Asc-us in sarcina avansata, fara antecedente

30-06-2012
Alis1919
Nu este medic/terapeut
Alis1919
Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog cu interpretarea urmatorului rezultat papanicolau?
Prelevare la nivel exocervical si endocervical.
Esantion satisfacator-da
Asc-us
Descriere:celule scuamoase superficiale, intermediare cu hipertrofii nucleare, flora lactobacteriana abundenta, citoliza.
Acestea sunt singurele casute bifate de pe rezultat.
Mentionez ca am partener stabil de mai multi ani, insarcinata in 6 luni, iar examenul papanicolau facut cu 2 luni inainte de sarcina si cele anterioare acestuia au aratat doar candidoza. Examenele le fac anual.
Este posibil sa fie din cauza candidozei sau schimbarilor hormonale din sarcina?este grav?
Multumesc anticipat.
1 comentarii
0
02-07-2012, ora 12:52
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Nu-i nimic daca ai rezultat ASC-US. ASC-US nu este un diagnostic ci mai degraba un non diagnostic, adica laboratorul nu a putut stabili natura celulelor. ASC-US poate sa apara din cauza unei inflamatii ori a sexului mai activ
( dar nu cred ca e cazul tau), ori poate fi nimic. Nu te stresa si mergi la medic cu rezultatul. Cel mai probabil nu iti va recomanda niciun tratament, poate iti va da sa faci genotiparea HPV, poate ca nu. Oricum nu te stresa, poate fi nimic. 80% din persoanele cu ASC-US au HPV insa te poti incadra fara probleme in procentul de 20%.
Eu am avut ASC-US si HPV negativ, iar medicul nu mi-a dat nici macar un ovul, ci doar mi-a recomandat un nou papanicolau dupa 12 luni.
Adaugă un comentariu / răspuns