am tahicardie?

15-01-2006
catalin17
Nu este medic/terapeut
catalin17
dupa cum m-am informat de pe acest site se pare ca raspunsul la simptomele mele ar fi tahicardia. am puslul de 95 cand sunt linistit si mai mult cand fac efort. daca am tahicardie, se poate trata? cat de grav este?
4 comentarii
0
17-01-2006, ora 00:00
dr. Laura Constantinescu
Nu este medic/terapeut
dr. Laura Constantinescu
Tahicardia este un simptom si nu o boala. Este un simptom atat de nespecific incat il puteti regasi in boli cardiace, endocrine, tulburari anxioase si cred ca lista poate continua. Mesajul dvs. nu face referire la varsta pe care o aveti, la contextul aparitiei tahicardiei si la alte simptome care ar putea defini o boala sau alta. Sugestia mea este sa va vizitati medicul de familie care sa va consulte si sa va indrume. Cat despre gravitate si tratament, in absenta unui diagnostic nu se hazardeaza nimeni sa-si dea cu parerea.
0
25-09-2006, ora 00:00
ralurora
Nu este medic/terapeut
ralurora
buna ziua.. legat de acelasi aspect
am vizitat medicul destul de des in ultima vreme mi s-a spus ca am o mica problema dar este legata de varsta.
nu sunt o fire bolnavicioasa dar acuz des dureri in piept si am crezut initial ca sunt plamanii dar se pare ca nu.
mi-am cumparat un aparat de tensiune cu care imi masor tensiunea de 2 ori pe zi o data in picioare si o data culcat.
problema este ca obsev ca bataile mele pe minut sunt cam 137 constant iar seara 100-110 foarte rar 87. pe de alta parte tensiunea arteriala(sau ce este ceea ce se citeste in dreapta este in medie mica din cate stiu eu (9 cu 5-daca am invatat bine sa citesc pe aparat) As dori sa stiu daca aceasta se mentine acum de 2 saptamani mai este un simplu caz care va trece? nu iau anticonceptionale si nu fumez imi puteti recomanda un doctor?
mentionez ca am 21 de ani, si am stari de oboseala(am zile in care pot dormi in continuu sau nu ma simt instare sa ma ridic din pat. nu fac eforturi fizice si nu am motive de stres si nu pierd noptile.
va multumesc
0
21-09-2008, ora 00:00
vfn
Nu este medic/terapeut
vfn
.Buna seara...sunt ingrijorata.intrucat sotul meu (42 ani) acuza frecvent o senzatie de "gheara in zona pieptului ce-i afecteaza respiratia", dar cu cateva seari in urma am avut o experienta neplacuta.brusc bataile inimii i-au crescut si ca ritmicitate si ca putere...aproape ca iesea din piept.s-a albit la fata.l-am sfatuit sa se intinda pe canapea.in 10 minute s-a mai potolit.a doua seara am descoperit in zona pieptului stang o vanataie ca de la o lovitura, dureroasa.se datora acelei batai puternice ale inimii.sotul meu este optimist.eu NU...va rog solicit parerea unui specialist...!
0
29-10-2009, ora 12:29
alexandra g
Nu este medic/terapeut
alexandra g
salut tuturor.ralurora, ceea ce ai povestit tu mi se cam intampla si mie.insa eu am avut un diagnostic pus, nu unul tocmai placut.acela de tulburare anxioasa si atacuri de panica.am fost de 3 ori la medici diferiti ptr ekg si nimik.totul ok.sfatul meu este sa te informezi despre anxietate si in acelasi timp de nevroza cardiaca.eu m-am regasit total in aceste afectiuni, adica simptomele.unul dintre medici mi-a zis sa consult un psiholog.dar nu indraznesc.eu acum incerc sa merg pe plante, adica pe remedii naturiste.de asemenea imi controlez alimentatia deoarece o alimentatie necorespunzatoare duce la tahicardie si tensiune.toate cele bune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: