anticonceptionale sau sterilet
buna seara. sunt putin ingrijorata pentru ca am auzit ca anticonceptionalele pot duce la infertilitate dupa un anumit timp. eu iau ac de 1 an si 4 luni, timp in care am facut o luna pauza si nu cred ca imi voi dori un copil decat peste vreo 2 ani. ar trebui sa optez pt sterilet?stiu ca si acesta are destule reactii adverse dar sunt sigura ca imi voi dori un copil mai incolo si nu as vrea sa am probleme.va rog sa mi dati o parere sau un sfat. multumesc
3 comentarii
Si anticonceptionalele pot duce la sterilitatea, totusi mai rar in comparatie cu steriletul. Daca sunteti sigura ca va veti dori un copil in alta perioada, e bine sa luati in considerare mijloacele contraceptive care nu duc niciodata la sterilitate. Acestea sunt: mijloacele de bariera (prezervativul, spermicidele, etc) si metodele contraceptive naturale (metoda simptotermica, metoda Billings).
axiela21, daca anticonceptionalele duc la sterilitate, sa stii ca steriletul poate duce pe langa sterilitate, chiar si la cancer de col uterin!Asa ca, evita-le pe amandoua si asculta sfatul dlui dr de a folosi prezervativ!
Sanatate!
Sanatate!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Sterilitul Mirena
- 3logest...am luat una in plus..ce sa fac?
- 3Primele anticonceptionale si sex
- 3reincepere folie dupa o pastila uitata
- 3vreau sa intrerup anticonceptionalele
- 3tocmai mi-am montat un sterilet
- 3Vreau o recomandare... ce anticonceptionale pot lua?
- 0sterilet
- 3As putea sa fiu insarcinata? sau care sunt motivele pentru care am doar asa putina menstruatie?
- 4novinette sau diane 35?
- 0yazmin pentru acnee
- 2Anticonceptionalele si durerile premenstruale.Va rog un raspuns
- 1sterilet - la cate zile pot avea contact sexual?
- 4Femeile ce au nodul la san, pot lua anticonceptionale pilule?
- 0Exista vreo metoda ca stentul sa fie platit de casa de asigurari?
- 2anticonceptionalele rezolva problema acneei
- 3Sterilet rupt, o bucatica a ramas in uter...
- 4Anticonceptionale si sangerari
- 0Sarcina extrauterina?
- 1Mercilon menstruație?
Mai multe informații despre: Steriletul anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: