Antidepresive in sarcina

08-06-2021
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Buna seara, ma confunt cu anxietate de aprox. 5 ani si iau un traiament cu Cipralex 10 mg/zi am incercat la un moment dar sa renunt la el din dorinta de a ramane insarcinata insa starile mele s-au agravat.
Stiti cumva daca cipralex afecteaza sarcina? Imi doresc f mult un bebe si nu stiu ce sa fac.
Multumesc
1 comentarii
0
09-06-2021, ora 06:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fertilitatea, sarcina si alaptarea

Informati-l pe medicul dumneavoastra daca sunteti sau intentionati sa ramaneti gravida. Nu utilizati Cipralex daca sunteti gravida sau alaptati, decat daca ati discutat cu medicul dumneavoastra riscurile si beneficiile implicate.

Daca utilizati Cipralex in timpul ultimelor 3 luni de sarcina trebuie sa stiti ca nou-nascutul dumneavoastra va putea prezenta urmatoarele manifestari: tulburari de respiratie, piele albastruie, convulsii, modificari ale temperaturii corpului, dificultati de supt, varsaturi, hipoglicemie, rigiditate musculara sau musculatura flasca, reflexe exagerate, tremor, neastampar, iritabilitate, letargie, plans persistent, insomnie si dificultati de adormire. Daca nou-nascutul dumneavoastra prezinta oricare dintre aceste simptome, va rugam sa va anuntati imediat medicul.

Asigurati-va ca moasa si/sau doctorul dumneavoastra stiu ca utilizati Cipralex. Atunci cand utilizati in timpul sacinii in special ultimele 3 luni de sarcina, medicamente cum sunt Cipralex pot creste riscul unei afectiuni severe la nou-nascuti, numita hipertensiune arteriala pulmonara persistenta al nou- nascutului (HPPN), determinand ca nou-nascutul sa respire mai repede si sa apara vinetiu. Aceste simptome apar de obicei in primele 24 de ore de la nastere. Daca acest lucru se intampla copilului dumneavoastra adresati-va imediat moasei si/sau doctorului.

Daca luati Cipralex in timpul sarcinii, nu intrerupeti niciodata brusc tratamentul.


Discutati cu medicul dv. despre o eventuala sarcina.
Este indicata psihoterapia in sarcina.
Oricum trebuie sa va asumati responsabilitatea pentru ca copilul se va naste cu predispozitia catre afectiuni psihice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Expunerea fetală la medicamente antidepresive poate avea un efect negativ asupra dezvoltării creierului nou-născuților
  • Antidepresivele utilizate în timpul sarcinii pot avea efecte negative asupra urmașilor
  • Impactul utilizării antidepresivelor în timpul sarcinii asupra dezvoltării cerebrale a copilului
  •