Baiat de 1 an si 7 luni, testicul necoborat

19-08-2010
micola
Nu este medic/terapeut
micola
BUna ziua,

Am un baietel de 1 an si 7 luni, caruia nu i-a coborat testiculul drept..
Am facut ecografie, am aflat ca e pe canal si ca e mai mic, pt ca nu a avut loc sa se dezvolte. Medicul pediatru ne-a recomandat tratament hormonal cu Pregnyl, despre care am auzit ca nu se gaseste decat ff greu si de care imi e frica din cauza efectelor secundare..:( (obezitate, sexualitate precoce si altele...).
.A doua varianta ar fi operatia, de care iar ma tem...:(..o colega de facultate i-a facut operatie si a spus ca l-au taiat pe micut in 2 locuri, si pe abdomen, si jos..
Ma intereseaza daca s-ar putea rezolva problema si altfel, cu laser, cumva?
Va multumesc mult!
o zi buna
4 comentarii
0
12-10-2010, ora 12:34
isad
Nu este medic/terapeut
isad
Pregnyl-ul (pe care daca te zbati putin il gasesti - gonasi- varianta italiana) din cate am inteles eu, sper sa nu gresesc, se administreaza inainte de operatie deoarece testiculele cresc in volum si pot fi manevrate mai usor, tinand cont de dimensiunile lor mici la copii.Cat despre efecte adverse.si aspirina are, dar o ia toata lumea. Daca e administrat in doza corespunzatoare varstei, nu cred ca trebuie sa-ti faci asa mari probleme.e adevarat ca suna urat efectele adverse dar nu se intampla neaparat.
0
04-10-2012, ora 14:11
IoanaGal
Nu este medic/terapeut
IoanaGal
Buna.Eu am un baietel de 1 an si 5 luni cu aceeasi problema nu i-au coborat testicolelel in scrot.Unul este pe canal si unul este in abdomen. Am fost la un medic care ne-a dat tratament cu Pregnyl.Cum nu l-am gasit in tara l-am procurat din Italia (sub numele de Gonasi).Medicul din Italia ne-a trasmis sa-i nu facem tratamentul ca-l vom distruge pe copil si acum nu stim ce sa facem Medicamentul ajunge in tara duminica.

Voiam sa stiu ce sa facem tratamentul sau interventia chirurgicala.
Va mutltumesc anticipat.
O zi buna
0
19-02-2013, ora 20:41
RamonaFeld
Nu este medic/terapeut
RamonaFeld
Eu am ales pt baietelul meu operatia de coborare de testicul in locul tratamentului hormonal. Interventia a avut loc la varsta de un an si zece luni si a durat mai putin de o ora.
S-au facut doua incizii fine, una sub linia chilotului de 3, 5 - 4 cm si una pe scrot de 1, 5 cm, ambele aratau ca niste 'zgarieturi' usoare. A fost greu doua ore dupa ce s-a trezit din anestezie, iar apoi nu a mai plans deloc. A doua zi am plecat acasa.
0
05-02-2019, ora 19:08
R.Ange
Nu este medic/terapeut
R.Ange
Te rog spune-mi unde și la ce medic ai operat copilul. Am un băiețel de 1, 9 luni in aceeași situație
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: