa inveti sa apreciezi si senzatiile pe care le vei trai oriunde ai fi, in fiecare zi..teama de a incepe din nou clasa a zecea o sa paleasca daca vei reusi asta
Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala

Eu vreau sati expun alt lucru: eu am cancer din 2008 cu sase metastaze si in prezent 4 sau rezolvat si ma mai lupt cu doua fac chimio, si ultima oara cand miam tinut fata in brate a fost in urma cu o luna ( fata are 3ani si 10 luni), si pe baiat de 9 ani si 5 luni in urma cu 4 ani, sai ridic in brate sau in carca nu sai imbratisez, deoarece am plasa abdominala si nam voie sa ridic peste 5kg, si cu toate astea pt ei conteaza numai sa fim impreuna daca sunt plecat jumatate de zi ma suna sa ma intrebe cand vin acasa.
O sami zici ca tu ai 16 ani, dasta iti zic ca atunci cand ai tot ceti trebuie nu vezi cum e cand nai, si realizezi asta doar atunci CAND AI PIERDUT ACEL LUCRU, asa ca mai bine vezi partea buna a celor intamplate si priofita de ocazia care ti sa ivit NUI DA cu piciorul.

P.S. in Romania o duceam foarte bine pentru ca parinti mei munceau si ne faceau mie si fratiorului meu toate poftele... dar vine o vreme cand lucrurile se schimba.
Va multumesc dinnou pentru ca ma faceti sa imi inteleg mai bine situatia.

De exemplu la mine : faptul ca am cancer, eu nu am vazut asta ca un sfarsit sau morte cum vad majoritatea oamenilor, ci o sansa sa numi mai irosesc viata, deoarece pana in 2008 munca era aproape 80% din timpul meu, dacami suna telefonul eram la munca si nu stiam cand revin acasa, de exemplu sotia era insarcinata in luna a saptea si eu eram la munca la mare de o luna.
In mai cand mi sa spus ca mai am o singura varianta de tratament pt ca celelalte au esuat, eu am vazut partea plina a paharului, ca nu am fost inca invins, si uite cum incet incet ma vindec.

SUCCES CU PROBLEMELE OAMENILOR MARI.

Nici voua familiei noastre nu va este foarte bine, voi suferiti de 100 de ori mai mult ca noi ( ma uit la sotia mea care din cand in cand mai are cate o partida de plans, de descarcare, de stres maxim, se invinovateste ca nu isi poate gasi de munca aproape de casa etc), copii mei care se uita lung afara in parc cand vad alti tati care isi ridica copii in brate care ii duc in carca, eu trebuie sa rog pe cineva sa urce fata in leagan sau sa o coboare.
AR FI EXCELENT DACA SI LA NOI AR FI CA IN STRAINATATE SEDINTE DE TERAPIE UNDE SA SE INTALNEASCA PACIENTII SI SA STEA DE VORBA, eu ma intalnesc cu ei dar individual doecamdata.

Azi ma intrebat fata mea de 3sni si 8 luni cand voi mai merge la munca si a trebuit sai zic ca niciodata si acum ea are o mare dilema: daca eu voi sta acasa va trebui sa mearga mami ceea ce ei nui convine.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
- 3S.O.S adolescentii!!
- 8dieta personalizata la adolescent
- 8Miopia. De 4 ani port ochelari cu dioptrii
- 3un fel de cosuri pe testicole
- 3ejaculare precoce (am 17 ani)
- 8ce sa fac..cum sa fac..?
- 8raman gravida?
- 3Penis foarte mic 5 cm si in stare de erectie 10 cm maxim
- 7Dureri la plamani?
- 3adolescenta, par rar
- 5adolescenta cu dureri genunchi
- 4amigdalita pultacee
- 4Miozita musculara?
- 4probleme penis
- 8Relatia dintre un profesor si o eleva
- 6Sunt insarcinata si sunt minora!
- 11Am un baiat de 13 ani cu probleme de comportament atat acasa cat si la scoala
- 7Boala Peyronie la 16 ani?
- 4preput ingustat
- 16adolescentul si fobia sociala
Mai multe informații despre: Psihologia adolescentei Adolescentul Dezvoltarea cognitiva a adolescentului