alimente expirate sau stricate

31-10-2009
mihu.alexandra
Nu este medic/terapeut
mihu.alexandra
buna ziua, am inca o dilema!
mama prietenului meu este cadru medical, mai bine zis asistenta la sectia de obstretica-ginecologie si de curand am intrat in conflict cu ea pe tema alimentelor vechi, expirate sau chiar stricate. eu am fost obisnuita de acasa ca atunci cand un aliment da semne de stricat(miros ciudat, culoare schimbata, gust diferit, etc.) atunci nu mai este bun de mancat.
problema mea porneste de la acest obicei al meu care ma face sa scot din frigider tot ce nu mai este comestibil, pe cand mama prietenului meu le baga inapoi si incepe sa ma certe ca fac risipa. la noi in frigider se strica destul de des mancarea, cum ar fi un pate inceput, sau un muschiulet afumat, sa nu mai zic de carnaciori... sau si ouale nefierte!
am observat ca atunci cand mananc ceva mai vechi ficatul meu o ia razna. asa ca daca nu am ce sa mananc ma duc la magazin si iau ceva. dar doamna asistenta mananca pate care a fost mucegait, salamul care a expirat de 6 luni, muschiuletaul care a devenit lipicios si a facut mucegai, unt expirat de zile intregi, sa nu mai zic de uleiul vegetal pe care il foloseste la mancare care de asemenea este expirat de 3-4 ani, si painea mucegaita e ceva obisnuit in alimentatia ei.
azi prietenul meu a facut si ecografia abdominala deoarece a fost suspect de pietre la rinichi, ceea ce s-a adeverit, iar pe langa asta mai are si lobul stang ficatului marit, canalele de la spilna si rinichi dilatate, pancreasul chiar putin mai mare. eu am incercat sa ma grija de alimentatia lui mai mult, dar nu ma pot impotrivi sa nu mai manance mancarea pe care o face mama lui...mai ales cand gateste cu carne pe care o tine in frigider cateva zile, pana incepe sa prinda miros de stricat. eu pot sa zic ca nu mananc ca nu imi este foame...am incercat sa le explic ca mancarea stricata nu este sanatoasa si esplicatia vine: da ce are, nu mori din atat.
intrebarea mea este: poate fi afectata sanatatea prietenului meu atat de mult din cauza acestor alimente incat ca mai toate organele sa ii fie afectate? puteti sa imi dati un raspuns mai detaliat? va rog din suflet, sa stiu daca ne mutam sau nu...
va multumesc mult
3 comentarii
0
31-10-2009, ora 18:14
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Eternul conflict intre generatii... iar daca de o parte si de alta sint soacra si nora, efectele pot fi dezastruoase !!
Ceea ce spui tu sint lucruri de bun simt care nu pot fi explicate pentru ca sint evidente.Explica tu ca de ce curge apa de pilda.Poate ca doamna asistenta stie ca mucegaiurile au efect antibiotic (doar din mucegai a fost descoperita penicilina, nu?) si vrea sa faca o cura gratuita.
0
31-10-2009, ora 18:27
mihu.alexandra
Nu este medic/terapeut
mihu.alexandra
poate, dar nu cred ca mucegaiul de pe carne este foarte bun! sau ciorba care sta in frigider de 2 saptamani si are deja spuma si miroase acru... sau cum mai lasa mancarea gatiti pe masa si mustele isi depun ouale... si mananca carnea cu viermi...unele lucruri sunt acceptabile... dar mancarea care ne poate fi de asemenea de folos sau ortavitoare...
0
01-11-2009, ora 01:30
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Toate mucegaiurile sunt toxice si ca urmare toate antibioticele sunt toxice.
Mancarea pe care o mamanca doamna de mai sus este f. periculoasa. Orice mancare care sta ceva timp
se umple cu bacterii, chiar si numai daca sta o ora. Cu cat sta mai mult cu atat mai multe bacterii. De la un anumit nivel devine f. toxica o asa mancare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Folia alimentară antibacteriană care prelungește viața alimentelor
  • Nu uitați de siguranța alimentară când mancați în aer liber
  • Greșeli în bucătărie care te pot îmbolnăvi
  • Bun sau stricat - cât rezistă alimentele în frigider?
  • Semne că alimentele s-au stricat
  • Cum să îți organizezi frigiderul - locul corect al alimentelor
  • 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre prepararea și depozitarea alimentelor
  •