Amorteala picioarelor

02-02-2009
EleonoraC
Nu este medic/terapeut
EleonoraC
De ceva timp incoace sufar de amorteala membrelor inferioare, in special laba picioarelor. Mentionez ca am glicemie la limita (110), insuficienta venoasa cronica, colesterol marit (230) si am 70 de ani. De asemenea sufar si de dureri de coloana (tasare a vertebrelor lombare). Va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute si sa identifice cauza acestor amorteli. Multumesc!
1 comentarii
0
09-01-2014, ora 02:25
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Parestezia ( senzatia de amortire anormala a unui segment al corpului, a unui membru, descrisa si ca " intepaturi de ace "
Pentru cei care se vor mai confrunta cu astfel de probleme vreau sa fac cateva precizari: parestezia sau amorteala poate fi simptomul unei afectari partiale a nervilor periferici. O cauza ar putea fi o presiune externa pe partea afectata. Mai pot fi afectate fibrele senzitive care pornesc din maduva spinarii in urma unei afectiuni a coloanei vertebrale. O alta cauza poate fi de natura circulatorie. Cand va confruntati cu o astfel de problema trebuie sa apelati cat mai repede la un medic cu experienta in astfel de patologii, trebuie sa faceti investigatiile pe care o sa vi le recomande si apoi tratamentul prescris. Trebuie sa aveti rabdare deoarece de multe ori tratamentele sunt de durata si se pot obtine rezultate foarte bune numai in situatia in care exista o colaborare foarte buna intre medic si pacient. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: