Autism- nu este sociabil și nu vorbeste

18-03-2023
RoxDia
Nu este medic/terapeut
RoxDia
Bună ziua! Băiețelul meu are 1 an și 10 luni și de ceva timp eu sunt destul de preocupata de comportamentul lui, pur și simplu mi se pare diferit de al altor copiii sau al surorii lui de 7 ani, perfect sănătoasă.
Il suspectez de autism, deoarece NU VREA SA VADA PE ABSOLUT NIMENI NECUNOSCUT, SE INFURIE SI TIPA DACA CINEVA NECUNOSCUT I S ADRESEAZA și NU VORBESTE mai nimic.
nu am consultat încă nici un medic.
Comportamente bune:
- are contact vizual timp îndelungat
-răspunde la nume-
-arata cu degetul sau te duce unde vrea ceva
- merge perfect, aleargă, se joaca toată ziua cu sora lui cu mingea, o ia mereu de mana sa stea cu ea
-se uita pe cărți, face puzzle din lemn
- rade, ne pupa, ne ia în brate
- arata părțile.corpului
- știe cum fac animalele și le pronunța sunetele
- face cucu- bau, face mâncare ,
- înțelege cam tot ce ii spun, ce ii cer sau dacă ii spun sa facă ceva

Comportamente rele:
- nu vrea sa vadă pe nimeni necunoscut
- dacă nu ii dai ce vrea sau nu faci ca el se tăvălește pe jos
- se uita la televizor aprox 3ore pe zi
- nu vorbește mai bun de 10-15 cuv
- fff rar se joaca cu copiii în parc dar ii urmărește și rade dacă ii place ceva
- nu știe prea multe jocuri dar nici nu învârte roti sau alte fixatii

Ce părere aveți, poate avea tulburări de spectru autism sau eu sunt cea exagerata?
Ce ar trebui sa fac?
1 comentarii
0
19-03-2023, ora 14:04
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna ziua! Doar nu va asteptati ca dupa cele prezentate aici, cineva sa va spuna: 'stati linistita, e totul ok!" - ca nu e deloc. Cel mai sanatos ar fi sa mergeti la un psiholog clinician pentru o evaluare complexa si apoi si la psihiatru, eventual si neurolog pediatru - va va spune psihologul daca este cazul. Faptul ca el intelege si nu vorbeste, poate avea o multime de cauze: parenting defectuos (de ex, chiar ce ati si spus aici, ca el a invatat sa obtina ce vrea, fara a face efortul de a vorbi, tocmai pt ca se tavaleste pe jos si dvs cedati, deci doar nu o fi fraier sa nu faca la fel, daca a vazut ca merge!), tulburari de neurodezvoltare, comportamente diferite ale persoanelor de ingrijire, ceva l-a speriat, etc. - poate fi orice. Insa ce e important: faptul ca ati inteles ca ceva nu e in regula cu el si cereti ajutor. Aici nu e ok sa il primiti, pentru ca nu asta ii trebuie copilului, ci o evaluare complexa.
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: