Bebe face scaune moi
Buna seara, am un bebe de 17 luni, de 7 zile are scaune moi, 4 pe zi, dimineata face normal dar dupa aceea incep scaunele moi, am facut coprocultura dar inca nu a iesit rezultatul, la cele de sange asteptam raspuns, precizez ca in aceasta perioada i a iesit incisivul inferior si un incisiv superior lateral, febra nu face, dimineata are temperatura 36, 9-37, 2 si seara 37, 6-37, 7 asa a avut mereu intrarectal. De la ce poate fi? Multumesc
1 comentarii
La un bebe de 17 luni cu scaune moi timp de 7 zile fără febră, există câteva cauze frecvente, de obicei autolimitate.
Cauze posibile
- Dentiția — ieșirea dinților poate produce o ușoară iritație intestinală la unii copii, cu scaune moi tranzitorii. Deși legătura nu este universal demonstrată în literatura medicală, mulți medici pediatri o observă în practică.
- Infecție virală ușoară — gastroenteritele virale pot da scaune moi câteva zile, uneori fără febră obligatorie
- Modificare dietetică recentă — schimbări în alimentație (mai multe fructe, sucuri, fibre) pot influența consistența scaunului
Semne care necesită consultul medical urgent
- Scaune cu sânge sau mucus
- Febră peste 38°C
- Semne de deshidratare: gură uscată, lipsa lacrimilor la plâns, urină puțină și închisă la culoare
- Scaune foarte frecvente (peste 8/zi) sau vomă asociată
- Copil letargic, fără energie, care refuză lichidele
Asigurați-vă că bebelușul bea suficiente lichide. Rezultatele coproculturii vor clarifica dacă există o cauză bacteriană. Dacă după 10–14 zile scaunele nu revin la normal sau apar semne de îngrijorare de mai sus, mergeți la pediatru fără să mai așteptați.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Întârziere în vorbire/Autism?
- 1Întrebare
- 1Ajutor sunt disperata! Mă întreb dacă fetița ar putea avea autism.
- 1Baietel de 1, 5 ani nu răspunde când este strigat și nu arata cu degetul
- 1Bebe nu se ridica in picioare
- 1Anxietate si frica de straini
- 1Bebe calca stramb
- 2Baietel 18 luni - autism sau nu?
- 9Fluturat cap stânga dreapta
- 4Baietel 16 luni - simptome din spectrul autist (TSA)?