Alopecie areata dupa un an de la debut

27-09-2024
Petrisor E
Nu este medic/terapeut
Petrisor E
Salutare,
Am alopecie areata de un an de zile acum in octombrie am facut anul si am zis sa impartasesc aceasta experienta neplacuta si cu cei care sufera de pe urma acestei boli parsive sau ce o fi ea.
A debutat cu o gaura in barba in octombrie nu prea am bagat-o in seama iar in noiembrie deja barba pe partea dreapta cazuse toata. Am mers la primul dermatolog si mi-a dat Sebomax un creion cu gel pe baza de ceva iute ca ustura, sa masez zona.
Bine inteles ca nu a avut nici un efect barba a inceput sa cada si pe stanga si in decembrie au aparut doua gauri la ceafa de marimea unei monede de 10 bani.
In ianuarie gaurile s-u unit si s-au marit pana la aprox 5-7 cm circumferinta si au mai aparut multe de diverse dimensiuni practic 70 % din scalp si barba disparusera lasand loc uni pieli albe si netede fara pic de par.
Am mers la al doilea dermatolog si mi-a dat Medrol o schema pe care nu as mai repeta-o si Alopexy cu care ma dau si in prezent. Suplimentar mai iau Biosil capsule si Selezin ceva suplimente. De aproximativ 2 luni parul a inceput sa creasca incepand cu par alb mai mult puf iar unele gauri mai mici s-au pigmentat, Zonele mari foarte afectate se inchid si ele de la extremitati dar foarte greu trebuie rabdare multa.In acest timp am renuntat complet la fumat si la mancat sarat.
Am observat acum vre-o doua saptamani ca spranceana stanga aproape a cazut toata dar nu disper probabil este inca o etapa a acestei boli.
Ideea este ca sunt sigur ca ma voi face bine sunt pe drumul cel bun asa ca nu disperati sau sa credeti ca sa terminat, este o boala parsiva cum am spus poti cadea in depresie rapid, am colectie de sepci acasa, imi este rusine sa scot sapca de pe cap dar nu renunt.Am poze cu toate etapele alopeciei areate, credeti-ma nu am avut cu cine sa vorbesc despre aceasta problema, ceea ce va scriu aici este sincer si din suflet pentru ca inteleg starea celor care se confrunta cu aceasta boala.
Concluzia este ca pana nu isi face damblaua nu cred ca au avut vre-un rol medicamentele pe care le-am luat.
Sunt multe de spus si nu-mi mai aduc aminte de toate dar daca doriti sa ma intrebati ceva va raspund cu drag.
O sa mai intru pe forum sa va spun ce am mai facut, sanatate multa.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: