Am nevoie de ajutor, am o stare de greata continua, sunt obsedata de imagini din trecut

31-10-2007
Trend
Nu este medic/terapeut
Trend
Buna ziua,
Mi-am luat inima in dinti si m-am hotarat sa va scriu, cu toate ca nu este placut. Este vorba de trecutul si prezentul meu, care se cam amesteca, din pacate. In trecut, cu ceva ani in urma, am avut cateva relatii sexuale, relatii in care am practicat si sex normal si oral, fiind o persoana destul de open-mind si dorind sa ofer placere partenerului, poate mai mult decat mie insami. Anii au trecut, am si nascut intre timp si consideram ca sunt o persoana implinita si echilibrata psihic. Sotul meu, in momentul in care i-am spus despre trecutul meu (mea culpa!), mi-a indus ideea (de nenumarate ori), ca ceea ce eu am facut, este scarbos si m-a tot intrebat cum am putut sa fac asta cu barbatii pe care i-am avut. Repetandu-mi aceste lucruri de nenumarate ori, am inceput sa cred ce spune, mi-am autocreat un sentiment de sila fata de fostii parteneri, am inceput sa ma gandesc ca poate nu erau asa curati, intr-un cuvant, mi-e sila de mine si de ceea ce am facut. Problema este ca din clipa in care mi s-a declansat cosmarul, am o stare de greata continua, sunt obsedata de imagini din trecut (privite cu obiectivism, anumite scene nu sunt tocmai placute vederii) si nu-mi mai pot reveni. Doresc sa mentionez ca am fost tot timpul o fire vesela, optimista si nu credeam ca o sa ajung vreodata in halul asta. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, as vrea sa stiu daca pot singura sa trec peste aceste obsesii, sau ar fi mai bine sa consult un psihoterapeut. Va multumesc din suflet si va doresc numai bine!
16 comentarii
0
31-10-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Propuneti-i sotului sa incercati pentru citeva sedinte, psihoterapie de familie. Aceasta nu este o problema a lui, sau a dv, este o problema a cuplului. Si lui ii este greu, este evident, altfel nu ar repeta "de nenumarate ori" asta. Dv. de asemenea va este greu. Sugerati-i ca il iubiti, ca aveti o familie frumoasa pe care doriti sa o protejati, dar ca simtiti ca sinteti intr-un impas si aveti nevoie de ajutorul si de participarea lui ca sa puteti merge mai departe. Apoi cautati un psihoterapeut de familie bun. O idee buna este dr. Trandafir (spitalul 9, clinica VII)- este un profesionist foarte bun, cu multa experienta si studii in strainatate de ani de zile in acest domeniu.

Mult succes,
Dr.Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
0
31-10-2007, ora 00:00
mayya
Nu este medic/terapeut
mayya
TE iubesc sincer pentru sinceritatea de care ai dat dovada fata de sotul tau, esti mai puternica decat crezi, stii de ce, ? Ai un dezvolta simt al raspunderi, esti suparator de sincera, si acu, iarta-ma, pe sotul tau, bucuria ta de ate fi daruit total intr-o alta relatie, il complexeaza, fiindca el si daca viseaza, isi pune plapuma in cap de rusine.
nu cred ca e sufletul tau pereche, stii de ce? aceasta culpa, are grija sa ti-o reaminteasca mereu, deja agresivitatea lui e patologica, si sincer, el s-ar putea sa fi facut sex oral si azi, dincolo de moralitatea afisata, ceea ce face dovedeste frustrare, lasitate, exclusivism, orice, dar nu iubire. Ia vezi cum tace, acest nefericit care s-ar putea sa nici nu banuiesti cum e in realitate? Oare nu cumva in relatia voastra de cuplu unul merge cu mana intinsa si celalalt cu miinile in buzunar?
oare seriozitatea lui e doar in casa, in tr-e voi si, sincer, profesional, sotul tau e inca indragostit de mama lui desteapta, e copilul care nu a visat martieni, care asteapta recunostinta si nu da nimic.la tara li se spun fatalai, diploma nu e o scuza, banii nu sunt un atu, acest gen de nefericiti nu se lasa pana nu-si distrug psihic victimele, cand de fapt plang dupa o sedinta de sado, maso.ACEST INDIVID, CUM IL DESCRI TU E PROFILUL SADO -MASO,...DAR CA UMILIT.
INAITE DE TOATE, CONSULTA UN PSILOG PE PROBLEME SEXUALE, CACI ALTFEL TE GASESC PE OTV.
CA OM CARE STIE CE SPUNE, CURAJ, PUTERE SI DACA TU TE-AI SIMTIT LIBERA, RESTUL E DOAR PROBLEMA TA CU DUMNEZEU, ITI PLACE, FA-O DAR ARTISTIC SI NU IN EXCES, NU CU ORICINE.FORMELE DE SEX IN GRUP, SI TOATE CELE, IMPLICA O CULTURA, O INTELIGENTA NATIVA O PURITATE SI SINCERITATE DE COPIL CA SA POTI RECUNOASTE FARA RUSINE.TU NU AI GRESIT, BUCURIA TRAIRI, IMPLINIRII FACE DIN IUBIREA FATA DE OMUL CARE TE-A DETERMINAT SPRE ASTFEL DE PAS, CEVA UNIC, APROAPE DIVI, NU TE REDUCE LA GROTESC, LA MEDIOCRU, SEXUL ESTE O ARTA TOTUSI, INCA NEDESCOPERITA.
EU, SINCER, TE APRECIEZ!
0
31-10-2007, ora 00:00
Trend
Nu este medic/terapeut
Trend
Stimata D-na Dr. Constantin,
Va multumesc pentru sfaturile dvs. si pentru indrumarea catre domnul doctor respectiv, cu toate ca nu locuim in Bucuresti. Daca problema persista, voi incerca sa gasesc un psihoterapeut cu experienta in orasul nostru. Cred ca, de fapt, problema este de optica: aceeasi oameni, privind acelasi lucru/aceeasi situatie, o pot vedea in mod diferit, in functie si de factorii externi, de masura in care te lasi influentat de parerile celor din jur. Altfel nu imi explic de ce, pana acum o perioada, cu aceeasi incarcatura emotional-sexuala eram foarte echilibrata si fericita, iar acum totul s-a transformat intr-o obsesie si un cosmar. Sper sa imi revin si sa trec cu bine peste acest capitol al vietii mele. Mi s-a sugerat de catre o persoana foarte echilibrata, ca ar fi bine sa imi ocup mintea tot timpul, sa incarc "hardul" cu alte informatii noi, care ar putea lua locul celor vechi, sau macar le-ar putea estompa. Credeti ca as putea avea succes cu aceasta metoda?Va multumesc mult inca o data!
0
31-10-2007, ora 00:00
Trend
Nu este medic/terapeut
Trend
Draga Mayya,

Multumesc pentru sfaturi si incurajari, este bine sa vezi si alte puncte de vedere, ce iti pot deschide mintea si sufletul. Iti doresc si tie numai bine si multa sanatate!
0
31-10-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Draga Trend,
sugestia cu "sa imi ocup mintea tot timpul, sa incarc "hardul" cu alte informatii noi" se refera doar la problema ta. Risca sa te indeparteze si mai mult de sotul tau. Depinde ce iti doresti tu: sa repari si sa continui relatia cu sotul tau, care sa fie o relatie de implinire pentru amindoi, sau pur si simplu sa iesi tu din impasul in care esti si sa poti sa iti continui viata (ta) mai departe. In prima varianta, nu il exclude - orice te-ai hotari sa faci pentru a rezolva problema, il implica si pe el, ca si pe tine. Daca te-ai saturat si vrei doar sa fie liniste pentru tine, atunci alege ce varianta te atrage mai mult: asta cu ocupatul mintii sugerata de o persoana "echilibrata", sau un terapeut pentru tine. Mingea este in terenul tau- tu decizi acum ce fel de forma vrei sa ii dai vietii tale pe viitor.

Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
P.S.Nu cred ca ar trebui vreodata sa regreti sinceritatea fata de sotul tau- nu cred ca poate fi o greseala, niciodata, intr-o relatie de cuplu. Trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru deciziile pe care le-am luat in diferite momente si ipostaze ale vietii noastre, cu demnitate, si sa le infruntam consecintele.
0
01-11-2007, ora 00:00
Trend
Nu este medic/terapeut
Trend
Stimata D-na Dr. Constantin,

Va multumesc din nou pentru sfaturile dvs. In acest moment, eu vreau sa ma echilibrez din punct de vedere al sanatatii mentale si nu numai (avand in vedere ca am o stare de greata continua), sa nu mai privesc viata sexuala din trecut cu sila, deoarece am fost indragostita de persoanele respective, latura de sila mi-a fost indusa de sotul meu (cu toate ca si el este "very open mind" in ceea ce priveste sexul si practicile aferente). In nici un caz nu vreau sa il pierd, vreau doar sa scap de amintirile neplacute care imi bantuie mintea si nu ma mai lasa sa gandesc sanatos, pentru a putea avea noi doi o viata sexuala normala, fata de care, din cauza ideilor pe care mi le-a "infipt" in creier, am inceput sa am retinere; este ca un cerc vicios: prezentul mi-a scos la iveala "mizeria" trecutului, care influenteaza, la randul ei, prezentul. De fapt, vroiam sa va intreb, daca prin adaugarea altor informatii, se pot estompa niste amintiri care, in momentul de fata, ma afecteaza cel mai mult pe mine, atacandu-mi intreaga stare de sanatate; stiti cum e, "pestele de la cap se-mpute", iar "mintea libera e atelierul diavolului"... Nu este terapeut persoana care mi-a recomandat, este o persoana mai in varsta, foarte draga mie, care are experienta de viata.
Va multumesc mult si va doresc o zi cat mai frumoasa!
Trend
0
02-11-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Adevarul este ca nu tu ai o problema cu trecutul tau sexual, ci sotul tau.
El a avut o reactie foarte puternica pe care a tinut sa ti-o impuna si tie. Cu alte cuvinte, trecutul si prezentul se amesteca (si) pentru el.

Ma intreb care este motivul insistentei sale de a te convinge ca tot ce ai trait atunci (alaturi de alti barbati) este ceva dezgustator. Ca el asa crede este una, ca incearca sa te convinga si pe tine, este alta. Care poate fi motivul? Poti avea o discutie cu el pe tema asta, una foarte sincera, care sa fie dincolo de reprosuri si acuze dureroase?
0
05-11-2007, ora 00:00
Trend
Nu este medic/terapeut
Trend
Stimata D-na Dr. Simina,

Va multumesc pentru interventie. Asa este, la inceput, era doar problema sotului, dar, prin influenta, a inceput sa ma obsedeze si pe mine. Am discutat zilele acestea si a motivat atitudinea lui prin faptul ca era gelos si nu si-a inchipuit ca o sa aiba un asemenea impact asupra mea. A promis ca nu va mai pomeni niciodata de acest aspect si a admis ca nu are nici un drept sa se amestece in ceva ce s-a intamplat inaintea lui. Problema este ca nu mai pot eu sa-mi scot din minte anumite scene din trecutul meu si, fara sa vreau, mi le readuc pe tapet, facandu-mi singura rau. Tocmai de aceea, va rog frumos sa-mi spuneti daca, prin activitati intelectuale intense se pot estompa amintirile. Nu mai stiu ce sa fac, ma gandesc mereu la aceleasi lucruri, pe care, acum, privind in trecut, nu le mai privesc cu ochi de indragostit si imi este foarte greu sa accept ca le-am facut eu. Stiu ca e bine sa nu ma mai gandesc la ele, dar nu prea pot. Sunteti de parere ca, odata ce va trece timpul peste aceasta "criza", voi reusi sa fiu omul dinainte si sa nu mai pun accentul pe aceste aspecte, ale caror amintiri imi fac rau? Va multumesc din suflet pentru ajutor si imi cer scuze pentru insistenta, dar nu mai stiu ce sa fac, in asa fel incat sa nu mai am cosmarurile de acum.
Numai bine, Trend
0
06-11-2007, ora 00:00
mayya
Nu este medic/terapeut
mayya
Nu vei mai putea fi niciodata ca inainte, dar poti, cel putin, sa gasesti o explicatie logica si acceptabila a faptelor tale. Asa cum cineva te-a avertizat, inainte de mine, nu tu ai o problema cu trecutul ci sotul tau, problema ta este cum sa te protejezi de atacurile lui ciclice prin care iti serveste la desert faptele.Excesul acesta de egoism e destul de periculos si, parerea mea e sa-ti faci o analiza serioasa a ce vrei sa fi si a ce vei ajunge, fiindca sentimentul de iubire atunci cand e unilateral, aproape ca nu exista, se transforma in imaginatie bogata.
La cat de prezenta e obsesia asupra acestui subiect in mintea ta, e ingrijorator, sincer, fi mai putin sentimentala si mai pragmatica in interesul tau care s-ar putea sa fie si al copilului tau.
curaj, esti puternica si inteleapta!
0
09-11-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Sincer, Trend, nu am de unde sa stiu raspunsul la intrebarea ta. Nu stiu daca implicarea sustinuta in activitati intelectuale intense iti poate estompa amintirile.
Insa, intr-adevar, aceasta este solutia la care apeleaza majoritatea persoanelor care vor sa uite: se implica in tot felul de activitati care sa le distraga atentia de la amintirile suparatoare. Uneori functioneaza, alteori nu.
Cert e ca, atata vreme cat aceste amintiri sunt doar acoperite si nu lucrate propriu-zis, exista mereu riscul sa isi scoata capul la suprafata, chiar daca nu in aceeasi forma ca cea originala.
Eu iti recomand sa le confrunti intr-un cadru psihoterapeutic, securizant si linistitor. Abia dupa aceea, sa te implici intr-o serie de activitati pe care le vei alege in urma unei decizii pozitive (vreau sa fac acest lucru pentru ca imi face placere, ma dezvolta ca persoana, imi aduce bani etc.), si nu in baza unei decizii negative (fac acest lucru ca sa nu ma mai gandesc la...).
0
11-11-2007, ora 00:00
Trend
Nu este medic/terapeut
Trend
Stimata D-na Dr. Simina,

Va multumesc pentru raspuns; in functie de evolutia mea psihica, ma voi hotari daca si cand sa apelez la serviciile unui specialist, chiar daca va trebui sa vin la Bucuresti (la noi in oras nu am auzit de asemenea cabinete, sau poate nu stiu eu). Ideea este ca trebuie sa ma schimb eu, sa nu mai am o asemenea optica, pentru ca, vrem sau nu, puterea este in noi, de cele mai multe ori. Va multumesc inca o data pentru sfaturile dvs. avizate si sincere si va doresc multa sanatate! Cand imi voi reveni, promit sa va scriu!
Numai bine,
Trend
0
28-05-2008, ora 00:00
p386
Nu este medic/terapeut
p386
o sa fiu foarte directa si sincera cu tine, sper sa nu te supar, dar se vede faptul ca acest om este un frustrat, gelos, si incapabil sa faca tot ce isi doerste, si de aici reiese acest comportament, din ce spui tu, eu cred ca este o persoana acaparatoare, care vrea sa detina controlul asupra relatiei si aspupra ta, si alta chestie...TINE MINUE : nimeni nu iti poate face absolut nimic fara ca tu sa il lasi...el nu te poate face pe tine sa te vezi intr-un anumit fel, sa te simti intr-un anumit fel sau sa crezi despre tine si despre lumea din jurul tau decat daca il lasi tu, si asta se intampla constient sau nu...probabil tu nu ai suficienta incredere in tine si de asta a reusit el sa isi atinga scopul, pentru ca acesta a fost SCOPUL LUI... nu te iubeste si nu merita sa mai fi sincera pe viitor cu el...iti doresc numai bine, si sper sa auzim numai de bine :)
0
07-02-2015, ora 16:54
pablomioson
Nu este medic/terapeut
pablomioson
E u as recomanda sedinte de hipnoza, numai asa se poate scapa eficient de trecut. Problema este gasirea unui astfel de cabinet.
0
07-02-2015, ora 16:54
pablomioson
Nu este medic/terapeut
pablomioson
E u as recomanda sedinte de hipnoza, numai asa se poate scapa eficient de trecut. Problema este gasirea unui astfel de cabinet.
0
16-02-2015, ora 20:47
nalrus
Nu este medic/terapeut
nalrus
Buna seara. Am o problema la care vreau sa ma ajutati. Deja de ceva timp nu mai am placere sexuala cu sotul meu. As vrea sa stiu este ceva tratament pentru a-mi stirni din nou dorinta? mersi.
0
16-02-2015, ora 20:56
pablomioson
Nu este medic/terapeut
pablomioson
Exista numeroase stimulente pentru femei, dar cel mai sigur este un medic...se incepe cu medicul de familie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Actul sexual propriu-zis
  • Sexul oral
  •