am luat Postinor la 66 de ore.. mai are efect?

19-10-2008
SIMEX
Nu este medic/terapeut
SIMEX
salut!am o mica mare problema...incepe cam asa.am avut contact sexual neprotejat miercuri noaptea.apoi vineri dimineatza am sangerat foarte putin.si am avut dureri de burta plus ca ma duceam la baie din 5 in 5 min sa urinez si parca simteam nevoia sa fac asta intr-una...si am crezut ca mi-a venit menstruatia...dar se pare ca m-am inselat...pt ca pana sambata nu a mai dat semne...nici macar o picatura...si atunci m-am panicat si am luat postinor 2...au trecut deci 66 de ore de la contact.intrebarea mea este...mai are efect postinorul pe care l-am luat? pt ca din cate stiu eu..din popor, ca sa zic asa, sangerarea apare exact cand se implanteaza ovarul in membrana uterina.deci...verdictul este ca.?
5 comentarii
0
19-10-2008, ora 07:32
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Postinor e indicat in primele 72 de ore de la contactul sexual neprotejat.Daca ai luat corect, in acest interval 1pilula la 12 ore, si daca nu esti deja gravida dinainte de ziua de miercuri, totul e OK.Postinor nu-ti produce hemoragie imediat ci doar sangerari mici intre cele doua menstruatii normale.Urmatorul ciclu va veni la termen sau cu un plus sau minus de cateva zile.Rolul pilulelor Postinor este acela de a bloca iesirea ovulului din ovar.Pe viitor iti recomand sa te decizi asupra unei metode permanente de contraceptie.
0
19-10-2008, ora 11:21
SIMEX
Nu este medic/terapeut
SIMEX
ok.intrebarea e acum.cam cat de repede se implanteaza ovulul in membrana uterului de la data contactului sexual?
0
19-10-2008, ora 12:25
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Indata ce ovulul iese din ovar [mai bine zis dintr-o portiune chistica de pe suprafata sa numita folicul Graaf ] trebuie fecundat in cca 14 ore [el traieste doar 24 de ore].E "aspirat" de trompa uterina, unde va fi fecundat. Drumul de la ovar la uter dureaza cca. 2 zile. Ai cam chiulit de la orele de biologie!!
0
19-10-2008, ora 12:52
SIMEX
Nu este medic/terapeut
SIMEX
nu..n-am chiulit...diriga era de bio..si atunci n-am facut mare lucru..culmea...mai sunt si studenta la farmacie anu trei..dar unde anatomia se plateste nu se invatza...deci nush in ce masura e vina mea.intrebarea o adresasem pt ca miesrcuri nu a fost singura zi de contact neprotejat..a fost si luni si marti..ce sa zic...am riscat prea mult.si de aceea nu stiu sigur daca isi poate face efectul postinor...asta in cazul in care sa zicem marti s-a produs..mica nefericire...de aceea am intrebat..atunci cand e daca vineri s-a produs implantarea in membrana atunci cand sa fi fost posibila fecundarea intre ovul si spermatozoid...e posibil sa fi fost mai demult..si sa se fi integrat in membrana uterina mult mai tarziu?
0
19-10-2008, ora 13:21
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu ai ce face decat sa astepti.Nu te panica! Se va rezolva intr-un mod sau altul.Daca menstra intarzie mai mult de o saptamana fa-ti un test de sarcina.Daca ai o relatie stabila si raporturi sexuale destul de dese gandeste-te la o masura de contraceptie permanenta.Sa auzim de bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul