Analiza urocultura
UROCULTURA (CU ANTIBIOGRAMA DUPA CAZ)
Urocultura
Urina / Cultura bacteriana
Bacteriurie < 1000 UFC/mL (fara semnificatie clinica) 1000 UFC/mL = pragul de detectie al uroculturii uzuale UFC = u
nitati formatoare de colonii.
Multumesc anticipat, as dori un ajutor :aceasta este rezultatul analizei mele si as fi dorit sa stiu cum se citeste, pe intelesul meu
Urocultura
Urina / Cultura bacteriana
Bacteriurie < 1000 UFC/mL (fara semnificatie clinica) 1000 UFC/mL = pragul de detectie al uroculturii uzuale UFC = u
nitati formatoare de colonii.
Multumesc anticipat, as dori un ajutor :aceasta este rezultatul analizei mele si as fi dorit sa stiu cum se citeste, pe intelesul meu
2 comentarii
Desigur, voi explica rezultatul analizei de urină pe înțelesul tău. Când faci o urocultură, scopul este să vezi dacă în urină sunt prezenți germeni (bacterii) care ar putea cauza o infecție urinară. Rezultatul tău arată „Bacteriurie < 1000 UFC/mL”. Acest lucru înseamnă că în proba de urină testată s-au găsit mai puțin de 1000 de unități formatoare de colonii (UFC) per mililitru de urină. Unitățile formatoare de colonii (UFC) sunt o măsură a numărului de bacterii viabile care pot crește și forma colonii pe o placă de cultură în laborator. Când rezultatul este sub 1000 UFC/mL, acesta este considerat „fără semnificație clinică”, adică numărul de bacterii găsit este atât de mic încât, în mod obișnuit, nu indică o infecție activă. Pragul de 1000 UFC/mL este folosit de obicei pentru a distinge între o contaminare posibilă (probabil din flora normală a pielii sau a zonei genitale) și o infecție urinară reală. Dacă rezultatul ar fi fost de 1000 UFC/mL sau mai mult, ar fi indicat o posibilă infecție care ar putea necesita tratament, în funcție de simptomele tale și de evaluarea medicală. Așadar, conform acestui rezultat, nu pare să fie o infecție urinară activă care să necesite tratament. Dacă ai simptome care persistă, ar fi bine să discuți cu medicul tău pentru alte evaluări sau investigații.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Am penis gros si am bagat ca nebunu si 3 bile
- 1Probleme după actul sexual
- 4Întrebare, Mărire penis 2025 metode și dacă ați încercat ceva
- 2Prostatita.
- 4Durere testicule
- 2Testicule usor umflate
- 2Durere testicule
- 1Bubita mica pe capul penisului
- 1Disfuncție erectila
- 3Arsura cronica pe canalul penisului