Alergie, giardia sau altceva?

02-04-2008
elena-alina
Nu este medic/terapeut
elena-alina
Buna, eu ma numesc Alina si am 25 de ani, si am nevoie de un sfat.De aproximativ 8 luni am o reactie cutanata si nu numai. Si, cu toate ca am fost pana acum la "ceva" medici, nici un tratament nu are efect. Mi s -a spus ca sunt infestata cu giardia, dar simptomele mele sunt mai iesite din comun. Am o urticarie foarte agresiva, insotita de edeme la diferite portiuni ale corpului(buze, ochi, glezne, gat, ...).Crizele sunt foarte frecvente (la 2 zile daca nu iau un antialergic).Uneori atat de tare ma "umflu" incat deabia mai pot respira.
10 comentarii
0
03-04-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Trebuie mers la un alergolog pt a face o testare cutanata sau din singe pt a detecta spectrul substantelor la care sunteti sensibilizata. Desigur cunoasteti claritinul, dar acesta este doar solutia de moment, trebuie elucidata cauza, respectiv substantele care produc stimularea mastocitelor si eliberarea de mediatori pro-alergici din acestea.
Apoi se pot face cure de hiposensibilizare specifica la substantele ce produc alergia.
Corticoterapia la doze mici-medii(prednison) poate fi o alternativa in extremis, desi nu este prea buna pe termen mediu-lung(reactii adverse importante).
0
07-04-2008, ora 00:00
elena-alina
Nu este medic/terapeut
elena-alina
La alergolog pt testele cutanate am fost.Mi s-a spus ca nu se vede sa fiu alergica la ceva, dar testul nu poate fi foarte relevant datrorita faptului ca luasem XYZAL cu 2 zile inainte.Sunt constienta ca trebuie ca fac o pauza inainte de aceste testari, dar datorita faptului ca simptomatologia este una "foarte rebela" nu se poate.Am facut si IG E, si binenteles ca mi au iesit marite, si singurul tratament a fost :Xyzal la nevoie.Nu stiu, dar, un tratment cu antialergice pe o perioda indelungata nu dauneaza??Ma puteti ajuta cu o adresa de un centru medical cu specialisti alergologi.(nu conteaza orasul)
0
30-04-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
buna ziua, cea ce aveti se numeste urticarie cronica, in 60 la suta din cazuri nu se gaseste cauza dar tebuie totusi cautata...iar intradevar giardia poate cauza asa ceva si se confirma treaba asta atunci cand se face tratament antigiardia si se vindeca si urticarie.
trebuie sa faceti niste analize de sange.iar analizele sunt ghidate in fuctia de cauzele cela mai frecvente ale urticariei
tratamentele antialergice pe perioada lunga nu sunt periculoase, puteti lua fara probleme
dr AKRAM salem
medic specialist dermatolog.bucuresti
0
13-05-2008, ora 00:00
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Se poate sa nu fie nici giardia nici alergie ci o ciuperca.Trebuie sa mergi la dermatolog si sa iti faci si niste analize, si eu am de ani de zile simptome asemanatoare, am facut analizele copro si se pare ca nu am giardia in schimb se pare ca pb provin de la o ciuperca care in timp s-a extins si pe piele, avand si in gura si vaginal si probabil si la sistemul digestiv.
0
06-11-2008, ora 13:28
ramona_puscasu
Nu este medic/terapeut
ramona_puscasu
Angellica,
Si cu ce tratament te vindeci de acesta ciuperca? Eu ma chinui teribil din aug 2007 cu urticaria asta nenorocita, pe langa antihistaminice am facut tratament cu TIBERAL, ZENTEL, FLUCORIC, DIFLUCAN, NISTATINA ce sa mai iau oare? Sa fac oare un tratament cu antibiotice?
Multumesc,
0
18-01-2009, ora 20:28
radium_radu90
Nu este medic/terapeut
radium_radu90
am si eu o problema de 2 ani o infestare cu hymenolepisnana si giardia in urma tratamentului am scapat dar a reaparut giardia si fac tratament chimic de aproape o luna dar e fara rezultat, de cand a reaparut am pete rosii pe obrazi si frunte iar de cand fac tratament o durere usoara in zona apendicelui( sunt operat de apendicita) actualmente iau forazolidona.
Va rog sa ma ajutati! multumesc anticipat
0
10-04-2009, ora 22:47
ik20
Nu este medic/terapeut
ik20
buna. sunt uimita sa aflu cati oameni au aceasta problema,.eu am o finuta p care o iubesc nespus si care are o problema asemanatoare desi nu avea decat 7 anisori cand a debutat aceasta boala. iar acum are zece. in acesti ani a chinuit-o foarte tare ceea ce i s-a intamplat..Prima data cand i-au aparut aceste pete am crezut ca este o alergie.A fost internata in spital, i s-a administrat cortizon iar dupa 4 zile a iesit ameliorat.E si de atunci pana in prezent a mai facut cam la interval de 4 luni, insa o forma foarte, foarte urata.Am fost la tot felul de medici de la cel de fam la pediatru i la dermatolog.Am facut si antigen antigiardia si au iesit negative.Ultima data medicul dermatolog i-a prescris o schema de trat mai complicata care contine si prednison. medicament care stiu ca p termen lung da reactii adverse.Imi este frica de luna mai cand dupa evolutia bolii ar trebui sa revina... noi speram sa nu. CE E DE FACUT?
0
04-03-2011, ora 22:11
emil iasi
Nu este medic/terapeut
emil iasi
buna seara tuturor.si eu sufar de existenta parazitilor de mai mult de cinci ani. medici i-mi recomanda mereu aceleasi medicamente dar fara nici un rezultat. am incercat tot ce este posibil tratament chimic si naturist dar nici un rezultat. am repetat de zeci de ori analizele si mereu este vorba de giardia lambria. pot sa spun doar ca pe perioada tratamentului am senzatia ca nu mai exista, pentru ca doar atunci sunt lipsit de acel oribil prurit in anus. va rog foarte mult sa ma ajutati daca exista cu adevarat vreo cura. nu mai stiu gustul la multe bunatati alimentare de multi ani. lactate, dulciuri, peste, anumite tipuri de carne pe care daca le consum traesc un cosmar. am citit mai sus si am vazut ca este vorba de aparitia petelor si alte alergii. eu nu am aceste simptome, la mine se manifesta doar prin acest prurit in anus si uneori dureri in zona ombelicala. va mutumesc. sper c-a cineva sa ma ajute in final
0
16-02-2012, ora 22:42
parampam
Nu este medic/terapeut
parampam
buna seara, d-nul emil iasi.Am avut si eu un tip de parazitoza care s-a manifestat timp de aproximativ 3 luni pana cand am fost la un doctor homeopat care mi-a recomandat un program de curatare a tractului intestinal, care desigur a eliminat si parazitii, iar infectia a trecut.Programul se numeste Colonix si vi-l recomand si dumneavoastra, deoarece sigur nu va poate face rau.sper sa va ajute
0
05-12-2018, ora 14:31
Sergiu Vlad
Nu este medic/terapeut
Sergiu Vlad
Buna Elena Maria,
Ma confrut si eu cu o problema de genul de un an de zile. In primul rand vreau sa stiu daca ti-ai rezolvat problema si cum? Ce pot sa iti spun e ca dupa 5 luni in care am crezut ca nu mai sunt om de stresul si discomfortul creat de aceasta urticarie, aceste luni in care am umblat la multi doctori de toate tipurile, dermatologi cat si altii am ajuns la Lugoj la o doamna nutritionist, Virginia Faur pe nume sau gasesti pagina ei -----*. Mi-a spus asa la ochi fara consult ca am o boala autoimuna si mi-a dat un tratament toate pe baza de plante in care intradevar mi-a trecut urticaria in vreo 2 luni (un regim foarte simplu dar greu in acelasi timp pt unii, fara carne, lapte, oua, paine si cu niste medicamente care le luam de 3 ori pe zi). Dupa 5 luni in care nu mi a mai iesit decat foarte rar cate 1-2 au aparut din nou. Presupunerea mea este ca sunt Giardia, si spun asta pt ca am anumite simptome cum ar fi balonari tot timpul, gaze, macarimi in zona anala si a buricului etc. Intradevar dupa cele 2 luni de tratament am mancat de toate din nou, fara abtineri. As dori sa stiu unde pot face in tara teste pt acesti paraziti sau un medic sa imi depisteze problema ca simt ca nu mai pot. Multumesc mult!

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Infecția cu Giardia - tratament la adult și copii
  •