am fost diagnosticata cu nevralgie Arnold si osteofite pe coloana cervicala

14-12-2013
andru85
Nu este medic/terapeut
andru85
Am 28 de ani si am fost diagnosticata cu nevralgie Arnold si osteofite pe coloana cervicala.Am dureri mari de ureche, gat si umar, La un control Orl mi s-a spus ca imi apasa coloana cervicala pe faringe.De curand am observat si mici umflaturi sub piele pe gat.Cat este de grav ce am? Mi s-a recomandat fizioterapia, cat de mult ma poate ajuta?
4 comentarii
0
14-12-2013, ora 19:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In privinta coloanei cervicale trebuie sa consultati un neurochirurg, eventual sa postati aceasta intrebare la sectiunea Neurochirurgie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
27-08-2014, ora 01:50
andrutza
Nu este medic/terapeut
andrutza
Buna ziua,

Am facut o radiografie cervicala, in urma careia mi s-a notat de radiolog urmatoarele:
stergerea lordozei cervicale cu tendinda de cifoza, punct maxim C5 C6.

Va rog sa imi spuneti ce inseamna acest lucru? Este fiziologic sau patologic ce mi s-a scris pe radiografie?
Multumesc
0
28-08-2014, ora 10:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Reprezinta doar semne radiologice indirecte, fara nici o importanta practica.
Singurul element important este examenul clinic direct, practicat de catre neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
28-08-2014, ora 14:43
andrutza
Nu este medic/terapeut
andrutza
Va multumesc insa vroiam sa inteleg cam ce anume inseamna acea stergere a lordozei cu tendinta spre cifoza. Are legatura cu hernia de disc?
Mentionez ca am 28 de ani, 49 de kg, 158 cm.
Uneori prezint o simptomatologie aparte, cand petrec mult timp in sezut, la calculator, am momente cand simt in spate, lateral, partea de sus undeva sub omoplat o senzatie de furnicatura, semi amorteala.
La volan, la drum lung, dupa un timp in care stau cu gatul doar in aceeasi pozitie si sunt concentrata, incep sa simt ca o presiune la ceafa, la cervicala si uneori, cand dorm pe o saltea mai tare ma trezesc cu durere de spate, dar nu o durere mare, e ca o senzatie de incordare.
Uneori, la schimbare de vreme, atunci cand urmeaza sa ploua mai simt dureri la incheietura mainii stangi si la umarul stang. Mi-am facut analize cum ar fi fibrinogenul, aslo, proteina c reactiva, dar au iesit intotdeauna bune, nu stiu daca e cazul sa merg la vreun reumatolog pentru asta.
Dureri de coloana nu am, insa am ultima vertebra, la coccis, de cand sunt mica, este foarte proeminenta, se simte la palpat acel os si nu pot sta in sezut pe podea de ex sa fac exercitii de gimnastica, din cauza ca preseaza acel os pe suprafata dura si ma doare, trebuie sa am ceva moale ca sa pot face exercitii. O fi normal acel os sa fie mai proeminent?
De asemenea, cand merg in vacante, merg foarte mult pe jos, in decursul unei zile cred ca parcurg 10 km poate si mai mult de atat. Am observat ca in perioada in care merg pe jos mult, ma dor picioarele, in zona calcaiului, talpa, gambe si zona spatelui, in partea de jos. E o reactie normala la efortul fizic?
Simptomatologia descrisa de mine, are legatura cu acea radiografie si ar putea sa insemne ca as avea hernie de disc sau altceva?
Ar trebui sa merg la vreun specialist sau nu e cazul sa ma impacientez?
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: