Am scapat de scabie

03-03-2018
gigi geti
Nu este medic/terapeut
gigi geti
Nici nu stiu cum sa incep! De fapt nici nu stiu pentru ce scriu acest articol. Vreau sa cred ca il scriu pentru aceia care intr-o zi s-au trezit ca si noi ca ii mananca pielea si iti e jena sa le spui colegilor sau rudelor ca nu poti sa te duci la ei in vizita pentru ca esti contagios, ca ai raie, ca nu stii de unde ai luat-o si nici nu stii ce ai de facut. In prima faza vrei sa crezi ca nu ai asa ceva, ca ai o dermatita de contact sau o alergie, insa….. nu e asa!
La sfarsitul lunii octombrie sotul meu m-a pus sa ma uit la fundul lui (fesa dreapta) intrebandu-ma daca se vede ceva?, pentru ca de o saptamana il mananca pielea de pe acea buca a fundului! M-am uitat si i-am spus ca nu se vede nimic.
La inceputul lunii noiembrie mi-a spus ca il mananca foarte tare zona aceea si cand m-am uitat, atat pe fesa, cat si partea din spate a pulpei piciorului, aparusera niste puncte rosii unele mici, iar, altele usor inflamate ca cele facute de tantari.
Vazand ca nu trece mancarimea, ci din contra avansase si pe picior in jos pana la gamba si mai produse-se si niste mici cosulete din loc in loc pe fund, cosuri care parca se descuamau, pentru ca erau mai albe in varf, asa ca faina, sotul meu, mai mult de gura mea, pentru ca era joi si el vroia sa amane pana luni, s-a dus vineri la dermatolog.
Dermatologul i-a pus diagnosticul de prurigo si i-a prescris: 10 cp. Brenar (1 cp.seara), iar, timp de 5 zile sa dea cu 2 mixturi preparate in famacie, astfel: seara sa dea cu mixtura preparata din: 2 g. Anestezina, 20 g. Sulf prp., 30 g.Talc/Oxid de zinc, 20 ml.Glicerina, 200 ml. Apa oxigenata, iar, dimineata sa dea cu mixtura preparata din: 2 g. Anestezina, 6 g. Cloracial, 30 g. Talc/Oxid de zinc, 20 ml. Glicerina, 200 ml. Apa oxigenata si i-a mai spus sa dea cu un insecticid pe haine si pe urma sa le bage la spalat.
Cand am auzit ce i-a spus, i-am zis ca eu cred ca-l banuieste de ceva infectios din moment ce i-a spus sa dea cu insecticit. In acel moment m-am gandit, oare doctorita asta ce o crede ca noi suntem niste imputiti, niste nespalati, ca avem pureci prin casa?
Va spun toate acestea pentru ca noua nici un medic nu ne-a spus ca tratamentul pentru scabie (raie) trebuie urmat in acelasi timp si de absolut toti cei care locuiesc impreuna cu persoana infestata. De asemenea, nici un doctor nu ne-a spus cat e de importanta si in ce consta dezinsectia locuintei si cat de importante sunt momentele in care faci dezinsectia si cum trebuie sa o faci.
Dar despre toate astea o sa va povestesc mai tarziu!
Deci, dupa ce si-a dat cu acele mixturi a inceput sa-l manance pielea si mai rau, i s-a inrosit si spatele si deja nu mai putea sa doarma noaptea deloc, pentru ca nu ca se trezea ca sa se scarpine, ci se trezea scarpinandu-se. De fapt, facuse si o reactie alergica la sulf, dar la data aceea nu stiam ce are si credeam ca doctorul nu i-a stabilit bine tratamentul.
Cand s-a dus la control, dupa o saptamana, i-a spus ca are “o mica scabiuta”, pe reteta i-a trecut “dermatita de contact” si i-a prescris pentru 5 zile: sa-si dea cu unguent Advantan, sa faca timp de 5 zile cate o injectie i.m. cu Dexametazol si sa-si dea cu o mixtura din: 0, 5 g. Nystatin, 1, 5 g. Eritromicina si Acid boric.
Sotul meu nu a vrut sa faca injectiile, si-a dat doar cu mixtura si unguentul.
Dupa 1-2 zile vazand ca mancarimea nu cedeaza si pe fund deja aparusera si niste bube ca acele cosuri care ies pe sub piele, care erau tari si inchise la culoare, noi am crezut sa s-au format de la scarpinat (mai tarziu am aflat ca se numesc noduli scabiosi) s-a dus la un alt dermatolog.
Acest dermatolog, i-a pus diagnosticul de dermatita alergica de contact si i-a prescris: Prednison cp. 5 mg. 8 cp./zi, 4 dim.si 4 pranz, timp de 2 zile, apoi 6 cp./zi, 3 dimm si 3 pranz timp de 3 zile, apoi 4 cp./zi, 2 dim.si 2 pranz, timp de 3 zile, Ranitidina cp. 150 mg. 1 cp.x2/zit imp de 7 zile (D+S), Omez 20 1 cp./zit imp de 7 zile (dim.), Xyzal cp. 5 mg. 1 cp/zit imp de 10 zile (seara), Loratadina 1 cp/zi, timp de 10 ziile (dim.), Betaderm crema, 2 aplicatii/zi, timp de 7 zile si regim fara sare timp de 7 zile.
Dupa o saptamana de tratament, din cauza pruritului (mancarimii) ajunsese sa doarma doar 30 min. pe noapte, astfel ca era foarte nervos, iar, dupa cum spunea el era in pragul infarctului din cauza nesomnului si oboselii.
S-a dus la control, mancarimea persista, bubitele mici si rosii erau in continuare, iar, acele bube ca niste cosuri (noduli scabiosi) aparusera nu doar pe fesa ci si intre fese si pe partea de sus a pulpei din spate a piciorului si erau tari si durerosi, aproape ca nu mai putea sa stea in fund din cauza lor (cred ca erau peste 20 de noduli).
In urma controlului i-a prescris in continuare, sub acelasi diagnostic de “dermatita alergica de contact”: Prednison 5 mg. 3 cp./zit imp de 2 zile, apoi 2 cp./zit imp de 2 zile, Ranitidina 150 1 cp.x2 ori/zi, timp de 5 zile, Ketotifen 1 mg. 1 cp./zi timp de 10 zile, Loratadina 1 cp./zi dim. Timp de 10 zile, Advantat unguent 1 aplic/zi seara, timp de 7 zile si Vitella Ictamo 1 aplic./zi dimineata, timp de 7 zile. De asemenea, i-a prescris si Peritol, 1 cp./zi seara, timp de 5 zile, din cauza faptului ca avea mancarime foarte mare si nu putea sa doarma din cauza asta.
Dupa inca 3 zile, vazand ca nu e nici-o imbunatatire, s-a dus la Spitalul Colentina. Acolo, medicul l-a examinat, i-a pus diagnosticul de “prurigo in evolutie de 3 sapt. Incadrat in alte servicii medicale ca fiind exogen, DC alergica, in present asociat cu prurit intens rebel cu afectarea calitatii somnului” si i-a recomandat sa revina peste cateva zile pentru spitalizare si precizare de diagnostic, insa nu i-a spus sa aiba si cate o pajama si cate un prosop de fata si unul de corp pentru fiecare zi de internare. I-a mai scris sa continue cu Prednison 2 cp./dim, Ranitidina 2 cp./zi, Ketotifen 1 cp.zi, Loratadina 1 cp./zi si topic Vitella.
Pe timpul spitalizarii a urmat tratament topic cu mixture cu Benzoat de benzil 25% si HC 1% (4 zile), dermatocoticoid si emollient cu uree 5%. Sistemic, terapie cu Prednison 5 mg. 1 cp./zi (4 zile) sub protective gastrica si 2 antihistaminice, diminuindu-se pruritul (mancarimea) a putut sa doarma, astfel ca s-a mai calmat.
Pe toata perioada spitalizarii, i s-a schimbat zilnic lenjeria de pat si a trebuit ca zilnic sa foloseasca alte prosoape si sa se imbrace in alta pajama, asa ca nefiind din Bucuresti am fost nevoita sa trimit pe cineva sa-i cumpere mai multe pijamale si prosoape si sa i le duca.
In timpul spitalizarii i s-a facut raclaj si i s-a luat biopsie dintr-un nodul (rezultatul la biopsie a fost gata dupa o luna).
Despre acest raclaj sotul a spus ca a fost foarte dureros, pentru ca se ia o lamela din sticla si cu ea efectiv se racaie/jupoaie putina piele de pe nodul si de pe alta parte a corpului pe care o considera medicul necesara.
In privinta biosiei i s-a taiat cu bisturiul o bucatica de vreo 4 mm de piele si i s-a pus o copca (care a trebuit dupa externare sa chemam o asistenta sa-i scoata copca, pentru ca se scoate dupa cateva zile de la externare). Pentru rezultat a trebuie sa sunam ca sa ne spuna daca e gata, iar, cand ne-a spus ca este gata au refuzat sa ne spuna daca rezultatul este sau nu bun, ne-a zis sa sunam medicul ca sa ne spuna el rezultatul.
La externare pe bilet I s-a recomandat ca tratament: deparazitarea adecvata a locuintei, scoaterea firului de sutura in 7 zile, continuare terapia topic cu: Advantan crema 1 apl/zi, la nivelul leziunilor, 3 sapt. Lapte de corp (Atoderm sau Doina) pe tot corpul, 1 apl./zi, 3 sapt., continua terapia sistemica cu: Borenar 1 cp/zi dimineata, 3 sapt. Simphoral 1 cp/zi, seara, 3 sapt.
A continuat cu tratamentul prescris, pielea se mai calmase si nu-l mai manca asa rau, putea sa doarma, insa nu-mi placea faptul ca i se tot rosea cand spatele, cand piele de pe burta, sau de pe partile laterale ale trunchiului.
La 3 sapt.de la externare sotul s-a dus la control la Spitalul Colentina si medicul, sub diagnosticul de “noduli scabiosi” i-a prescris: Dermovate unguent 1 apl/zi, seara, timp de 3 sapt. Apoi 1 apl.la 2 zile, timp de o alta sapt., strict pe leziuni, Crema uree 10% 1 ap./zi, dimineata, timp de 3 sapt., Aerius 1 cp./zi seara, timp de 3 sapt., i-a s-a temporizat initierea terapiei cu Prednison si i-a recomandat sa vina la control peste 3 sapt.
In tot acest timp, bineinteles ca ma autoexaminam si eu. Cum ma manca piele pe undeva, luam lupa, lanterna si ma uitam sa vad daca imi apare si mie vreo bubita. In sinea mea imi spuneam, ia uite ce sistem imunitar bun am eu, nu am contactat raie!
Si ce sa vezi, la aproximativ doua luni de cand a inceput mancarimea la sotul meu, iata ca a aparut si la mine, pe coapsa piciorului, insa nu pe spate, ca la el, ci pe fata. Am luat cerneala ca sa fac testul cernelei, sa vad daca raman acele santulete, pot sa va spun ca si mai tarziu cand stiam ca am raie, la testul cernelei nu a iesit nimic.
Am dat fuga la farmacie sa iau permetrin, nu aveau, mi-au spus ca imi aduc pe comanda, iar, cand m-am dus a doua zi sa vad daca mi-au adus mi-au spus ca nu au adus pentru ca nu se gaseste.
Dupa mancarime au aparut niste mici bubite, iar, dupa bubite, un nodul intre fese, un nodul pe partea din fata a coapsei, iar, celalalt pe partea din lateral a coapsei. De asemenea, pe piele apar niste dungi ca atunci cand te scarpini, sau mai bine zis ca cele lasate de elasticul de la pantaloni. De fapt eu chiar asa am crezut ca ma strang pantalonii de pajama si din cauza asta in jurul mijlocului am acele dungi, insa de fapt era scabie, pentru ca dupa tratament nu mi-au mai aparut.
Si uite asa am luat-o de la capat!
M-am dus la dermatolog si mi-a pus diagnostic “prurigo”, prescriind: Borenar 1 cp/zi seara timp de 10 zile si o mixtura din: 8 cp. Stamici, 6 g. Eritromicina si /acid boric, 2 g. Anestezina, 30 g. Talc/Oxid de zinc, 20 ml. Glicerina, 200 ml. Apa oxigenata. Insa, intre timp, m-am documentat si i-am zis eu medicului daca nu trebuie sa urmeze si sotul in acelasi timp cu mine acest tratament, pentru ca e posibil sa se fi reinfestat de la mine? Si mi-a zis ca da, sa dea si el o data cu mine cu unguentul.
Doctorul ne-a spus sa ne dam cu benzoat de benzil seara, iar, dimineata facem dus si seara urmatoare sa ne dam din nou cu benzoat de benzil, dupa care se face iar dus. Sotul asa a si facut!
Insa, in afara de asta, noi am cumparat saci menajeri, spray pentru gandaci, masca pentru fata, dezinfectant, manusi chirurgicale si am luat lenjeria de pat si toate hainele cu care ne imbracasem sau care se atinsesera de hainele pe care le imbracasem si care se puteau spala la masina, le-am intors pe dos, le-am dat cu insecticid si le-am pus in saci. Am legat sacii la gura si am lasat hainele acolo 9 zile, iar dupa aceste 9 zile le-am spalat si le-am calcat pe toate pe dos. Si cand spun toate, asta inseamna tot ce se putea calca, inclusiv chiloti, sosete, prosoape, etc.
De asemenea, am dat cu insecticit si in incaltaminte, dupa care am spalat-o la masina.
Hainele si incaltamintea care nu pot fi spalate la masina le-am dat cu insecticit si le-am lasat in saci 9 zile.
Pilota, dupa ce a stat in sac pulverizata cu insecticid 9 zile am dus-o la curatatorie pentru ca nu-mi avea loc in masina de spalat ca sa o spal.
Am dezinfectat clantele usilor, intrerupatoarele, telecomenzile, telefoanele, gentile, sifonierele atat pe interior cat si pe exterior, cam tot ce atinsesem.
Am dat cu insecticit pe salteaua patului, pe covoare, pe perdelele din dormitor, am inchis dormitorul si toate cele 9 zile, in care in dormitor au stat sacii cu rufele date cu insecticit, noi am dormit in sufragerie.
Pot sa va spun ca, dupa ce mi-am dat cu benzoat de benzil, am facut reactie alergica, de fapt mi-am ars pielea, pentru ca eu nu am respectat ce mi-a spus doctorul sa tin crema pe mine doar max. 12 ore, dupa care sa fac dus, iar cea de-a doua aplicatie sa o dau dupa alte 12 ore si pe urma sa fac iar dus. Eu mi-am dat cu ea, am tinut-o 24 de ore, dupa aceea am facut dus, am dar iar cu unguentul, l-am tinut pe mine inca 24 de ore, dupa care am facut dus. Asa ca m-am ales cu niste arsuri ca niste pete rosii de 5 mm pe brate, iar, pe dosul mainilor pielea se simtea la pipait ca “pielea de gaina” sau ca si cum aveam tepi. Timp de o saptamana imi era si rusine sa se uite cineva la mainile mele, pentru ca se vedeau acele pete rosii. Dupa o saptamana pielea de pe antebrate a inceput sa se videce si sa nu mai fie nici “tepoasa” pielea de pe dosul palmelor.
Dupa o saptamana de dat pe corp cu solutia preparata in farmacie (cea cu eritromicina) si dupa ce am dat in fiecare dimineata pe noduli cu Dermovate, pot sa spun ca nodulii s-au estompat si nici nu au mai aparut altii. Nu acelasi lucru pot sa spun despre nodulii sotului care nu s-au estompat, pentru ca el nu suporta sa aiba pielea unsuroasa, astfel ca deabia isi dadea cu unguent pe noduli, iar uneori mai si uita sa-si dea.
Cand sotul s-a dus la control, la Bucuresti, am mers si eu ca sa ma examineze si pe mine medicul lui.
Eu nu mai aveam simptome, in afara de roseate care-mi aparea si disparea pe burta sau pe spate in dreptul mijlocului, insa sotul mai avea pe el bubitele acelea mici si rosii pe spate, pe brate, nodulii pe pulpe, pe fese si intre fese si roseata permanenta pe gambe, precum si nelipsita mancarime.
In urma examinarii medicul i-a prescris sotului Sulf unguent 10% o aplicatie seara (crema se lasa pe corp 12 ore), aplicatie unica saptamanala timp de o luna, dupa care pijamaua si lenjeria se fierb si se calca. De asemenea, i-a mai prescris: Advantan crema pentru a da pe noduli o data pe zi, timp de o luna, Prednison 4 cp/zi timp de 2 saptamani (2 cp. dimineata si 2 cp. la pranz), apoi inca 2 saptamani a alternat 4 cp. cu 0 cp. adica o zi a luat 4 cp. dimineata si ziua urmatoare nicio capsula, Omez cp. 20 mg. 2 cp./zit imp de o luna, Aerius 1 cp./zi seara timp de o luna si Lapte de corp Doina/Nivea de dat pe tot corpul zilnic timp de o luna (pentru a hrani si calma pielea).
Mie mi-a prescris: Sulf unguent 10% o aplicatie seara (crema se lasa pe corp 10 ore), aplicatie unica saptamanala timp de 2 saptamani, dupa care pijamaua si lenjeria se fierb si se calca, Locoid 1 aplicatie/zi strict pe noduli, timp de o luna, Claritine 1 cp/zi dimineata timp de 3 saptamani si Lapte de corp Doina/Nivea o aplicatie/zi seara pe toata pielea timp de o luna.
Luand Prednison nu am avut voie sa mancam nimic cu sare!
A fost o perioada “de cosmar”!
Am pus in baie 4 saci menajeri, unul pentru rufe albe care merg spalate la 95o C, unul pentru rufe albe spalate la program manual, unul pentru rufe colorate spalate la program lung si unul pentru rufe colorate care merg spalate la program manual si, in fiecare zi, lenjeria pe care o avusesem pe noi o intorceam pe dos, ii dadeam cu insecticid si o puneam in saci, dupa care legam sacii la “gura”, iar la sfarsit de saptamana le spalam si le calcam pe dos. Am facut “bataie” la mana de la masina de calcat, pentru ca sambata calcam rufe aproximativ 4-5 ore.
Am cumparat si saci de unica folosinta pentru aspirator, iar sacului de panza i-am dat cu insecticid si l-am pus intr-o punga cateva zile dupa care l-am spalat si l-am lasat cu clor cateva zile.
Timp de o luna de zile dimineata, inainte de a pleca la serviciu, dadeam cu insecticid pe covoare, iar seara cand veneam acasa dadeam cu insecticid pe scaunele din masina. La serviciu, inainte de a pleca acasa, stergeam scaunul si biroul cu servetele umede si cu dezinfectant, iar colegei de birou (fiind iarna) i-am spus sa nu-si tina haina lipita de a mea pentru ca exista riscul sa se infecteze si ea.
Va spun toate acestea pentru ca nu vi le spune nici-un doctor!
Cand am fost la control, medicul imi spunea ca o “ultima informatie” citita de ea, pentru ca s-a mai documentat in ultimul timp, ca trebuie sa se schimbe sacii de la aspirator dupa fiecare aspirare saptamanala, si mi-o spunea ca a citit acum si asta e ultima noutate, iar eu citisem asta de o luna si era postata pe internet de cativa ani. Pacat! Mare pacat ca medicii mai in varsta nu mai sunt trimisi la specializari sau ca nu se mai informeaza si merg pe ceea ce au invatat ei in facultate. Pentru ca daca nu ofera toate detaliile pacientilor acestia, desi se trateaza, sunt predispusi la reinfectare, pentru ca nimeni nu-ti explica pasii pe care trebuie sa-I parcurgi, pentru ca desi te-ai tratat nu devii imun, din cauza asta aceasta boala e atat de contagioasa, pentru ca o iei, ori de cate ori intri in contact cu o persoana sau cu un obiect cu scabie!
E ….! Desi am procedat ca mai sus, tot nu scapam de scabie, de ce? Pentru ca daca dai doar doua zile cu Benzoat de benzil si pe urma nu mai dai cu nimic, acest unguent, desi e foarte puternic, nu reuseste intotdeauna sa omoare si oualele depuse in santurile sapate sub piele de scabie, de asemenea, desi dai cu unguent cu sulf 3 zile la rand, din oualele inca vii ies larvele care produc iar aceasta insecta numita scabie.
Asa ca, eu si sotul, dupa ce am mai citit tot felul de referate si tratate medicale si ne-am stabilit singuri tratamentul, astfel ca ne-am dat doua zile la rand cu Benzoat de benzil, dadeam seara, iar, dimineata faceam dus si ne dadeam cu unguent Advantan. Dupa cele doua zile am continuat timp de cinci zile cu Unguent cu sulf 10%, dat in fiecare seara, iar dimineata ne dadeam cu Advantan, iar, pe fiecare nodul facea aplicatii locale cu Benzoat de benzil, deci dimineata dadeam cu Benzoat de benzil numai pe noduli, iar pe restul corpului dadeam cu Advantan. Daca nu aveti Advantan puteti sa dati cu Locoid. Pot sa va spun ca din cauza Benzoatului de benzil eu am facut din nou arsuri pe brate, astfel ca am dat cu o crema numita Vitella Ictamo (recomandat de cel de-al doilea dermatolog) care a fost foarte buna, mult mai buna decat Locoid sau Advantan, se vedea imediat dupa prima aplicare cum acele arsuri se estompau.
In timpul tratamentului cu unguentele de mai sus, luam si Prednison, Claritin, Omez etc. asa cum ne-au fost recomandate.
Ceea ce e foarte importat este ca in timpul celor 7 zile de dat cu unguentele de mai sus, in fiecare zi sa schimbati toate hainele, prosoapele si lenjeria.
Noi, seara cand veneam de la serviciu, dupa ce ne dadeam jos din masina dadeam cu insecticid pe scaune. Cand intram in casa dadeam hainele jos de pe noi, le intorceam pe dos si pulverizam insecticid pe ele, faceam dus (prosoapele de fata si de corp le dadeam cu insecticid si le puneam in sac), dadeam cu unguent pe tot corpul, de la gat in jos (inclusiv pe scrot (testicule), penis, organul genital feminin (labiile mari), atentie nu se da pe mucoase, de asemenea se da inclusiv pe talpile picioarelor si printre degete. Daca te speli pe maini pana te culci, inainte de a te baga in pat dai iar cu unguent pe maini.
Dimineata, ne dedeam jos de pe noi pijamalele, le intorceam pe dos, dadeam cu insecticid pe ele si le bagam in sac. Lenjeria si husele de la fotoliile pe care statusem seara erau date cu insecticid si bagate in sac. Faceam dus, iar prosoapele, atat cele de fata cat si cele de corp le dadeam cu insecticid si le bagam in sac. Ne dadeam pe corp cu Advantan, iar, pe noduli cu Benzoat de benzil si ne imbracam cu haine spalate si calcate. Dedeam cu insecticid pe salteaua patului, pe perne, pilota, covoare, dupa care plecam la serviciu.
Seara, cand ne intorceam de la serviciu o luam de la capat. Neavand decat 3 lenjerii, 8 prosoape de fata si 8 prosoape de corp, fiind si iarna, eram nevoiti sa spalam aproape in fiecare zi lenjeria aflata in saci (data cu insecticid), iar dupa ce se usca o calcam cu fierul incins, calcatul era atat pe fata, cat si pe dosul prosoapelor, lenjeriei, sosetelor, chilotilor, hainelor.
Dupa cele 7 zile de dat cu unguentele de mai sus, pot sa va spun ca o sa stiti ca ati scapat de raie, nu mai va mananca pielea, nu mai transpirati noaptea, nu mai apar pe piele acele dungi micute ca de la scarpinat, sau ca si cum v-ar fi strans imbracamintea. In schimb poate sa apara reactia adversa la Unguentul cu sulf 10%, adica va apar niste bubite mici si rosii, care sunt mai tepoase la pipait. Deci veti continua sa dati in fiecare seara cu Advandan, iar pe fiecare nodul dati tot cu Advantan sau cu Dermovate.
Noi, la fiecare sfarsit de saptamana schimbam si gegile de iarna, fularele, manusile si incaltamintea, pe care se bagam in saci, le dadeam cu insecticid, iar dupa cateva zile le spalam, incaltamintea care nu puteam sa o bagam la masina de spalt o lasam in saci si o foloseam dupa 7 zile de stat inchisa ermetic in sac.
Sotul meu a facut reactie adversa la Unguentul cu sulf, astfel ca pe spate, pe burta si pe lateralele trunchiului i-au aparut bubite mici, care-l mancau si care au durat aproximativ o luna, desi a urmat tratamentul dat de medic si anume: Borenar cate 1 cp. seara timp de 21 zile, Cutivate unguent aplicatii locale seara la doua zile, timp de 14 zile, dupa care aplicatii saptamanale inca 14 zile si crema de corp Doina dat zilnic pe tot corpul timp de 30 zile.
Eu am facut reactie adversa la Benzoatul de benzil, adica au aparut pe dosul palmelor si pe brate pana la cot niste umflaturi mici si rosii care ma mancau si care in timp s-au marit si s-au unit intre ele, astfel incat, au devenit niste pete intinse si rosii ca de arsura, medicul mi-a prescris: Locoid unguent aplicatii locale de doua ori pe zi,
Pot sa va spun ca, la mine, dupa aproximativ 2 sapatamani de cand mi se vindecasera arsurile pe brate, m-am trezit ca din nou s-au inflamat notulii scabiosi, iar, a doua zi au inceput sa ma manance dosul palmelor si a treia zi mi-au aparut pe brate pana aproape de cot acele bubite umflate si rosii care ma mancau si care s-au intins si s-au rosit si mai mult. Medicul mi-a spus ca este tot o reactie alergica a organismului la reziduurile scabiei si mi-a prescris: Locoid Crelo cate 2 aplicatii pe zi timp de 14 zile, atat pe brate cat si pe noduli, cate o pastila seara de Symforal si crema de corp Doina zilnic pe tot corpul. La intrebarea mea daca nodulii scabiosi contin oua ale scabiei? doctorul mi-a spus ca nu contin oua, ci e reactia alergica a organismului la scabies i din acest motiv se inflameaza.
Deci, dupa aproximativ 4 luni de zile de chin, munca, bani cheltuiti, nopti nedormite, drumuri la doctori, rusine si nervi, va pot spune ca am scapat de scabie.
Nu tratati cu usurinta, nu scapati de raie in 2-3 zile asa cum o sa cititi pe internet. Trebuie sa luati in serios aceasta infectie, sa o tratati cu toata seriozitatea si responsabilitatea pentru a nu-i infesta si pe cei cu care intrati in contact.
Noi am refuzat aproape toate invitatiile prietenilor, inventand fel de fel de motive, pentru ca ne era rusine sa spunem ca avem raie. Inclusiv revelionul l-am petrecut in aer liber, la spectacolele organizate in piata, pentru a nu intra in contact cu alte personane si a le infecta.
Multa sanatate!
17 comentarii
0
03-03-2018, ora 23:33
MamaM
Nu este medic/terapeut
MamaM
Doamne, prin ce ați avut de trecut, am citit undeva mai demult că dacă aplici pe piele zeama de varza murata este buna pt așa ceva.sanatate multa va doresc
0
04-03-2018, ora 11:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sanatate multa si multumim pentru postare!
Cate ati indurat... Off...
0
09-05-2018, ora 21:55
gigi geti
Nu este medic/terapeut
gigi geti
Referitor la zeama de varza, nu stiu, nu am folosit si nici nu cred ca ar fi avut vreun efect. Scabia traieste foarte bine sub piele.
Am uitat sa spun ca am folosit si uleiul de Naum, insa nu a avut efect.
Rezultate au dat Benzoatul de benzil, unguentul cu sult, dusul dimineata si seara folosind sapunul cu sulf si bineinteles igiena draconica a locuintei, hainelor si tuturor lucrurilor cu care intram in contact.
Asa a fost. Din pacate nu a fost doar un episod urat, ci un intreg serial de groaza!
0
13-06-2018, ora 15:10
bauuu
Nu este medic/terapeut
bauuu
dar din cei ce au intrat în contact cu dvs, chiar si pt o perioadă scurtă atingând minimum de lucruri, stiti cumva dacă s a contagiat?
0
22-06-2018, ora 21:41
gigi geti
Nu este medic/terapeut
gigi geti
Nu s-a contagiat nicio persoana dintre cele cu care am intrat in contact. Copiii nostri, chiar au venit in vizita cateva ore, zilnic, in perioada Craciunului si au atins masa, scaunele, fotoliile, vasele pe care le atinsesem si noi si nu a fost nicio problema. Insa, asa cum am descris si in materialul de mai sus, noi dezinfectam zilnic tot, tot, absolut tot si dadeam cu insecticid peste tot! Scabia nu se ia prin simpla atingere, se ia cand locuiesti efectiv cu o persoana contagioasa in aceeasi casa, folosind acelasi pat, cada de dus, wc, prosoape, etc. sau dupa ce folosesti mai mult timp un obiect contaminat. Atunci cand sotul s-a infestat cu scabie, singurele lucruri schimbate au fost faptul ca noi cumparasem o saltea noua pentru pat si tot in acea perioada sotul a condus o alta masina timp de o luna, pentru ca vandusem masina noastra. Daca scabia ar fi fost din saltea ne-am fi contaminat amandoi, in acelasi timp, de aceea banuim ca a luat o din masina pe care a condus o timp de o luna. De asemenea, nici la serviciu la mine sau la sot nu s-a contagiat niciun coleg si fiecare dintre noi suntem in birou cu alti doi colegi, insa reamintesc ca si aici, atat la venire, cat si la plecare, stergeam cu servetele deinfectante scaunul, biroul si ce mai atingeam si dadeam cu insecticid. Daca scabia s-ar lua printr-o strangere de mana, ori prin simpla atingere, atunci cred ca toata lumea ar lua-o de pe scaunele din autobuze, metrou, etc. si am fi o tara de scabiosi!
0
25-07-2018, ora 16:26
Just_me and me
Nu este medic/terapeut
Just_me and me
Wow.si eu am luat scabie de la copii! Din februarie cea mica se tot scarpina. Amcrezut ca e eticheta dela pantalonii de pijama si de asta se scarpina. Apoi am crezut ca e alergie de la dero... numai ea se scarpina eu si baiatul cel mare nu. In mai dermatologul la sugestia mea oarecum, pt ca farmacista din sat mi-a zis ca e raie, a confirmat! Pt copii mi-a dat unguent cu sulf si zyrtec iar mie benzoat de benzil cu zyrtec. 3 seri la rand cu crema dimineata dus si 10 zile zyrtec. La fel ca tine si eu ca disperata am pus tot in saci si am inceput să spal la 90° si sa me calc pe urma. Absolut tot!!! Ei bine la sfârșitul lui iunie incepe baiatul sa se scarpine. iar am luat-o dl capat doar ca acum suntem in vacanță... sima scarpin si eu și soțul. Am luat acelasi tratament si nu stiu daca sa ma bucur sau nh dar pare sa ne treacă. Daca nu nu mai stiu ce sa fac! Is diperata di februarie.
0
16-08-2018, ora 20:44
eubogdan
Nu este medic/terapeut
eubogdan
buna am o intrebare

cat de tare te mananca scabia ?

deoarece de o luna jumate seara cand ma bag in pat simt ca umbla ceva pe mine, pe picioare, pe spate, dar nu simt muscaturi sau usturime, doar ca se plima, iar in unele seri stau si astept si se opreste in altele nu, de scarpinat cel mult cat dau cu manca ca gen dupa o Musca, deci nu simt mare lucru .


idea e ca la coate, la incheieturi mi au aparut ceva bubite pe spate fund pept abdomen. si o descuamare a pielii la nivelul axilei si putin inghinal dar si a revenit


si am fost la dermatologi m a diagnosticat cu ptiriazis versicolor ( si acesta isi incepe activitatea tot la caldura si umezeala )


acuma nu stiu daca chestia care se tot plimba pe mine e e de la ptiriazis fiind o micoza a pielii sau de la scabie
0
16-08-2018, ora 22:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ eubogdan

Da cautare pe Google Imagini sa vezi cum arata scabia.
1
29-08-2018, ora 11:46
gigi geti
Nu este medic/terapeut
gigi geti
Pt. eubogdan
Depinde de sensibilitatea fiecăruia. Soţul meu nu putea să doarmă noaptea din cauza mâncărimii. Pe mine mă mânca pielea doar de câteva ori pe noapte.
Noi nu am avut descuamări de piele!
0
07-09-2018, ora 14:07
Madyuk
Nu este medic/terapeut
Madyuk
Clara, ce medicament din Spania spuneai?
Multumesc.
0
07-09-2018, ora 18:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Unguent cu permetrina.
1
06-10-2018, ora 09:54
WinniePooh
Nu este medic/terapeut
WinniePooh
Buna, din iulie ma lupt cu aceasta problema, pe atunci bebe avea 7 luni, am avut in vizita de o saptamana o nepoatica. Am fost la multe clinici private de dermatologie, unii au zis ca e alergie, altii scabie, am dat si analize pentru scabie de 2 ori si au iesit negativ. Am facut de 3 ori tratament toata familia cu benzoat de benzil, pentru noi nu este o problema dar bebelusul e prea mic si tratamentul e toxic, am calcat spalat tot...si nu scapam de raie. Bebe face 10 luni acum pe 11 dar la 2 -3 sapt apar din nou bubite si macarimi, mai nou bebe a facut si noduli scabiosi. Nu stiu la cine sa mai apelez, ce sa mai fac Imi este frica sa nu-mi intoxic copilu, el se trezeste des noaptea plangand si se scarpina. Va rog mult sa ma ajutati daca cunoasteti ceva sau pe cineva.
1
06-10-2018, ora 22:10
gigi geti
Nu este medic/terapeut
gigi geti
Analiza pt.scabie poate sa iasa negativ, daca e facuta dupa ce s-a aplicat benzoatul de benzil sau unguent cu sulf.
Incercati sa va programati la dr. Chitu Verginia de la Spitalul Colentina.
0
07-10-2018, ora 11:48
WinniePooh
Nu este medic/terapeut
WinniePooh
Multumesc mult!
0
24-10-2018, ora 18:50
Dibujos
Nu este medic/terapeut
Dibujos
Bună WinniePooh cum mai este copilul tău cu scabie si eu am un băiețel de 6 luni jumătate si dupa tratament tot ii apare ne confruntăm deja de două luni de cand am depistat ca este vorba de scabie.Cand sa zic si eu Doamne ajută ca a scăpat dupa doua săptămâni au apărut iar in aceleasi locuri.Noi toti am fost tratați si nu ne mai mănâncă cred ca nici pe bebe ca el este bine animat nu plange nu se scarpina o fi si prea mic pt scarpinat. Acum am vorbit cu dna.Dr si mi-a recomandat zece zile sa il dau cu advantan milk sper sa ii treacă ca acum nodulii sunt mai mari.Te rog frumos poate imi răspunzi poate ati incercat altceva si a funcționat. Multumesc
0
02-11-2020, ora 11:28
Bica30
Nu este medic/terapeut
Bica30
Ce dezinfectant ați folosit pentru suprafețe în tratarea sabiei?
0
26-06-2023, ora 19:15
Flo123
Nu este medic/terapeut
Flo123
Ma aflu intr-o situatie critica de mai bine de 2 luni nu putem sa scapam de scabie, am incercat toate unguentele am dat cu insecticid tot ce e textil in casa luam ivermectina spalam tot si fierbem tot.

Folosim acaril pentru spalat simțim ca inebunim. Ce sa facem ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.