Durere stanga puternica

18-01-2024
Raluca40
Nu este medic/terapeut
Raluca40
Buna fetelor, sunt insarcinata in 20 săptămâni, de la inceputul sarcinii am avut dureri in zona pekvina, bebe fiind ok. De 3 zile însă ma doare ff tare in zona din stanga ( zona ovar stang si in sus cumva spre mijloc...sold nici nu stiu). Daca stau nemiscata nu doare, cand ma asez pe scaun, pat abia ma pun...de la durere...abia ma invart de pe o parte pe alta...ceea ce inainte cu 4 zile nu aveam. La medic am fost..bebe ok..uter ok...mi a dat 2, 3 no spa pe zi si cam atat...aveti vre o idee ? Am omis sa spun ca sunt constipata tot de 3, 4 zile...o fi de la asta? Medicul nu a exclus... M ar ajuta enorm daca a trecut cineva prin asta
1 comentarii
1
19-01-2024, ora 08:19
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Durerea pe care o descrieți în zona pelvină, mai ales în stânga, în timpul sarcinii poate avea diverse cauze. E important să menționăm că orice durere semnificativă în timpul sarcinii trebuie evaluată de către medic. Voi analiza câteva posibile cauze ale durerii, dar rețineți că aceasta nu înlocuiește un consult medical.

Durere de ligament rotund: În timpul sarcinii, ligamentele rotunde care susțin uterul se întind pe măsură ce uterul crește. Acest lucru poate cauza o durere ascuțită sau crampe, de obicei în partea stângă a abdomenului sau pelvisului. Durerea este adesea mai pronunțată când schimbați pozițiile sau când vă mișcați brusc.

Constipația și Gazele: Constipația și acumularea de gaze pot cauza disconfort și durere în abdomen, inclusiv în zona pelvină. Acestea sunt probleme comune în timpul sarcinii datorită modificărilor hormonale și presiunii exercitate de uterul în creștere.

Probleme Urologice sau Renale: Infecțiile urinare sau pietrele la rinichi pot provoca, de asemenea, dureri în zona pelvină sau lombară. Aceste condiții necesită evaluare medicală și tratament.

Complicații ale Sarcinii: Deși ați menționat că medicul a confirmat că bebelușul și uterul sunt în stare bună, este important să monitorizați continuu orice simptom nou sau agravarea durerii și să comunicați aceste aspecte medicului dumneavoastră.

Dacă durerea este asociată cu constipația, măsuri precum creșterea aportului de fibre, hidratarea adecvată și exercițiile fizice ușoare pot ajuta. No-spa (drotaverină) este adesea folosită pentru a reduce spasmul muscular și poate oferi un anumit grad de ameliorare.

Totuși, este crucial să mențineți o comunicare deschisă cu medicul dumneavoastră, mai ales dacă durerea persistă sau se agravează, sau dacă apar alte simptome îngrijorătoare. Sarcina poate aduce schimbări semnificative în corp și este important să fie monitorizată îndeaproape pentru a asigura sănătatea dumneavoastră și a bebelușului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dureri de burtă în sarcină - cauze posibile, când să ne îngrijorăm
  •