As vrea foarte mult un raspuns de la voi - Profesionistii
Buna ziua!sunt un baiat, circa 20 ani.Eu am avut mereu senzatia ca nu rugum deloc bine produsele alimentare ce le folosesc, deaceia mereu ma stradui ca orice tip produs alimentar ce il maninc sa-l macin la masina de tocat, vreau sa stiu daca nu poate fi o dauna pentru stomacul meu nutriindu-l cu produse tocate(macinate)lucrul e ca stiu foarte bine ce produce sa consum exact pt santatea mea dar oare nu fac o greseala mare ca mereu toate produsele cele consum le macin la masina de tocat?vreau sa stiti ca organismul meu nu se adapteaza niciodata cu grasimile de asta sunt si cam slab.dati-mi va roog frumos o sugestie voi, Profesionistii!multumesc!La revedere!
3 comentarii
La stomac nu vad de ce ti-ar face rau, in schimb face rau la dinti si gingii.
Pt dinti si gingii e bine sa maninci si alimente mai tari (mere, morcovi, etc), pe care sa le mesteci bine inainte de a le inghiti, alimente care stimuleaza atit circulatia buna a singelui in gingii, cit si ceea ce se numeste autocuratarea dintilor.
Mincind numai alimente moi, daca acestea mai sint si lipicoase, ele ramin pe dinti producind mai usor gingivita si carii dentare.
Pt dinti si gingii e bine sa maninci si alimente mai tari (mere, morcovi, etc), pe care sa le mesteci bine inainte de a le inghiti, alimente care stimuleaza atit circulatia buna a singelui in gingii, cit si ceea ce se numeste autocuratarea dintilor.
Mincind numai alimente moi, daca acestea mai sint si lipicoase, ele ramin pe dinti producind mai usor gingivita si carii dentare.
va multumesc pt raspuns.Problema e ca pe mine ma face sa fiu indecis de multe ori ca daca vitaminele sau proteinele ce le consum se lipesc macar ceva de organism deoarece eu am impresia clara ca nu rugum bine produsele deaceia mult stimata dr.Nicoleta Grosu, si fac acest lucru, de a macina produsele alimentare.Va multumesc!
Mi se pare interesant ca ai acesta preocupare, dincolo de dilema daca este eficient consumul de alimente, asa, intregi, ce alt beneficiu mai ai sa le macini?
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Schimbare stil de viață
- 1Voi mai beți Cola?Suntem oameni ultraprocesati
- 2Adevarul despre paine
- 1Cafea naturala vs cafea 3 in 1
- 0Capcanele și fața ascunsă a industriei alimentare
- 1Apă alcalină
- 5Sfaturi despre alimente. Pro sau contra.
- 1Motivează o carte buna de nutritie?Ce efect ar trebui sa aiba o carte buna de nutritie?
- 1Cum sa ma ingras ?
- 1Ajuta-ti ficatul