Cancer tiroidian?

23-06-2007
kelly c.
Nu este medic/terapeut
kelly c.
Sotul meu a suferit o interventie chirurgicala in urma careia i s-a inlaturat in totalitate glanda tiroida.Inca nu am rezultatele biopsiei, dar a facut inainte o punctie si analizele au fost bune.Exista totusi posibilitatea sa fie cancer?
3 comentarii
0
24-06-2007, ora 00:00
ofi_r
Nu este medic/terapeut
ofi_r
Daca la punctie rezultatele au fost bune nu exista nici un risc de cncer. Problema este sa nu fi fost un rezultat echivoc. Asteptati rezultatul biopsiei. Si cel mai important in viata este sa aveti o atitudine pozitiva. Am vazut cazuri in care psihicul a salvat vieti fara speranta. Totul este sa aveti o atitudine pozitiva si multa credinta in Dumnezeu.
1
12-07-2007, ora 00:00
medic specialist
Nu este medic/terapeut
medic specialist
Afirmatia dumneavoastra "Daca la punctie rezultatele au fost bune nu exista nici un risc de cncer" este fundamental eronata! De unde stiti ca nu s-a punctionat exact un fragment glandular normal din punct de vedere morfopatologic? Daca nu aveti habar, vedeti-va de treaba dumneavoastra si nu mai sfatuiti gresit oamenii!
Recomand doamnei sa mearga personal la anatomopatologul care a lucrat piesa extirpata de la sotul dumneaei si sa-i ceara blocurile la parafina. Este dreptul dumneaei sa mai ceara si alte pareri! Cu aceste blocuri, sotia poate merge la Institutul Cantacuzino pentru imunohistochimie, care practic transeaza diagnosticul!
0
13-07-2007, ora 00:00
ofi_r
Nu este medic/terapeut
ofi_r
Domnule dr specialist am presupus ca punctia a fost efectuata de un coleg de al dumneavoastra, specialist - care stia ce face si pentru care deontologia este mai presus de alte interese -. Am presupus deci ca oiesa a fost corect prelevata si prelucrata. La acest nivel lucreaza doar specialisti si supraspecialisti. Nu am avut un motiv sa ma indoiesc de corectitudine. Sau da? Si apoi doamna nu primise rezultatul biopsiei si daca ati observat i-am spus sa astepte rezultatul. Nu i-am interzis sa mai consulte si alt anatomopatolog. Nu am eu acest drept. Si nici nu cred ca este un forum de disputa intre medici si specialistati, ci un forum in care ajutam cu sfaturi daca putem. Daca nu, nu. Nu am avut intentia de a ofensa un sau orice medic specialist. Am dat un sfat prudent si cu incredere in specialistii care l-au consultat pe domnul. Daca am deranjat pe cineva imi cer scuze.
Urez la toti un weekend frumos si sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul