Am nevoie sa fac sex

09-06-2018
R122
Nu este medic/terapeut
R122
Buna!

Am 22 de ani si sunt virgina, si sunt convinsa ca organismul meu nu mai rezista fara sex. M-am hotarat sa scriu pe forumul acesta deoarece nu mai stiu cum sa fac sa rezolv problema. Vorbesc deschis cu mama despre asta, pentru ca vede in ce stare ma aflu, doar ca nu stie ce sfat sa imi dea. Am incercat sa-mi fac un iubit de-a lungul timpului dar nu am reusit. Primul "semnal de alarma" a fost la 15 ani cand a venit vara si a fost o perioada in care as fi facut-o cu oricine, dar am preferat sa astept sa treaca gandindu-ma ca se va intampla oricum la momentul potrivit, si nu a fost asa. De atunci, am ajuns sa ma imbolnavesc psihic, am mari probleme cu anxietatea si de cand cu nevoia asta totul s-a amplificat. Acum, sunt in situatia in care singura optiune pe care as avea-o la indemana ar fi sa o fac cu oricine, indiferent daca imi place sau nu. Si ma simt cam ciudat cand ma gandesc la asta. Am incercat site-uri de dating, am iesit in oras, doar ca sunt foarte disperata si nici nu stiu cum sa vorbesc cu oamenii, unii poate si-au dat seama de asta. Anxietatea mea e foarte mare, sa zic ca am cateva ore pe zi in care sunt mai calma ar fi mult. Chiar si atunci, fortez cumva. Mai am si insomnie, si asta de la faptul ca am inceput sa am fantezii in timpul noptii. Poate am omis unele detalii, dar in mare cam asta e. Trebuie sa rezolv neaparat problema asta. Nu cred ca m-ar ajuta medicamentele hormonale sau alte metode prin care sa eliberez tensiunea. Am incercat si masturbarea, dar o vad ca pe o amagire, fiind virgina, asta si e pana la urma. Deci am incercat de toate si tot aici am ajuns. Va rog mult, spuneti-mi ce ar trebui sa fac, situatia nu mai suporta amanare. Astept raspunsurile dumneavoastra. Va multumesc!
4 comentarii
0
09-06-2018, ora 19:35
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Este normal si sanatos ca la 22 de ani sa va doriti sa faceti sex. Dar de aici pana la a dezvolta o obsesie fata de asta este totusi cam mult...
Intr-o astfel de situatie exista urmatoarele variante:
- efort fizic sustinut: sport, miscare - descarca in mare masura tensiunea sexuala acumulata
- masturbarea - este o solutie naturala pe care organismul o accepta ca solutie de urgenta. Este normala si sanatoasa daca nu devine un scop in sine, ceea ce inseamna ca sentimentele de alt fel nu-si au rostul
- alte activitati, hobbyuri care sa va ofere relaxare, bucurie, placere si eventual sa va puna in legatura cu alte persoane
Solutia cea mai buna de a gasi un partener este sa cautati situatii in care sa intalniti persoane noi, sa "dati sfoara in tara", intre prieteni, cunostinte etc. ca va doriti o relatie.
Nu recomand nici un fel de tratament, mai ales unul hormonal care poate produce dezechilibre majore.
In caz exceptional puteti utiliza suplimente din plante pentru stari nervoase sau anxietate, recomamdate pentru relaxare. Efecte foarte bune de linistire il au produsele pe baza de hamei. Dar ar fi recomandat sa nu faceti abuz.
0
10-06-2018, ora 18:13
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mare atenție!
Primul contact sexual poate influența activitatea sexuală de mai târziu. Informează-te despre ceea ce înseamnă activitate sexuală, despre modul cum te poți proteja de o sarcină sau de bolile cu transmitere sexuală. Un om informat poate lua decizii în cunoștință de cauză, pentru că
informația înseamnă putere, iar puterea îți dă încredere.
Multe sentimente și senzații fizice, sexuale, gânduri, fantezii cuprind mintea și corpul, sunt complet normale – și denotă funcționalitatea sistemului hormonal și reproducător. Presiunea anturajului, curiozitatea, poate fi confundată în unele cazuri cu sentimentul de a fi pregătit pentru începerea vieții sexuale. Deși corpul poate avea abilitatea de a face sex, nu înseamnă ca și mintea este pregătită pentru aceasta etapă.
Îți recomand ca și colegul meu să-ți găsești un partener, dar nu pe oricine, la întâmplare, ci unul cu care să ai anumite lucruri în comun, cu care să ai o relație în care să fii implicată emoțional, unul care să te respecte și alături de care să poți trăi un moment de care să-ți aduci aminte cu plăcere.
Începerea vieții sexuale este un pas important în viata tinerilor, cu implicații atât fizice cât și emoționale. Este destul de ușor sa treci peste implicațiile fizice ale pierderii virginității (durere, sângerare), dar nu este la fel de ușor sa treci peste latura emoțională a actului sexual. De obicei, de primul act sexual, se atașează anumite emoții și așteptări care nu se îndeplinesc întotdeauna. De aceea e important să știi să-ți alegi partenerul sexual, care nu e bine să fie oricine, ales la întâmplare.
0
13-06-2018, ora 10:14
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Spui ca esti « foarte disperata » si « unii poate si-au dat seama de asta ». E foarte posibil ca in starea ta sa te comporti diferit si sa transmiti mesaje ce stau de fapt in calea dorintelor tale.
Ar fi poate de folos sa discuti cu psihosexolog despre nelinistile tale, despre perceptiile tale legate de intimitate.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
27-06-2018, ora 15:32
Lucian97
Nu este medic/terapeut
Lucian97
Buna, in legătura cu acest mesaj de pe forum, ma gândeam dacă ai placerea și timpul necesar unei conversații private pe mesenger cu mine, Mi-ar face mare plăcere sa accepți, Lucian vrabie pe Facebook.(focsani)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nevoia de sex
  •