Am osteomielita de mai mult de un an

51 comentarii 1 2
0
28-03-2010, ora 18:44
christiana25
Nu este medic/terapeut
christiana25
buna ziua d-le doctor.am si eu o probl si as dori sa mi dati un sfat. acum o sapt m am operat artroscopic ptr ruptura de menisc si la artroscopie mi a descoperit si o ruptura de ligamente mai exact leziune partialaLIA..doctorul m a programat peste o luna la un control daca mai este nevoie de a doua operatie.intrebarea mea este in ce consta aceasta ligamentoplastie, daca este mai grea ca operatia de ruptura de menisc si in cat timp de recuperezi.multumesc.
0
30-03-2010, ora 20:00
redondo
Nu este medic/terapeut
redondo
Domnule doctor, in primul rand buna seara...
Voi incerca sa ignor tonul dumneavoastra ironic si arogant la adresa "colegilor". Aroganta repugna si atunci cand reprezinti ceva intr-un domeniu.altfel este de-a dreptul penibila.
Intradevar nu cred ca aveati cum sa va intalniti cu dumnealor la manifestari stiintifice profesionale, in special la cele despre artroscopie...din motive lesne de inteles.
Cat despre cazurile mai dificile trimise spre rezolvare clinicii dumneavoastra, eu nu m-as uita in oglinda prea curand, asta ca sa nu o spargeti cumva cu nasul, ca Pinochio...Tocmai "renumele" clinicii dumneavoastra m-a facut sa ma indrept spre alt spital...
Faptul ca ignorati cu buna stiinta realizarile colegilor de la doar 20 de km de dvs este un lucru extrem de grav, care nu ii descalifica pe ei ci pe dumneavoastra...cu atat mai mult cu cat vad ca va pretindeti deja un patriarh al ortopediei constantene...
Am sa inchei aici, cu speranta ca ceea ce v-am scris cu atata sinceritate, nu v-a suparat prea tare, sau cel putin in asa masura incat sa deveniti nepoliticos...
Cu toata stima, o seara buna
0
17-04-2010, ora 21:53
christiana25
Nu este medic/terapeut
christiana25
buna seara.am si eu nevoie de un sfat.astazi am facut o luna de cand m am operat de ruptura de menisc si inca am dureri in interiorul genunchiului cand tin piciorul indoit cateva minute si apoi il intindam dureri foarte mari ca o injunghiere, imi trosneste si cand cobor scarile imi tremura piciorul.intrebarea mea este daca aceste dureri sunt normale dupa operatie sau operatia nu a fost una reusita? vreau sa va spun ca am si leziune partiala lia dar ptr aceasta fac recuperare urmand ca peste o luna sa aflu dca mai este nevoie de ligamentoplastie.va multumesc si astept un raspuns
0
20-05-2010, ora 12:51
ainival
Nu este medic/terapeut
ainival
buna ziua.as avea si eu o rugaminte daca poate cineva sa ma ajute.am o contuzie forte la glezna.am fost la urgente si mi-au spus de acolo sa merg la ortoped.am fost si la ortoped si mi-a spus ca ar trebui sa-mi pun ghips.Pt inceput mi-a dat fastum gel si diclofenac.pot sa le utilizez impreuna sau o data fastum si apoi diclofenac.Si as vrea sa stiu care sunt riscurile punerii ghipsului.va multumesc si va doresc o zi buna
0
20-05-2010, ora 12:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In cazul traumatismelor gleznei, actualmente se foloseste tot mai putin imobilizarea gipsata.
Aceasta imobilizare isi pastreaza insa un loc major, mai ales in entorsele grave sau in suspiciunile de fracturi ale talusului, calcaneului sau navicularului.
Atunci cand se impune, imobilizarea gipsata este de neinlocuit. Se practica insa reevaluare clinico-radiologica la 7 sau 14 zile, cand se decide mentinerea imobilizarii pana la 6 saptamani sau trecerea eventuala la o orteza sau pur si simplu la tratament functional, fara imobilizare.
Riscul imobilizarii este cel de redoare articulara (limitarea miscarilor articulare), cel de tromboza venoasa profunda (pentru care se practica tromboprofilaxia obligatorie), cel de algo-neuro-distrofie, cel de leziuni cutanate (printre cele mai importante).
Aceste riscuri trebuie insa asumate atunci cand este cu adevarat necesara imobilizarea gipsata.
Cu stima,
Marius Uscatu, Chirurg Glezna si Picior
0
20-05-2010, ora 13:03
ainival
Nu este medic/terapeut
ainival
Va multumesc din suflet pentru raspuns.va dores o zi buna in continuare
0
26-07-2010, ora 20:56
jonny0ne
Nu este medic/terapeut
jonny0ne
Buna ziua. Ma numesc STANCULEASA IONUT, sunt din jud Gorj si am o mare problema. In septembrie 2009 am suferit un accident de masina din care m-am ales cu o fractura de femur(cominutiva, inchisa) Am fost operat in spitalul de urgenta tudor vladimirescu din tg jiu pt introdicere de tija. La 24 de ore de la operatie am inceput sa am simptome de tuse voarte violenta urmata cu expectorari de sange p gura.la vederea simptomelor p care le aveam o doamna asistenta mi-a recomandat sa iau paracetamol caci dupa parerea dansei se putea sa fi racit...in finee.in secunda urmatoare nu am mai stiut nim de mine si am in cele din urma am fost dus de urgenta la terapie intensiva unde s-a concretizat faptul ca facusem o tromboembolie pulmonara,. Am fost intubat si mi s-a administrat heparina cu un aparat special p carea nu stiu cm sa il numesc. Am stat la terapie intensiva cam in jur de 2 saptamani din care 1 zi intubat si conectat la aparate. dupa ce m-am stabilizat cat de cat adica cam la 3-4 zile dupa operatie am observat ca incepuse sa mi se umfle piciorul...nu am luat asta in considerare foarte mult asta deoarece credeam ca e normal sa fie asa dupa operatie. in tot acest timp nu am fost pansat sau sub supravegherea directa sau indirecta a medicului ortoped care m-a operat deoarece acesta dupa ce m-a operat a plecat in concediu astfel raminand practic al nimanui.Zic asta deoarece nimeni nu s-a uitat la piciorul meu sa vada daca e in regula sau nu..in tot acest timp cnd am fost la terapie mi s-au administrat antiniotice dar nu va pot spune cu exacticitate ce. la aproximativ doua saptamani la rugamintele mele am fost vazut de un asistent da al medicului care m-a operat care nu a putut decat sa constate groaznicul fapt ca aveam o infectie in toata regula. Acesta mi-a deschis pe viu(FARA NICI UN FEL DE ANESTEZIE)SUTURILE P CARE le aveam din timpul operatiei astfel eliberand puroiul de acolo.
PARTEA 2
Am fost trimis de urgenta la spitalul universitar nr1 din craiova unde am sub supravegherea unui medic ortoped mi s-au administratantibiotice +curatare locala timp de 3 saptamani cu apa oxigenata, cloramina etc.Dupa trei saptamini dl dr ortoped a decis sa se intervina chirurgical pt extragerea tijei pusa in tg jiu. Din pacate din nou se pare ca domnii doctori de aici nu mi-au scoso zicand ca PUR SI SIMPLU NU AU PUTUT si aceasta a ramas acolo. DUPA APROXIMATIV 3 SAPTAMANI DE TRATAMENT cu oxacilina si penicilina operatia sa vindecat aparent urmand sa fiu extrnat acasa cu tratamena la domiciliu cu ciprofloxacin si clexane.Dupa o saptamana am fct febra urmand ca infectia sa reapara M-am intors in spital la craiova unde am constatat o mare lipsa de interes din partea medicului care pur si simplu nu a vrut sa ma interneze deoarece trebuia sa astept 2saptamani pt programare. Fiind foarte slabit am luat decizia sa plec la bucuresti pe cont propriu caci se parea ca nimeni nu vrea sa ma bage in seama.
PARTEA 3
Am ajuns in bucuresti si dupa grele incercari pe la spitale precum SPITALUL MILITAR, SPITALUL FOISOR am reusit sa ma internez la SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENTA (municipal).am fost reoperat si mi s-a scos tija pe care cei din CRAIOVA nu reusisera. Mi s-a pus un fixator extern iar timp de 1 luna ct am fost internat aici am facut VANCOMICINA cu LINEZOLID fiind intrdevar vorba de "dragutul"de STAFILOCOC AURIU care imi iesise si la antibiogramele facute si in craiova. In sfarsit tratamentul a avut efect bun operatia vindecandu-se foarte bine.Am stat 3 luni acasa cu fixatorul fara nici un fel de problema. urmand tratament cu RIFAMPICINA combinata cu BISEPTOL SAU SiNERDOL.
PARTEA 4
Dupa 3 luni am revenit in spital pt scoaterea fixatorului si inlocuirea acestuia cu o tija centromedulara zavorata static. dupa introducerea tijei am stat internat 2 saptamani cu tratament pe LINEZOLID cu RIFAMPICINA si BISEPTOL. DUPA 4 LUNI DE LA INTRODUCEREA TIJEI MI-A IESIT IAR INFECTIA SUB FORMA UNEI FISTULE FOARTE MICI. IN PREZENT IMI CURGE DE ACOLO exact in zona fracturii. AS VREA SA PRECIZEZ CA NU FAC TEMPERATURA IAR ANALIZELE DE SANGE MI-AU IESIT BUNE... la recomandarile medicului ortoped de la BUCURESTI si comform rezultatelor de la ultima antibiograma care am facuto si la care mi-a iesit la fel STAFILOCOCUL AURIU fac tratament cu CLYNDAMYCYN la 8 ore intravenos. In antibiograma nu mi-au iesit decat 4 medicamente bune pt stafiloxcoc(RIFAMPICINA, CLORAMFENICOL, CLINDAMICYN si VANCOMICINA) Evident cea din urma nu pot sa imi permit sa fac deoarece p la toate spitalele p unde am fost numai la BUCURESTI mi s-a dat din spital dar acm cica nu mai au nici ei.asa ca am ales CLINDAMICYN-ul.partea proasta este ca fac deja de 1 luna si tot nu se opreste supuratia...curge in continuare ce e drept foarte limpede si asa o culoare aurie cred.
CE RUGAMINTE AM CATRE TOTY CARE CITESC ACEST MESAJ.VA ROG AJUTATI-MA, NU MAI POT, PE ZI CE TRECE RAMAN FARA NICI O SPERANTA...ASTEPT ORICE FEL DE PARERI SI ORICE FEL DE SFATURI.OARE EXISTA IN TARA ASTA UN LOC UNDE SA TE DUCI SI SA AI INCREDEREA SA SCAPI DE ACEST COSMAR???VA ROG FRUMOS DOMNILOR MEDICI.VA ROG AJUTATI-MA MACAR CU UN SFAT SAU CAU UN PONT...UNDE AS PUTEA SA MERG SA MA TRATEZ/??
-.VA ROG CINE BINEVOIESTE A MA AJUTA CU UN SFAT DESPRE VREO CLINICA DIN ROMANIA SAU DIN AFARA. SAU IN LEGATURA CU ORICE ALT SFAT. Am scris aproximativ toata povestea mea in speranta ca poate o va citi cineva si ma va ajuta cu cva.
0
21-08-2010, ora 20:22
susi_dan
Nu este medic/terapeut
susi_dan
buna seara, domnule doctor, am o singura intrebare.va rog sa-mi spuneti cit timp pot sta cu ruptura tendon ahile.la cit timp dupa ruptura se mai poate face operatie.2 saptamini este grav?va multumesc
0
22-08-2010, ora 21:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Pentru o buna recuperare este indicat sa va operati cat mai repede si sa nu asteptati sub nici o forma 2 saptamani.
Cu stima,
Marius Uscatu, Chirurg Glezna si Picior
0
27-08-2010, ora 16:45
geoely
Nu este medic/terapeut
geoely
buna ziua.am 39 ani sunt din constanta.de 2-3 luni simt o durere usoara in genunchiul drept.de o saptamana mi s-a inflamat si ma durea foarte tare am ajuns la urgenta, mi s-a dat aulin si midocalm, mi s-a recomandat sa fac rmn si atasez rezultatul rmn cu rugamintea de a-mi spune parerea dvs.cu privire la ce trebuie sa fac.
-semnal normal la nivelul maduvei osoase cu trabeculatie normala si linii epifizare normale
-corticala osoasa cu contur regulat, cu grosime normala, fara modificari de semnal subcondrale
-cartilagiul care acopera patela, condilii femurali si platourile tibiale cu grosime normala, suprafata regulata si caracteristici normale ale semnalului
-discret edem osos, la nivelul condilului femural intern si platoului tibial intern
-leziune orizontala in contact cu suprafat articulara corn posterior menisc intern, in observatie leziune gradul 3
-cornuri anterioare menisc intern si extern in hipoosemnal pdfs neomogen
-ligament incrucisat anterior moderat edeamtiat la nivelul insertiei tibiale cu traiect si insertii pastrate
-ligament incrucisat posterior intact, normal ca grosime si caracteristici ale semnaluilui
-ligamente colaterale intacte cu grosime normala
-revarsat lichidian articular in cantitate moderata, retro si suparpatelar, pericondilian si in foseta intercodiliana
-tesuturi moi periarticulare si structuri vasculare din campul de examinare fara anomalii decelabile
concluzii:leziuni de gradul 3 cpmi
astept urgent raspunsul dvs.multumesc din suflet!
0
27-08-2010, ora 16:47
geoely
Nu este medic/terapeut
geoely
am uitat sa mentionez ca genunchiul s-a desumflat nu ma mai doare dar, parca trosneste usor uneori.sunt mecanic auto si muncesc uneori stand in genunchi
0
27-08-2010, ora 18:46
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Examenul RMN este extrem de valoros, dar numai ca imagine nemijlocita, in mainile specialistului in artroscopia genunchiului, in timpul examinarii clinice a pacientului.
O insiruire de termeni, cu tot respectul fata de colegii radiologi, nu poate tine loc de examen clinic direct.
Prin urmare, cprocedati la un examen clinic direct, la un specialist in artroscopia genunchiului, caruia veti avea ocazia sa-i prezentati imaginile nemijlocite, nu numai interpretarea scrisa de mai sus.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
09-09-2010, ora 19:08
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
@ geoely

Stimate domn,

ma alaturi sfatului colegului meu Dr. Uscatu si sustin ca examenul RMN are valoare doar atunci cand se afla in mainile unui ortoped dupa un examen clinic amanuntit.
Cu toate acestea, descrierea din RMN-ul prezentat de dvs. sugereaza prezenta unei necroze aseptice de condil femural (Maladia Ahlback) situatie oarecum mai complicata decat o leziune meniscala de aceea trebuie sa va adresati unui ortoped cu cunostinte temeinice in interpretarea RMN.

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
0
05-12-2010, ora 20:27
redondo
Nu este medic/terapeut
redondo
stau si ma uit, si ma crucesc...cat tupeu, cata lipsa de profesionalism si cata foame.chiar toate bolile de pe pamntul asta se trateaza numai cu sedinte de sute si mii de euro de oxigenoterapie?
e mai usor sa obtii bani prin excrocherie...decat sa pui mana pe carte, sa te pregatesti.si sa poti sa-ti privesti in ochi pacientii.fara sa mai fie nevoie sa suporti injuraturile lor pe diverse forumuri medicale???
0
06-12-2010, ora 19:30
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimate domn,

nu chiar toate bolile pamantului se pot trata cu ajutorul oxigenoterapiei hiperbare, dar exista o serie destul de lunga de situatii patologice, adica boli, in care nu prea exista alternative terapeutice, in afara de aceasta oxigenare hiperbara.

Necroza aseptica, de exemplu, apartine oarecum acestei grupe. Este adevarat ca tratamentul este costisitor, si in Romania nu este subventionat de casa de asigurare, dar in absenta acestui tratament se ajunge mai devreme sau mai tarziu, inevitabil, la proteza. Acum desigur ca nu este obligatoriu sa va pastrati articulatia proprie si nu este nici o tragedie daca veti beneficia de o proteza mai mult sau mai putin moderna, depinde cat va plateste casa si de ce coplata va permiteti, dar oricum aveti o alternativa.

Daca la necroze aseptice exista alternativa protezarii, in cazul unor septicemii, a fasceitelor necrozante, gangrenelor gazoase, intoxicatiilor cu CO si cianizi s.a., in afara de aceasta oxigenoterapie hiperbara nu exista alternativa, iar, de regula, fara aceasta terapie in majoritatea cazurilor pacientul moare sau ramane cu sechele grave. Nu este insa vina mea ca politicienii pe care dvs. i-ati ales nu-si fac timp sa preia aceasta terapie in normativ si sa asigure cofinantarea ei, dar macar aceasta terapie exista la ora actuala in Romania iar daca aveti nevoie de ea nu este necesar sa mergeti pana la Viena sau Istanbul sa puteti beneficia de ea, adica statul roman in tot acesti ani de dezvoltare a sistemului medical in Romania nu a fost in stare sa-si creeze propria retea de medicina hiperbara, asa cum a dezvoltat alte specialitati medicale.

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
06-12-2010, ora 23:32
redondo
Nu este medic/terapeut
redondo
Domnule doctor,

Pana la o anumita limita este normal, poate...sa va aparati investitia (sau locul de munca).
Problema este ca dumneavoastra ati depasit de mult aceasta limita
. Ma indoiesc ca numarul pacientilor cu afectiunile mentionate corect de dumneavoastra ca ar avea indicatie de oxigenoterapie hiperbara (fasceite necrozante, gangrene gazoase, intoxicatii cu co) ar depasi un procent de 0, 2 % din cazurile tratate in serviciul respectiv.
De asemenea ma indoiesc ca o osteonecroza constituita mai poate fi tratata eficient in modul propus de dumneavoastra, cum ma indoiesc ca o fractura ar consolida mai repede daca omul respira... aer tare, si...scump.
De fapt de aici incepe excrocheria.(cred ca putem numi asa inselarea naivitatii unor oameni bolnavi.pe bani multi). de la restul de 99, 08% din pacientii care dau sume enorme pentru un tratament inadecvat, ineficient, si care ii indeparteaza si de ceea ce ar trebui sa constituie tratarea corecta, stiintifica a afectiunilor lor.
Nu vreau sa uit sa va mentionez ca eu insumi as fi putut fi un "beneficiar" al tratamentelor dumneavoastra "miraculoase", daca nu alegeam pentru entorsa mea grava de genunchi ligamentoplatia artroscopica intr-o clinica serioasa (nu prea departata de locul unde va desfasurati dumneavoastra activitatea). Initial mi se propusese de catre o" somitate" cu care se pare ca aveti o colaborare asidua niste sedinte binefacatoare de oxigen...eu intre timp, neascultator, beneficiez de oxigen numai la munte...atunci cand schiez datorita tratamentului corect efectuat...
Si daca tot vreti s-o dam si pe politica (am mai intalnit pe undeva pe forumul acesta tipul asta de aroganta...poate datorata oxigenului) aflati ca eu nu am votat de vreo 2-3 alegeri...stiti de ce?...pentru ca aceia pe care presupuneti ca eu i-am votat sunt la fel cu cei pe care i-ati votat dumneavoastra...adica isi promoveaza oamenii lor si clientela lor in functii pe care nivelul lor de pregatire nu le-ar permite sa le ocupe.si asa ajung nepregatitii sa pozeze in pregatiti si sa conduca discipline medicale si nemedicale...care se duc de rapa.si sa primeasca aparatura de sute de mii care sa nu fie folosita.si sa directioneze cu varful pixului fonduri...acolo unde activeaza incompetenta lor.etc, etc,.asa apare excrocheria, si lipsa de performanta, si decalajele fata de tarile normale, si.centrele de oxigenoterapie care vindeca mai repede fracturile, si inlocuiesc operatiile.
Da...pentru toate astea sunt de vina cei pe care presupuneti ca eu i-am ales, si cei pe care dumneavoatra ii sprijiniti.fiindca toti sunt la fel...

In final vreau sa va asigur de toata stima mea, si va rog sa nu uitati ca.uneori oxigenul poate exploda.
0
07-12-2010, ora 12:42
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimate domn,

desigur ca stiu foarte bine ca oxigenul poate exploda, dar traiesc cu acest risc in fiecare zi cand intru in barocamera de cand practic aceasta meserie.

Cat despre acuzele dvs. de escrocherie nu pot sa spun decat ca dintr-un oarecare interes incercati sa discreditati clinica de ortopedie din Constanta, in favoarea unui alt spital care nici macar nu dispune de un televizor (nu stiu daca in Africa mai exista o sectie de ortopedie care sa nu dispuna de aceasta dotare) sau o sectie de terapie intensiva, adica dupa pranz si sambata si duminica, daca au vreo urgenta singura lor posibiltate este sa transfere pacientul in Constanta. Dar ma rog, dvs. sunteti suparat pe cei din Constanta si va plac ceilalti, asta nu inseamna ca cei de aici sunt escroci, iar ceilalti sunt ingerasi.

Dar daca tot vorbiti de escrocherii, haideti sa va povestesc eu despre "escrocheriile" dvs.:

1. Pe 10.03.2010, dvs. ati afirmat ca in urma cu 3 ani de zile ati suferit o ligamento-plastie, adica undeva prin 2007, an in care in Romania nici macar nu se stia ce este aceasta oxigenare hiperbara, Centrul de Medicina Hiperbara fiind deschis abia in 2009. Adica dvs. escrocati cand un post mai sus afirmati ca, medicii din Constanta v-ar fi recomandat oxigenare hiperbara, in loc de ligamento-plastie, pe vremea aceea, 2007, nu cred ca era vreun ortoped din Constanta care sa stie despre oxigenarea hiperbara.

2. Tot dvs. sunteti cel care afirmati, in general, ca oxigenoterapia hiperbara ar putea inlocui ligamento-plastia sau operatiile in fracturi. Acest lucru nu este adevarat, iar eu nu l-am sustinut niciodata. Osteosinteza ca si ligamento-plastia sunt in continuare necesare, chiar esentiale pentru consolidarea leziunii, dar aceasta consolidare are loc intr-un mod mult mai rapid cu ajutorul hiperbarei, iar in acest sens exista studii stiintifice, indiferent daca dvs. credeti sau nu acest lucru. Oxigenoterapia hiperbara aplicata rapid in trauma, prin combaterea edemului osos are un efect benefic. Daca dvs. sunteti dispus sa cumparati acest efect sau nu, adica sa platiti pentru acest efect sau nu, este alegerea dvs., la fel cum puteti alege intre a sta 3 luni cu piciorul in ghips sau o luna cu piciorul in ghips.

3. Ceea ce credeti dvs. personal despre necrozele aseptice, in lumea stiintifica are o relevanta minora. Cert este ca intr-un an de activitate am reusit sa avem mai bine de 100 de cazuri, cu necroza aseptica constituita in diferite segmente osoase, cazuri pe care le-am vindecat cu ajutorul acestei terapii pe care dvs. o criticati, iar acest lucru este deja cunoscut majoritatii clinicilor din tara de unde acesti pacienti au provenit, desigur si din cadrul ultimului congres national de ortopedie de la Bran, unde am prezentat o lucrare cu o parte din acesti pacienti.

Din pacate, in lumea medicala nici acest lucru nu are o relevanta, adica ceea ce am facut noi, ce se cere in lumea medicala sunt studiile stiintifice, evidence based medicine, dar si in acest sens exista studii cum este cel al lui von Reumont, in care se demonstreaza stiintific eficacitatea acestei terapii in cazul necrozelor aseptice de cap sau de condil femural, asa cum dvs. le numiti constituite.

Si sa ne intoarcem iarasi la "escrocherii", ale dvs., desigur. Este absolut clar ca o ruptura de ligament se rezolva prin ligamento-plastie, si in nici un caz prin oxigenare hiperbara. Desigur ca oxigenarea hiperbara, dupa ligamento-plastie poate fi aplicata pentru accelerarea vindecarii, este o terapie optionala, dar in nici un caz obligatorie.

Dar artroscopia, in general, are o mica problema, si anume faptul ca necesita intinderea genunchiului, a capsulelor articulare (ca altfel nu au cum operatorii sa lucreze in genunchi). ADICA asa cum von Reumont a reusit sa demonstreze stiintific in Germania, nu in Romania, in 19% din cazurile de artroscopie se poate dezvolta, datorita intinderii capsulare pe parcursul acestei operatii, un edem intracondiliar, edem ce sta la baza aparitiei maladiei Ahlback, adica necroza aseptica de condil femural.

Daca dvs. v-a fost recomandata hiperbara acum, si nu acum 3 ani cand nu exista, probabil ca acest genunchi operat impecabil (de calitatea actului chirugical in sine, in spitalul unde ati fost operat, nu ma indoiesc si nici nu o contest, dar ma indoiesc ca acolo s-a auzit de studiile lui von Reumont), doare.

Ori pentru o necroza aseptica de condil femural, maladia Ahlback, este tipic sa inceapa sa doara cam la 3-4 ani de la artroscopie, adica de la aparitia ei, deoarece primii 2-4 ani evolueaza asimptomatic. Dar, daca operatorul (cel care a facut artroscopia) este intr-adevar citit si a aflat de aceste studii, face un RMN de control la cateva luni de la artroscopie si vede aceasta necroza in stadiile initiale de edem osos condiliar.

Probabil, dvs. in acest context v-a fost recomandata hiperbara, desi sustineti aici ca oxigenoterapia hiperbara v-ar fi fost recomandata ca alternativa la ligamento-plastie. Ma repet, maladia Ahlback (necroza aseptica de condil femural), desi poate fi tratata cu ajutorul oxigenarii hiperbare, nu trebuie neparat tratata, o puteti lasa asa, deoarece exista si alternativa protezarii, atunci cand aceasta necroza aseptica evolueaza inevitabil in stadiul de gonartroza, astfel ca puteti primi o proteza de genunchi impecabila pentru care nu trebuie sa platiti nimic deoarece este finantata de programul national de endoprotezare, iar pana atunci puteti respira linistit aerul de munte. Cat despre optiunile politice, chiar daca as avea vreunele, eu, spre deosebire de dvs. chiar nu am cum sa votez, ca cetatean german, nici macar nu am drept de vot in Romania. Iar centrele de medicina hiperbara, in lumea civilizata, nu apar asa cum foarte plastic ati descris dvs., adica pe fondul incompetentei unui sistem medical, ci din contra, necesita foarte mult know how si investitii uriase (in tehnica si personal), pe care tari mai modeste nu si le pot pemite.

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
07-12-2010, ora 23:26
redondo
Nu este medic/terapeut
redondo
Domnule doctor,

Doresc sa va atrag atentia ca folositi incorect termenul de "excroc"in ceea ce ma priveste, si asta datorita faptului ca eu nu urmaresc nici un fel de avantaj material sau de alt fel...deci ar cam lipsi mobilul "excrocheriei". Cel mult ma puteti numi mincinos...sau mai corect uituc.
Chiar daca data operatiei o mai pot uita, ceea ce nu am cum sa uit este esentialul, adica recomandarea ca trebuie sa fac cateva sedinte de hiperbara, ca dupa aia..."mai vedem noi"...
Nefiind medic nu vreau sa va contrazic in ceea ce priveste elevatele studii pe care le mentionati( von Reumont), dar va contrazic intr-o singura privinta...nu ma doare genunchiul...iar sedintele mi-au fost recomandate inainte de operatie,
Insa nu trebuie sa fii medic ca sa te bufneasca rasul cand afli de" mica problema a artroscopiilor care necesita intinderea genunchiului si a capsulelor articulare".
Despre acel interes ascuns pe care eu l-as avea sa discreditez clinica din Constanta, , va spun urmatoarele: nu am cum sa discreditez eu acest serviciu, mai mult decat o face el insusi, prin prestatia ja neprofesionista si jalnica. Eu nu sunt decat o voce din corul celor foarte multi care au avut o experienta neplacuta in acea "clinica". A se vedea alte postari anterioare, si de pe alte forumuri...
De asemenea pot spune cu bucurie ca fac parte din numarul foarte mare de pacienti care datoreaza spitalului de ortopedie din Eforie Sud (vad ca nici macar nu-i pronuntati numele...) starea lor de sanatate
Poate nu au ei televizorul african, dar nici nu au aparatura de artroscopie de sute de mii de euro care zace nefolosita de ani de zile.dar asta se intampla cand amesteci politica cu medicina...se inteleg la fel de bine ca dracul cu tamaia


Cu deosebita stima,
Pacientul vindecat si fara hiperbara...
0
08-12-2010, ora 18:34
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
"Data: 16-03-2010, ora 20:13 |

buna seara
acum 3 ani am fost operat la spitalul eforie sud de dl dr cucu toma la genunchiul drept"
Aceasta este un fragment al postarii Dvs din martie a.c.

In 2007 nici n-aveati cum sa efectuati aceasta terapie si nici nu avea cine sa v-o recomande. CMHC este deschis din aprilie 2009, iar colaborarea medicala cu Sectia de Ortopedie SCJU Cta dateaza din vara anului 2009.

Oricum ma bucur pentru genunchiul Dvs, alti colegi "de suferinta" in sensul artroscopiei efectuate la Sp. Eforie, n-au avut norocul Dvs. Numai in luna trecuta din acest spital am diagnosticat TREI cazuri de necroza aseptica de condil femural in stadiile II si III.
Desigur ca NU sunt vinovati colegii ortopezi de la Eforie de producerea acestei maladii, insa, din pacate, uneori (in procentul citat de von Reumont, care tot medic ortoped este) aceasta afectiune apare dupa o artroscopie, din motivele amintite mai sus, independente de chirurg si indiferent ca vrei sau nu sa apara.

Singurul lucru trist insa, pe care eu il vad este faptul ca macar sa diagnosticheze Ahlback-ul ar fi putut si singuri, fara ajutorul nostru. Oricum in cazul unei necroze aseptice de condil femural (osteocondrita) exista demonstrat stiintific alternativa neinvaziva a oxigenarii hiperbare, fara de care acei colegi ai dvs. de suferinta, mai devreme sau mai tarziu, ajung sa dezvolte o gonartroza a carei singura solutie este protezarea. Nu v-as dori sa fiti langa mine cand am un astfel de pacient unde constat ca stadiul de necroza este atat de evoluat incat au aparut modificarile de contur, iar singura solutie care le ramane este protezarea. Asta este intr-adevar si mai trist.

Eu va inteleg supararea ca trebuie sa va cumparati sanatatea in Romania (ma gandesc ca la fel si suruburile resorbabile din genunchiul dvs. au costat bani), inteleg ca este frustrant sa platiti atatia bani pentru o asigurare care nu va ramburseaza o multime de tratamente utile, nu numai hiperbara, dar nici vina mea nu este ca aceasta terapie nu se afla in normativul cadru. Oricum, hiperbara pe care eu, in Romania, o fac la standardele germane, in alte tari o gasiti, dar de cel putin doua-trei ori mai scumpa.


Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
19-06-2011, ora 15:36
dinca anda
Nu este medic/terapeut
dinca anda
buna ziua! imi cer scuze pt deranj. am si eu o intrebare, socrul meu a cazut si si- rupt piciorlu din sold, acum medicii ne spun ca trebuie sa ii puna tija si ca trebuie sa o cumparam noi. intrebarea mea este : de unde pot cumapra acea tija si cat costa?. va multumesc!
0
24-07-2013, ora 16:42
BDoina
Nu este medic/terapeut
BDoina
Buna ziua domnule doctor Enache Marius, as dori sa-mi spuneti va rog, daca la spitalul cf constanta se efectueaza si operatii pentru corectarea monturilor, iar daca raspunsul este afirmativ as vrea sa-mi spuneti si pretul estimativ al unei astfel de operatii pentru un singur picior, fiind asigurat, si as dori sa imi spuneti daca aceasta interventie este una dificila, dureroasa dar cu reusita. Va multumesc frumos.
Adaugă un comentariu / răspuns
51 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: