antihipertensive in sarcina

25-10-2013
ddiana
Nu este medic/terapeut
ddiana
Salut!
Am 33 de ani si de aprox 1 an iau trat.pt hipertensiune: noliprel si metoprolol. Imi doresc fff mult bebe. Exista vreun trat.pe care sa-l pot lua si sa nu-mi afecteze sarcina? Eu am incercat sa opresc trat.dar dupa o luna jum.a trebuit sa-l reiau (TA 170/100, puls 115). Deci e clara tb ca nu pot sta fara.
Multa sanatate!
2 comentarii
0
25-10-2013, ora 17:16
Dr. Macovei Catrinel
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Dr. Macovei Catrinel
Buna ziua,
eu am facut hipertensiune de sarcina in trimestrul 3 anul trecut si am luat dopegyt (metildopa) de 250mg, am ajuns la 3 pe zi, dar merg si doze mai mari. Este permis in sarcina; medicul mi-a recomandat si nifedipin retard in caz de nevoie, dar nu am luat; nici naturistele nu sunt sigure in sarcina. In schimb am mancat ingrozitor de nesarat, nu mi s-au umflat deloc picioarele, fata de prima sarcina si am luat doar 10 kg in greutate (si cresterea mare in greutate poate agrava hipertensiunea). Risc mare de preeclampsie, eclampsie si se monitorizeaza tensiunea arteriala si eliminarea de proteine in urina (proteinurie, albuminurie).
0
28-10-2013, ora 21:24
ddiana
Nu este medic/terapeut
ddiana
Buna seara!
Din cate am inteles si metoprololul se poate administra in sarcina. O sa vb cu medicul si despre medicamentele de care mi-ati spus. Ati scris ca exista risc de preeclampsie/eclampsie. Riscul e la gravidele hipertensive sau la gravide in general?
O seara placuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul