Cand sa fac un test de sarcina?

27-07-2011
lialia
Nu este medic/terapeut
lialia
Buna ziua,

Sunt noua pe forum si as avea mai multe intrebari in legatura cu anumite simptome pe care le am. Am renuntat la pilua pe data de 24 mai si am avut mestruatia pe 28 mai. De atunci, cu sotul meu, incercam sa avem un copil. Pe 21 iunie, am facut un test de sarcina care a iesit pozitiv desi a doua liniuta era putin vizibil, roz deschisI-am aratat testul ginecologului meu care a spus ca e posibil sa fie un inceput de sarcina. M-a consultat (ecografie vaginala), mi-a facut un test de sange si de urina. Toate au iesit negative. Nu mi-a explicat de ce testul era pozitiv si celelalte negative, mi-a spus doar ca nivelul de Hcg din sange e prea mic pentru a putea spune ca sunt insarcinata. Pe 1 iulie, am avut menstruatia. De atunci, cu sotul meu facem dragoste aproape in fiecare zi pentru a ne mari sansele de conceptie. nu e o obligatie, ci pur si simplu e natural. La mijlocul ciclului, de pe 13 iulie, au inceput sa ma doara sanii si inca ma mai dor si azi, 27 iulie. Am facut un test de sarcina azi, dar e negativ, nu stiu daca e prea devreme sa il fi facut. In afara durerilor de sani, am mai simtit furnicaturi la nivelul ovarelor, m-a durut un pic spatele, am avut o congestie nazala fara sa fiu racita. In mod normal, am ovulat pe 21 iulie dupa analiza secretiilor vaginale. Durerile de sani persista, mananc foarte mult si de 3 zile dorm cate 2-3 ore pe zi. Ma intreb daca sunt insarcinata si cand s arefac un test de sarcina. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Lia
2 comentarii
0
27-07-2011, ora 23:53
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Testul de sarcina este de incredere daca este facut dupa cel putin 14 zile de la contactul sexual presupus fertil. În cazul dv, cel mai bine este sa va faceti un test o data pe luna si NU MAI DES.

Sarcina nu trebuie sa devina o obsesie. Copiii apar cand vrea Dumnezeu si nu cand vrem noi. Un pic de incredere si un pic de detasare sunt atitudini binevenite.
0
28-07-2011, ora 08:02
lialia
Nu este medic/terapeut
lialia
Multumesc pentru raspuns si sunt intru totul de acord cu remarcile pe care le-ati scris. Uneori e mai greu de aplicat! Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: