ce metoda de contraceptie sa folosesc?

23-02-2009
maryamarya
Nu este medic/terapeut
maryamarya
am prieten de aproape un an si nu ne-am inceput viata sexuala nici eu nici el.problema e ca avem o relatie la distanta, ne vedem o data pe saptamana sau poate si mai rar si n-are rost sa iau pastiele.iar in prezervativ nu am incredere, se poate rupe si nu-mi permit nici sa am un bebe acum si nici nu vreau sa fac avort pt ca e riscant pt sanatate.Am inteles k nu prea e indicat sa folosesti prezervativ la primul contact sexual pt ca se poate rupe mai repede.imi poate da cineva un sfat>?Multumesc, anticipat!
1 comentarii
0
24-02-2009, ora 09:30
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Prezervativul ofera acelasi grad de protectie (97-98%) pe care il ofera si anticonceptionalele orale, fata de care reactiile adverse sunt incomparabil mai rare si lipsite de orice gravitate. Motivul cel mai frecvent pentru care prezervativele se rup este faptul ca sunt folosite marci "no-name", cumparate din alte locuri decat farmaciile. Este ca si cand cineva are impresia ca a cumparat un Renault ieftin luand o Dacie de la un dealer neagreat, care a pastrat masina intr-o hala improprie, dupa care e revoltat si spune "Am auzit ca Renault-ul e o masina care se rupe des".

In concluzie: 1)nu trebuie facut economie cand cineva cumpara prezervative si 2) trebuie luate din farmacii si verificat termenul de valabilitate.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul