Sunt un narcisist ascuns?

29-05-2025
VANILLA_DING_DONG
Nu este medic/terapeut
VANILLA_DING_DONG
Buna ziua! Am 20 de ani și aș avea nevoie de părerea voastră legat de întrebarea de mai sus.

In primul rand, as vrea sa înțeleg ce diagnostic am cu adevărat. Spun acest lucru fiindcă am fost diagnosticata cu borderline de la 13 ani, însă iubitul meu a citit pe forumuri cat de atașați sunt cei cu borderline și cum se manifesta în relații. Problema este că eu bănuiesc că aș avea, pe lângă borderline, și alta tulburare - antisociala sau narcisica (posibil ascuns).
Iubitul meu mi-a spus că mereu mă gândesc doar la mine, sunt egoista, n-am empatie deloc fata de el și sincer, daca nu-mi zicea asta, nici nu as fi realizat ca am o problema.
Am realizat de curând faptul că toată viața mi-am bătut joc de oameni și de iubiții mei. Cu actualul meu iubit fac eforturi IMENSE sa nu-l rănesc și totuși de când e cu mine a slăbit foarte mult, este stors de energie. Îmi spune că se consuma foarte mult din cauza stărilor mele - am crize zilnic, sunt agresiva. Știu ce butoane sa apăs și unde sa “lovesc” emoțional. Îmi face plăcere să creez haos și nu mă simt bine până nu creez o cearta sau nu îl jignesc. Singurul motiv pentru care sunt drăguță cu el e fiindcă mi-e frica de el. De mica am fost foarte rea și am râs mereu de alții. Mi-am abuzat toți iubiții și mintal și fizic. I-am făcut să aibă atacuri de panică. Îmi place să mă simt superioara și să controlez pe oricine. Cu cât mă apropii mai mult de cineva, cu atât devin mai rea. Sunt buna doar cu străinii, pe cei dragi îi urăsc. Am și o voce in cap ce îmi spune că "sunt un demon venit pe Pământ pentru a face rău".
Și de aici apare întrebarea: Oare chiar pot să iubesc? Pot sa urăsc pe cineva, dar să-l și iubesc?
Iubitul meu îmi cere mereu să mă schimb. Ii promit că o să o fac și nu o fac, fiindcă nu vad nimic greșit la modul meu de a fi. Urăsc oamenii și dacă aș putea, i-aș distruge pe toti. Mă simt dezgustată de alți oameni, dar îi urăsc pe alții la fel de mult cât mă urăsc pe mine! Nu mă suport, dar totuși mă văd superioara.

Chiar sunt confuză, nu înțeleg ce se întâmplă și ce tulburare am cu adevărat. Va rog sa îmi spuneți părerea voastră și ce aș putea face mai departe.
3 comentarii
0
31-05-2025, ora 00:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Tratament cu neuroleptic ati incercat?
0
31-05-2025, ora 01:49
VANILLA_DING_DONG
Nu este medic/terapeut
VANILLA_DING_DONG
Iau anti-psihotice. Am și diagnostic de tulburare schizo-afectiva din adolescenta. Nu m-am gândit că s-ar putea sa am comportamentul asta din cauza acestei tulburări.
0
31-05-2025, ora 11:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vorbiti cu medicul despre aceste simptome. Poate va mai umbla la tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Personalitățile narcisiste și eficiența psihoterapiei (studiu)
  • Trăsăturile de personalitate narcisiste ne-ar putea ajuta să avem un corp suplu și sănătos
  • Dezvoltarea narcisismului pe parcursul vieții: o meta-analiză a studiilor longitudinale
  • Comportamentul persoanelor narcisiste duce la excluderea socială a acestora
  •