Am nevoie de ajutor. oricat as manca tot imi e foame...

24-02-2019
Eufrozina
Nu este medic/terapeut
Eufrozina
Buna. Am 18 ani, 1, 55 cm si 52-53kg..mentionez ca am slabit de la 60 de kg la 50, fiind bulimica.. iar acum am inceput sa ma ingras... cum as putea sa ma mentin la greutatea de 52 de kg daca am renuntat/scapat de bulimie? Imi e foame incontinuu, si am mereu senzatia ca vreau ceva dulce si ca nu ma satur... oricat as manca tot imi e foame...
9 comentarii
0
22-03-2019, ora 22:41
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Manaca grasimi bune (unt, nuci, seminte, alune), oua si nu neglija sarea. Manaca cat mai multe legume, evita fructele dulci si painea.
Tot ce este carbohidra nu tine de foame decat foarte putin, din contra se numeste sugar roaler coaster (foame la fiecare 2-3 ore).
Evita laptele (manaca branza). Incearca peste gras: sardine, macrou, hamsii.
Cauta pe internet si vezi ce este alimentatia ketogenica.
Sananate.
0
04-07-2019, ora 20:15
360
Nu este medic/terapeut
360
din experienta proprie si recomandarile pe care le-am gasit pe net, desi este foarte mare propaganda pro dieta ketogenica, nu te apuca de ea. pe termen lung duce la carente alimentare

cu grasimile sanatoase sunt de acord, ar trebui sa te ajute. incearca la inceput cate 25g pe zi, iar apoi ajusteaza
0
09-07-2019, ora 16:31
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Salut xtreme07,

Poti sa dai detalii la ce deficiente ai ajuns urmand dieta Keto?

1) Ce consideri tu dieta Keto?
2) Cat de des mancai si ce mancai?

Dieta keto nu prea are valoare (nu este keto) daca se mananca des (mai mult de 2 ori pe zi).

Eu practic o dieta care se apropie foarte mult de keto de 2 ani si principalii inidicatori de sananate: (tensiune, cholesterol, ficat (GGT), energie, atentie, BMI) sunt inbunatatite. Imi masor annual/zilnic aceste valori.
Nu mai racesc si nu sunt bolnav.
Am o capacitate fizica mult mai buna acum la 50 de ani decat acum 5 ani.
0
09-07-2019, ora 20:57
360
Nu este medic/terapeut
360
eu pot sa zic ca am urmat o dieta ketogenica cu sub 50 carbohidrati, timp de un an, iar dupa un timp mi-a aparut dermatita seboreica pe intreaga fata. aceasta dermatita este specifica celor care sunt pe aceasta dieta. in plus am avut si stari de nervozitate continua, capacitati sportive reduse (iar sportul stim ca ajuta). tu fiind pe dieta aproape ket, nu e tot una cu dieta keto. nu stiu ce macro nutrienti ai avut sau ai, de aceea nu e bine sa recomanzi ceva ce nu urmezi sau cu care nu ai experienta. in dieta keto se pot face multe greseli alimentare, incepand cu consumul de carne ridicat, in loc de cel cu grasimile. apoi, in caz ca se consuma grasimi, f multi consuma unt si grasimi animale in prop ridicate, peste 7% din cat e recomandat.

aceasta dieta este prevazuta pt bolnavii cu epilepsie, si/sau pt perioada scurta de timp pt pierderea greutatii, dar nicidecum pt o perioada lunga de timp.
pt mai multe detalii, ti-as da link, dar este interzis.

am gasit un articol stiintific care zicea ca s-au gasit probleme de tiroida in cazul celor care au fost pe dieta keto.
apoi, constipatie din cauza lipsei de fibre, probleme cu ficatul, din cauza consumul excesiv de grasimi, probleme cu rinichii din cauza consumuli excesiv de proteine animale.

in afara topicului, creierul are nevoie de carbohidrati complecsi

sper sa te lamureasca ceea ce am scris, de ce nu e buna aceasta metoda, sau cel putin sa te puna sa faci niste cautari pt articole straine, care sa te convinga mai bine ca aceasta dieta nu este buna pt termen lung (1 an sau mai mult)

de aia ii spune si dieta, pt ca dieta presupune un regim alimentar pe ytermen scurt

daca tot vrei sa te apuci de un stil de viata sanatos, si nu o dieta, incearca alimentatia vegana, dar cu ulei O3 din alge. (se gaseste de cumparat pe internet. pt mai multe detalii despre dieta cauta pe yt dr. michael greger si nutritionfacts)

sau poti sa incerci pe vimeo o cautare pt calin marginean. f instructive videourile lui

sunt sigur ca intentiile tale sunt bune, doar ca nu e bine sa recomanzi dieta asta keto, iar pe vegan se pierde deasemnea greutate si traiesti si sanatos
0
09-07-2019, ora 21:15
360
Nu este medic/terapeut
360
turmeric, poate ne zici si noua ce macronutrienti ai si ce alimente consumi, ca sa stim mai bine ce ne recomanzi, daca zici ca e asa de buna dieta
0
09-07-2019, ora 23:54
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Imi pare rau, vorbim de aceasi eticheta (Keto) dar tu ai facut ceva si eu fac cu totul altceva.
Aici este confuzia mare care se face des si care este folosita de media cu rele intentii de denigra (ascunde adevarul) despre Keto sanatos.
Eu prin dieta Keto inteleg o dieta cu/sub 50 de carbohidrati dar care inlcude MULTE legume, MAI putin fructe.
Ca volum de mancare mai mult de 50% din volumul mancarii sunt legume, nuci, seminte in dieta Keto sanatosa.
Carbohidratii din legume (fiberele) nu sunt carbohidrati care influenteaza insulina mult, nu se numara. Daca leguma x are 5 grame de carbohidrati si 5 grame de fibra, leguma respectiva nu aduce aport de carbohidrati. Aportul de carbohidrati este 0 atunci cand numeri cele 50 de g de carbohidrati.
Aportul de corbohidrati este neglijat cand mancarea respectiva are fibre mai multe decat total carbohidrati.
Acest detaliu este foarte important pentru ca sistemul nostru digesti este omnivor si avem nevoie de fibre. Fibrele din legume etc sunt pline de potasiu, magneziu, vitamine solubile in apa si asa mai departe. Este imposibil sa fii sanataos fara sa comsumi fibre/legume.
Apa din legume este mult mai sanatoasa decat apa de la robinet. Avem nevoie de ea.
Si eu am avut dermatita seboreica si imbeciili de doctori imi recomndau tot felul de solutii chimice sa ma spal cu ele, sampoane etc. Dermatita seboreica dispare cand avem din belsug vitaminele B, Omega 3, zinc, magneziu.
Creierul consuma numai 30% carbohidrati restul poate sta pe ketone. Corpul poate produce glucoza din proteine si glicogen. Eu urmaresc si activitatea tiroidei si pana acum sunt in parametri normali (T3/T4 hormones OK).
Dieta ketogenica pe care sunt eu (eu nici nu numar carbohidratii) este compusa in mare din:
Legume: (kale, salata, castraveti, morcovi, telina, ardei, varza murata, rosii, ceapa, vinete) - zilnic
Fructe: fragi, zmeura, mure, capsuni, kiwi, avocado (zilnic) rar cate un mar sau o para.
Lamaie: ZILNIC! ZILNIC!
Seminte: fistic, bostan, in, canepa, almonds - zilnic
Nuci: nucile comune, brazil, peanuts, alunele (hazelnuts) – zilnic
Lactate: branza brie, branza de capra – zilnic dar in moderatie
Iaurt fermentat (Kefir) – fara zahar adaugat – zilnic
Oua: 1-2-3 - zilnic
Carne: peste (salmon, pastrav, salau, sardine, macrou, hamsii) – aprope zilnic
Ficat de cod - saptamanal
Pui: putin (saptamanal)
Porc: putin (saptamanal)
Ciocolata neagra o bucatica mica (saptamanal)
Sare putina de buna calitate (sare de mare sau Himalaia)
Zahar, cola, paste, covrigi, chipsuri, prajituri (rahat/cacat alimentar) – INTERZIS
Paine, cate o felie ici si colo.

Repet ca volum de mancare incep cu legume (fibre) care sunt mai mult de 50% din volumul mancarii. Ca sa pot manca atatea de multe ori le trec prin mixer/blender si le beau ca lichid.

Da dieta keto fara legume/fibra creaza inbalante nutritive.
La fel dieta care este constituita numai din carbohidrati.

Eu stiu ca din punct de vedere alimentar exista grasimi esentiale (organismul nu le poate produce cum sunt Omega 3 si 6) dar nu exista carbohidrati esentiali. Organismul poate functiona normal fara aport major de carbohidrati.
Eu sunt pe dieta de mai sus de 2 ani de zile si trec prin zile cand nu o respect, cand mananc ceva tort, sau fac o cura de cirese sau de pepene.
Fructele nu fac parte din dieta keto pentru ca au multa fructoza care nu se digera usor, pune stress mare pe ficat (ficat gras).
Eu nu mamac des, manac numai intre orele 12PM si 6PM.
Tensiunea arteriala si energia sunt incomparabil mai mari acum decat cand mancam necontrolat de dimineata pana seara.
Burta de porc (hipopotam) a diparut si de la BMI (body mass index – raport grasime pe corp) 24 amd ajuns la 18-19. La peste 25% apare obezitatea.
Pot sta nemancat 24 de ore usor sau pot sta in soare ore in sir fara sa beau apa sau sa imi fie sete si nu transpir mult.
Am putere de concentrate mult mai mare decat acum 5 ani, dorm bine cam 6-7 ore pe zi.
Trezitul de dimineata nu este o problema, nu am nevoie de ceas desteptator si pot sa ma ridic imediat si sa plec la treaba.
Am 50 de ani.
Exista diete in extreme: Vegan, carnivore. Ambele produc carente si deficiente pe termen lung. Nu cred ca dieta mea este nici vegana nici carnivora si nici 100% keto are urme de carbo dar nu este major pe carbohidrati.
Am ales aceasata balanta dupa ce am citit multe carti, urmaresc curent vreo 5 asa zisi nutritionisti si citesc zilnic health news. Este multa diversiune din partea celor tari in $$$$$ (cartelul medical, pharma, food industry). Trebuie citit mult ca sa ajungem aproape de ce trebuie mancat si cat.

L-am vazut pe Calin in cateva prelegeri pe youtube, stie ceva dar mai are de studiat.
Se uita la informatia in engleza si o reproduce la audienta romana dar la o viteza redusa si limitata cu cat se descopera in fecare zi.
Informatia din limba romana de la specialisti este la mana a doua/treia.
Stiu sa citesc vorbesc curent in engleza (traiesc peste ocean).
Prefer sa iau informatia de la sursa nu prin intermediari.
Asculta si vezi cati mai multi nerozi nutritionisti si dupa aia o sa-ti faci o idee despre cum vrei tu sa mamanci ce anume. Fiecare are necesitiati diferite in functie de varsta, activitate si teluri.

Nu cred ca avem nevoie de carbohidrati complecsi pentru creier. Mierea e un zahar complex, nectarul din flori. Pasarea colibri si albinele manaca asa ceva, au un metabolism rapid si mor repede (viata scurta) si nu sunt cele mai inteligente animale.
Prefer sa mananc o lingurita de polen din cand in cand dar atat.
Ursul e inteligent si consuma miere dar hiberneaza si o arde toata (grasime creata de miere si fructe). Noi nu putem trai in excess de carbohidrati fara sa nu ne arderm(uzam) repede (vezi diabet, cancer, parkinson, alhzemer). Aceste boli sunte legate intre ele (inrudite) prin insulina, hormonul dominat care nu e bun sa-l avem la valori mari tot timpul.
Animalele cele mai inteligente exceptanad omul mamanaca multe legume sau multe carne de peste sau carne. Cele care sunt pur canivore sunt foarte inteligente dar traiesc scurt (pisica, caninele, hienele), cele care sunt pe peste/krill tariesc pana la 50 de ani (orca, balena, delfinii). Nu stiu un animal foarte inteligent care traieste mult si mananca numai zahar (carbohidrati refinati).
Este imposibil sa acoperi toate necesitatile de nutrienti din mancare, este necesar si suplimentarea cum e vitamina D3 si/sau Omega 3.
Putini stiu cat e normal sau care e doza zilnica. Inclusiv datele officiale sunt proaste.
Citit mult, vazut, documentat de la surse cat mai credibile si experimentat pe pielea personala.

Sananate si intelepciune.
Traiasca Natia!
0
10-07-2019, ora 00:48
360
Nu este medic/terapeut
360
nu am nimic de contra-argumentat. ce am avut de zis am zis. singurele lucruri care mi-au atras atentia sunt:
1. fructele
2. prajitura

1. fructele, oricare ar fi, indiferent ca contin net carbs sau nu, trebuie excluse. am pe calculator in excel un spreadsheet unde imi calculez macronutrientii pt fiecare aliment si tin sa zic ca am facut test cu fructele de padure si kiwi si ananas, la care am adaugat semintele si nucile, plus carnea si am ajuns la peste 50carbs pe zi pt 1800-2000 calorii

singura modalitate de a sta la <=50 carbs a fost carne si seminte cu nuci. dde aceea, daca vrei sa stai in ketoza, trebuie sa scoti fructele

2. prajitura. daca o introduci ocazional, ieisi din ketoza, si iti va lua 1 sapt sa intri din nou in ea.

3. ca sa obtii suficiente fibre (38g/zi e normal, recomandat), ai nevoie de chia, in. cu salatele nu scoti fibre suficiente, doar daca mananci kale mai faci treaba. dar cu alte verdeturi nicio sansa.

in rest, numai bine

as fi curios daca-ti cantaresti mancarea ca sa-ti calculezi macro si caloriile
0
10-07-2019, ora 02:18
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu cantaresc nimic. Nu am timp de asa ceva. Da dupa cum am spus practice IF (Intermitent fasting - post intermitent).

Introduc mancare si scot mancare din regim in functie de cum ma simt.
Chia sunt foarte bune, le pun primele in mixer dupa ce stau 24 de ore in apa. Migdalele/almonds la fel.

Sa-ti dau un exemplu: ciocolata neagra cu mai mult de 80% cacao fara zahar adaugat.
E reclama mare ca e sanoatoasa si are polifenoli cat China.
Da are polifenloi multi, are grasimi saturare Ok, are magneziu foarte bine, are niste substante care declanseaza o stare euforica - bine dar:
* are oxalate multi
* are tiramina - o substanta care la unele personae da dureir de cap puternice (e cazul meu daca conmsum zilnic multa)
* se pun aditivi din titaniu dioxid in ea (toxic pentru ficat)
* vine inpachetata in aluminiu - toxic


La fel cu benefiicile vinului rosu - o mare abureala.

Alcolul este mult mai daunator decat beneficiile polifenloilor sau rezevratrolul din vinul rosu.
Dar asta nu inseana ca nu veau/beau un pahar de Pasti si de Craciun taiat bine cu apa minerala.




Cu alte cuvinte cei care vand ciocolata o sa-ti spuna ca e foarte buna, asta nu inseama ca e si adevarat.

Din cand in cand iau o bucata mica dar cu cacao peste 80-85%


De asta spun ca trebuie citi mult, testat, vazut cum te simiti.
Cel mai bun doctor esti tu insuti daca te informazi si testezi.

Iti recomanda sa mamanci multe crucifere si condimentul TURMERIC.
Te las pe tine sa sapi sa vezi ce benefiici au.
0
10-07-2019, ora 03:54
Petru.Rotariu@Gmail.com
Nu este medic/terapeut
Petru.Rotariu@Gmail.com
Da, am uitat, cantares ceva totusi: greutatea mea si factorul BMI.
Am un cantar electronic care in functie de: sex, varsta, inaltime si greutate cand pasesti pe el te cantareste si calculeaza BMI.
Cu el avandul ca referinta am scazut de la BMI 24 la 18-19 in doi ani. Acum sunt stabil la 18-19.
Nu conteaza mult cate kg ai, conteaza ce raport greutate grasime ai (si cum te simiti, cata energie ai).

Daca stii sa citesti in engleza da-mi emailul tau pe mesaje personale.
Pot sa-ti trimit o carte in engelza scrisa de un doctor care a tratat mii de pacienti de diabet/obezi.
Daca citesti aia o sa vezi ca ve fi convins de Keto si IF sunt diete optime de mancare pentru fiinta umana din societatea contemporana.

Nu e normal sa avem copii diabetici. In trecut nu existau asa ceva.
Este numai din cauza mancatului excesiv si prost.

Fructele dulci erau sezoniere in trecut acum sunt disponibile tot anul.


Stiu un tip care a incercat in ultimii 10 ani dietele: vegan, carnivora, fructifora (numai fructe) - numai extreme ani la rand.
Pana la urma s-a lasat de toate si e omnivor. E mai mult un pescatarian acum (legume, oua, peste).
Si cu asta trebuie atentie ca nu tot pestele e bun de mancat.
Sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.