Ambliopie la 20 de ani

25-05-2018
Stefan019
Nu este medic/terapeut
Stefan019
Buna ziua,

Ma numesc, Stefan si am 19 ani. Cand eram mic am avut niste dioptrii ceva mai serioase la ambii ochi, in sensul ca pe dreptul aveam +3 iar pe stangul +4. In timp mi s-a dezvoltat si un strabism convergent la ochiul stang (datorita hipermetropiei destul de maricele). La varsta de 2 ani parintii m-au dus la un oftalmolog, iar purtand ochelarii, ochiul stang nu mai "fugea". Totusi, la vremea respectiva mi-a fost recomandata de catre doctorul oftalmolog si purtarea unui ocluzor pe ochiul stang, lucru pe care l-am si facut, insa, gandindu-ma acum, nu stiu daca si suficient timp.
Problema mea este urmatoarea: am constatat ca desi cu ochiul drept vad perfect, in cel mai mic detaliu, cu stangul imaginea este blurata, neclara, si... sa spun asa... nefocusata (este destul de greu de descris). Stiam ca vederea mea cu stangul este ceva mai slaba, insa m-am gandit ca acest lucru se datoreaza diferentei de dioptrii (respectiv pe OS era cam o dioptrie diferenta, chiar una jumate). Recent (pana acum chiar nu am stiut, nu mi s-a spus) am realizat ca cu ochelarii pe nas ar trebui sa am 0 dioptri si sa vad normal, iar asa cum vezi cu un ochi trebuie sa vezi si cu celalalt. Documentandu-ma pe internet, am cautat informatii in legatura cu "mica" mea problema si am dat peste ambliopie. Cumva, termenul mi-a sunat cunoscut si m-am prezentat de urgenta la un oftalmolog. Intr-adevar, mi s-a confirmat ceva ce banuiam: am ambliopie pe ochiul stang. Mi s-a testat vederea, initial mi s-a comunicat ca ar fi 0.5 (vedeam cam jumate din panou). Am consulat mai multi doctori, iar concluziile au fost diferite in functie de doctor: unii spuneau ca vad 100% (am reusit sa vad tot panoul la doctorul respectiv), altii ca vad intre 50 si 70% si tot asa. Ideea este ca daca literele sunt departate intre ele pe panou le pot vedea destul de ok, daca sunt apropiate, nu mai disting nimic.

As putea sa mai remediez situatia la varsta de aproape 20 de ani? Chiar si in mica masura. Citisem recent de un program dezvoltat in Israel, NeuroVision si de faptul ca ar imbunatati calitatea imaginii precum si stereoacuitatea, in medie, cu 2 linii. Sunt dispus sa incerc si aceasta varianta. As aprecia daca mi-ati putea da un sfat cu privire la situatia mea.
Va multumesc anticipat si imi cer scuze ca am scris romane :)) dar consider ca situatia trebuie descrisa pe larg pentru a putea si dvs. sa intelegeti mai bine.
1 comentarii
0
12-10-2018, ora 23:01
Clinica Optisan Zalau
Identitate neconfirmată
Clinica Optisan Zalau
Stefan, exista posibilitate de recuperare vizuală. ----------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • „Ochiul leneș” în copilărie predispune la riscuri pentru sănătate la maturitate
  •