anticonceptionale

10-06-2008
sunny
Nu este medic/terapeut
sunny
nu vreau sa fiu rea dar nu am incredere in competenta tuturor medicilor...de aceea apelez din nou la dumneavoastra.mi-a fost recomandat anticonceptionalul karissa...am inceput de 2 zile s il iau...mie imi e frika sa nu ma ingras.fiind recomandat de ginecolog nu ar trebui sa se intample asa ceva dar nici nu am fost supusa unor analize foarte complexa un simplu control si cateva intrebari adresate de medic.ce parere aveti?sa le iau in continuare?dak iau si antibiotice in afara de faptul k le scade eficacitatea se mai poate intampla ceva?dak se consuma alcool la o petrecere ma refer ocazional adica foarte rar le scade eficacitatea?fiind novice in folosirea acestei metode ma cam tem de consecinte.dar mi se pare cea mai potrivita metoda cel putin pentru moment.faptul ca am luat postinor cu cateva luni in urma afecteaza cu ceva?
1 comentarii
0
10-06-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Odata incepute, anticonceptionalele nu se iau 2 zile, ci cel putin 3 luni.
2. Pentru a sti care este cea mai potrivita metoda anticonceptionala nu se fac analize foarte complexe (daca nu exista factori de risc), ci exact ce s-a facut: consiliere contraceptiva si control ginecologic.
3. Ingrasarea este o reactie adversa care este intotdeauna posibila: unele femei se ingrasa mai mult, altele mai putin si altele deloc, fara a exista factori predictivi. In medie, o femeie care ia anticonceptionale se ingrasa cu 2 kg, dar dispersia valorilor este foarte mare, asa cum spuneam.
4. Alcoolul consumat ocazional nu scade eficacitatea anticonceptionalelor. Unele antibiotice, da.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul