am o nelamurire-logest

04-12-2007
daria09
Nu este medic/terapeut
daria09
am si eu o intrebare, nu am luat pastila dupa 7 zile, trebuia sa iau marti si am luat joi, nu am avut contact sexual decat dupa ce am reinceput sa iau pastile, e posiibil sa am surprize?
iar daca uiti sa iei o pastila si o iei a 2 zi neavand contact sexual decat dupa ce se administreaza, ar putea fi cu consecinte?
1 comentarii
0
21-01-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Nu ai inteles principiul de catiune al anticonceptionaleleo. Nu O PASTILA asigura contraceptia ci tratamentul contraceptiv per ansamblu. Cu alte cuvinte: daca ia uitat sa iei seara tableta, poti sa o iei dimineata, dar nu mai tarziu. Daca iti aduci aminte de ea pe la pranz, las-o, n-o mai lua. O iei pe urmatoarea, normal, seara Ai grija, ele sunt numerotate si e important sa respecti ordinea de pe blister pentru ca au concentratii diferite. Daca se intampla sa uiti o data pe luna, nu-i nimic grav, dar daca devine aproape regula, adica de mai multe ori, trebuie NEAPARAT sa te protejezi prin alta metoda in perioada fertila (zilele 10-18 ale ciclului menstrual). Pentru usurinta, pune-ti telefonul sa sune seara la ora la care trebuie sa-ti iei pilula. Sunt tratamente hormonale si nu ne jucam cu ele, chiar daca sunt microdozate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul