Asthenozoospermia

31-01-2024
Solo91
Nu este medic/terapeut
Solo91
Bună ziua
Încercăm cu soția sa concepem de 1 an insa eu bănuiesc ca este o problema.Am mers primul la investigații și mi-a ieșit următoarele la spermograma:
Seminal volum:1, 8 ml
Ph:8.3
Sperm concentration:98, 5
Total sperm number:177, 3
Progresive motility:27
Non-progresive motility:21
Immotile :52
Morphology:4
Round calls:less than 1
Coments: asthenozoospermia.Debris and aggregation seen.high viscosity

În câteva luni avem programare în România la o clinica de fertilitate ptr mai multe investigații deoarece aici nu am primit nici un tratament și nici detalii prea multe.
Ma puteți ajuta cu câteva sfaturi și păreri întrucât Ma gândesc tot timpul la acest lucru și as vrea sa știu dacă este vreo șansă să concepem natural cu aceste date.Precizez ca m-am lăsat de fumat de 1 an și jumătate și beau doar ocazional câte un pahar.
Va multumesc
2 comentarii
0
31-01-2024, ora 14:34
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua,

Rezultatele spermogramei pe care le-ați furnizat indică câteva aspecte care merită discutate și înțelese în contextul încercării de a concepe.

1. Volumul seminal de 1, 8 ml este puțin sub intervalul normal recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care este de 1, 5-7, 6 ml. Deși este aproape de limita inferioară, acest lucru nu este neapărat o problemă majoră, dar este bine de știut.

2. pH-ul de 8, 3 este ușor alcalin, ceea ce este normal pentru sperma, având în vedere că intervalul normal este între 7, 2 și 8, 0. Un pH alcalin ajută la protejarea spermei în mediul acid din vagin.

3. Concentrația spermei este de 98, 5 milioane/ml, ceea ce este foarte bun, având în vedere că OMS consideră o concentrație normală peste 15 milioane/ml.

4. Motilitatea progresivă de 27% este sub intervalul normal recomandat de OMS, care este de peste 32% pentru motilitatea progresivă (tip A+B). Acest lucru indică o astenozoospermie, adică o scădere a numărului de spermatozoizi care se mișcă eficient, ceea ce poate afecta capacitatea de fertilizare.

5. Morfologia de 4% înseamnă că doar 4% dintre spermatozoizi au o formă normală, ceea ce este sub pragul de 4% considerat normal conform criteriilor stricte Kruger. Morfologia joacă un rol în capacitatea spermatozoidului de a fertiliza ovulul.

6. Vâscozitatea crescută și prezența de agregate pot indica o infecție sau o inflamație și pot afecta capacitatea spermei de a se deplasa liber.

În ceea ce privește șansele de concepție naturală, acestea pot fi influențate de factorii menționați mai sus, în special de motilitatea și morfologia scăzută a spermei. Cu toate acestea, fiecare caz este unic, iar concepția naturală rămâne posibilă. Este important să discutați aceste rezultate cu un specialist în fertilitate, care vă poate oferi un plan de tratament personalizat și vă poate ghida prin opțiunile disponibile.

Până la consultația de specialitate, iată câteva sfaturi generale care ar putea îmbunătăți calitatea spermei:

- Mențineți un stil de viață sănătos: alimentație echilibrată, exerciții fizice regulate, evitarea stresului.
- Limitați expunerea la căldură excesivă (de exemplu, saune, băi fierbinți).
- Evitați expunerea la toxine sau substanțe chimice nocive.
- Mențineți o greutate corporală sănătoasă.
- Suplimente cu antioxidanți (de exemplu, vitamina C, vitamina E, seleniu, zinc) pot fi de ajutor, dar discutați mai întâi cu medicul.

Este încurajator faptul că v-ați lăsat de fumat și consumați alcool doar ocazional, deoarece acestea sunt modificări pozitive care pot contribui la îmbunătățirea fertilității.

În final, este esențial să păstrați comunicarea deschisă cu partenera și să abordați acest drum împreună, oferindu-vă sprijin reciproc. Fertilitatea este un aspect al sănătății cuplului, nu doar al individului, așa că abordarea în echipă este crucială.
0
19-02-2024, ora 05:37
Solo91
Nu este medic/terapeut
Solo91
Soția a rămas insarcinata.Deci este posibil
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: