Amniocenteza dupa dulu test

09-02-2024
Alexandraall
Nu este medic/terapeut
Alexandraall
Buna, sunt insarcinata in aproximativ 16 sapatani de sarcina am 29 de ani. Si acum 2 saptamani aproximativ 3 am facut prima morfologie si dublu test. Morfologia a fost totul ok insa la analiza de dublu test mi sa recomandat sa fac amniocenteaza de catre medicul meu si un alt medic la care am fost pentru o alta parere. Si mi sa spus acelasi lucru. Este prima sarcina pana acum a fost totul ok nu am avut probleme.
Free B HGC-3, 39
PAPP-A -0, 52
Rise TR.21+NT-1:329
Dublu test- 1:50
Risc de varsta-1:741
Risc TR.13/18 NT-1:10000
Luni sunt programata sa fac aceasta procedura de amnioceneteza ca mi sa spus ca la cel de sange este posibil sa nu iasa si voi ajunge tot sa fac amnioceneteza. Sunt fete care au acest risc mai mare sau a trecut prin asta si a fost ok? Sunt cu psihicul la pamant si eu si familia mea…
2 comentarii
0
12-02-2024, ora 08:46
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Înțeleg îngrijorarea și stresul pe care le resimți în legătură cu rezultatele dublului test și recomandarea de a face amniocenteza. Este normal să te simți anxioasă, mai ales că este vorba de prima sarcină și ai fost confruntată cu această situație neașteptată.

Dublul test este un screening prenatal care măsoară nivelurile a doi markeri din sângele mamei (free β-hCG și PAPP-A) și, împreună cu măsurarea translucenței nucală (NT) prin ecografie, oferă o estimare a riscului de anumite anomalii cromozomiale, inclusiv sindromul Down (trisomia 21), trisomia 18 și trisomia 13. Valorile pe care le-ai menționat indică un risc crescut pentru trisomia 21, ceea ce a dus la recomandarea amniocentezei.

Amniocenteza este o procedură diagnostică invazivă în care se recoltează o mică cantitate de lichid amniotic pentru analizarea ADN-ului fetal, oferind informații precise despre cromozomii copilului. Această procedură poate confirma sau exclude prezența unor anomalii cromozomiale.

Este important să știi că multe femei care se confruntă cu rezultate de screening care indică un risc crescut descoperă, după amniocenteză, că sarcina lor este normală. Screening-ul prenatal nu este diagnostic – el doar indică un risc crescut și necesitatea unor teste suplimentare.

Decizia de a efectua amniocenteza este personală și trebuie luată în considerare împreună cu partenerul tău și cu consilierea medicului. Este bine să discuți deschis cu medicul tău despre toate îngrijorările, riscurile procedurii și posibilele scenarii după primirea rezultatelor.

În aceste momente este crucial să ai suportul familiei și al prietenilor și, dacă simți nevoia, să cauți sprijin psihologic pentru a te ajuta să navighezi prin această perioadă dificilă. Gândurile și sentimentele tale sunt absolut valide, iar anxietatea pe care o resimți este o reacție normală în fața incertitudinii.

Amintindu-ți că ești înconjurată de o echipă medicală care are grijă de tine și de bebeluș, împreună cu suportul celor dragi, poate fi de ajutor în aceste momente. Concentrează-te pe a rămâne cât mai calmă posibil, pe a avea grijă de tine și pe a urma sfaturile medicale pentru a asigura cea mai bună îngrijire pentru tine și copilul tău.
0
12-02-2024, ora 10:42
Alexandraall
Nu este medic/terapeut
Alexandraall
Multumesc frumos. Miercuri sunt programata la amniocenteza. Am vrut sa vad cat de mare este riscul la T21 din valorile scrise mai sus. Si de ce ecografia de primult trimestru este ok din toate punctele de vedere..si mai ales ca nu am in familie aceasta problema si nici eu si nici sotul meu nu avem probleme de sanatate…de la ce poate fi creacut acest risc…
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dublul test în sarcină
  •