Alimentatie doar fructe.

19-01-2021
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
Am vorbit de curand cu o cunostinta, care de cel putin 6 luni, mananca 90% fructe si 10% legume, fara carne, paine, alcool, cafea.
Intrebarea mea, cum naiba poate rezista?
Eu daca stau 1 zi si mananc doar fructe imi vine rau.
Mi-a trimis fel si fel de carti, in care zice ca aceasta alimentatie bazata pe fructe, te ajuta sa scapi de limfa...
2 comentarii
0
08-02-2021, ora 17:02
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Din pacate efectele adverse ale unei alimentatii dezechilibrate nu se vad imediat, ci la luni, ani distanta, in functie de statusului nutritional de la care se porneste.

Organismul nostru se adapteaza foarte usor la conditii vitrege in ceea ce priveste aportul caloric si de nutrienti. Foloseste intial rezervele organismului, are mecanisme de back-up prin care isi „fabrica” proprii nutrienti daca nu sunt adusi din dieta. Insa este o mare diferenta intre a trai si a supravietui.

O astfel de alimentatie este una incompleta, periculoasa pentru sanatate. Daca doreste sa optimizeze alimentatia pentru a obtine anumite efecte asupra organismului, este indicat sa consulte un specialist in nutritie (dietetician licentiat UMF, medic cu specializare in nutritie) care sa ofere recomandari avizate, individualizate atat organismului ei unic, cat si obiectivelor vizate.

E important sa fim sceptici cand interactionam cu astfel de recomandari, fie ele carti, site-uri, testimoniale, deoarece simplul fapt de a ajunge sa fie publice, nu garanteaza ca ceea ce e scris este corect, verificat si sigur de pus in aplicare pentru sanatatea umana.

Sa ne pastram credinta in echilibru, deoarece de cele mai multe ori nu exista scurtaturi sau o cale mai usoara, exeptii de la reguli, si sa cercetam cat mai mult inainte de a testa pe propria piele.

Prin randurile de mai sus nu incerc sa diminuez important optimizarii alimentatiei si a includerii fructelor in dieta zilnica, deoarece consider ca nutritia este un pilon esential al sanatatii, insa nu este un medicament in sine.

Decizii precum:
- cresterea aportului de legume si fructe,
- optarea pentru cereale integrale, leguminoase boabe, pentru produse neprocesate sau minimum procesate,
- consumul moderat de carne, in special peste, oua, lactate, preparate corect si la fel, minimum procesate,
miscarea,
- buna igiena a somnului, beneficiaza de dovezi privind remisia unor afectiuni, controlul acestora, mai ales in cele in care stilul de viata dezordonat a reprezentat si cauza aparitiei.

Sper sa fie util raspunsul si sa luati cele mai bune decizii pentru sanatatea dvs. si a cunostintei dvs.

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
0
17-02-2021, ora 19:22
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
Vă mulțumesc frumos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.