Boala mentala grava - ce e de facut?

27-06-2024
Zenonia
Nu este medic/terapeut
Zenonia
Buna seara.

Am niste simptome grave de boala mentala:
-de copil, am senzatia ca persoanele din jur controleaza ceea ce fac si ceea ce zic, ca ma teleghideaza mental de la distanta.
Astfel, nu fac ce vreau, nu zic ce vreau, nu ma misc cum vreau.

Pt mine senzatiile sunt f reale.
E o boala care ma umileste ca om si care imi distruge viata.
Vreau sa stiu daca a mai avut cineva astfel de simptome si cum s-a vindecat.
4 comentarii
0
27-06-2024, ora 22:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna seara.
Cu tratament de la psihiatru scapati de aceste simptome.
Dar trebuie urmat tratamentul toata viata, ca altfel revin simptomele.
0
28-06-2024, ora 12:14
XtremeSRL
Nu este medic/terapeut
XtremeSRL
citeste dsm iv capitolul schizofrenie
gasesti cartea pe cautare google "dsm iv manual de diagnostic"
0
28-06-2024, ora 14:19
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună seara,

Simptomele pe care le descrieți, cum ar fi senzația că alți oameni controlează acțiunile și gândurile dumneavoastră, pot fi asociate cu anumite tulburări psihice, cum ar fi tulburările psihotice, inclusiv schizofrenia. Acestea nu sunt deloc neobișnuite și este important să știți că multe persoane care se confruntă cu astfel de simptome pot găsi tratamente eficiente.

Primul pas în abordarea acestor simptome este consultarea unui specialist în sănătate mintală, cum ar fi un psihiatru. Acesta poate evalua simptomele în detaliu și poate stabili un diagnostic corect. Tratamentul poate include medicamente antipsihotice, care sunt adesea foarte eficiente în reducerea sau eliminarea simptomelor pe care le descrieți, precum și terapie psihologică, care vă poate ajuta să înțelegeți și să gestionați experiențele prin care treceți.

Recuperarea sau gestionarea simptomelor variază de la persoană la persoană, însă mulți pacienți experimentează o îmbunătățire semnificativă cu ajutorul tratamentului adecvat. Suportul continuu, fie prin terapie, fie prin grupuri de suport, este esențial în menținerea sănătății mintale.

Este foarte important să nu vă auto-diagnosticați și să căutați ajutor profesional. Un medic vă poate oferi nu doar tratamentul necesar, dar și sprijinul necesar pentru a naviga această situație complexă și adesea dificilă. Vă încurajez să discutați deschis despre aceste probleme cu un specialist în sănătate mintală cât mai curând posibil.
0
29-06-2024, ora 18:34
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Un diagnostic precis vi-l poate pune doar un psihiatru. Găsiți un psihiatru bun și relatați-i cu lux de amănunte toate simptomele. În funcție de diagnostic vă va prescrie medicația necesară. De obicei tratamentul începe să-și facă efectul după 2-3 săptămâni, în funcție de persoană. Țineți legătura cu psihiatrul pentru că în funcțe de reacțiile pe care le veți avea va putea modifica schema de tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul