ariditate vaginala
Buna,
Am varsta de 57 de ani sunt la menopauza. Doresc sa spun ca nu am avut copii si a trebuit sa fac pentru aceasta multe tratamente cu diverse antibiotice. Am urmat un tratament prelungit( de ani) cu instilatii vaginale cu antibiotice puternice pentru desfundarea trompelor. Am facut si doua operatii pentru acelasi motiv si rezultatul a fost dezamagitor iar acuma cred ca suport consecintlele. Acum ma confrunt cu o situatie foarte delicata, adica un vagin uscat care nu imi permite actul sexual, iar daca il accept am usturimi groasnice in timpul si dupa acesta. Va rog daca este posibil sa-mi recomandati un tratament. Multumesc mult! Cu deosebita stima!
Am varsta de 57 de ani sunt la menopauza. Doresc sa spun ca nu am avut copii si a trebuit sa fac pentru aceasta multe tratamente cu diverse antibiotice. Am urmat un tratament prelungit( de ani) cu instilatii vaginale cu antibiotice puternice pentru desfundarea trompelor. Am facut si doua operatii pentru acelasi motiv si rezultatul a fost dezamagitor iar acuma cred ca suport consecintlele. Acum ma confrunt cu o situatie foarte delicata, adica un vagin uscat care nu imi permite actul sexual, iar daca il accept am usturimi groasnice in timpul si dupa acesta. Va rog daca este posibil sa-mi recomandati un tratament. Multumesc mult! Cu deosebita stima!
1 comentarii
Vaginul "uscat" sau vaginita atrofica, cum o numin noi, medicii, este specifica menopauzei si se datoreaza lipsei de estrogeni.Poti utiliza plasturele transdermic cu estrogen care se aplica o data pe saptamana.Introdu mai multa soia in alimentatia ta, caci soia contine estrogeni vegetali. Exista si creme cu estroseni care se aplica extern si, cu un dispozitiv special, si intern.In timpul contactului sexual poti folosi lubrifiante pe baza de apa [le gasesti la farmacie sau la sex-shopuri].Pentru vaginita atrofica sunt si medicamente naturiste pe baza de salvie, stejar, galbenele etc.Alege din ce ti-am spus eu cate ceva si va fi mai bine..Numai bine!
Alte subiecte recente din această secțiune: