ce sa mananc pentru varsta mea
Inainte aveam 64 de kg si acum 55 mancand foarte multe mere si seara mancam carne de porc de 2 ori pe zi si asa am slabit.Dupa care stiu cam facut o mare greseala sa tin o cura stricta dar m am oprit la timp si inafara k mananc foarte multe mere pe zi (o sa reduc din ele), as vrea sa stiu daca am o alimentatie sanatoasa, mama e foarte ingrijorata ca nu mananc dulce mult ca inainte si la mc donald's.Ea cred k din asta imi iau energia dar eu nu cred k e adevarat.Pot sa spun ka ma simt mult mai bine de cand nu mai mananc junk food si dulciuri.Dimineatza mananc:200 g iaurt degresat cu cereale inegrale + 5 mere, Pranz:jumatate piept pui pe gratar, si seara salata de fructe si fructe in general seara.As dori sa mi spuneti daca ma alimentez corect va multumesc din suflet.Am 15 ani 1.68 si 55 kg
1 comentarii
Felicitari pentru gandirea matura de care ai dat doavada renuntzand la junk food-uri! Ai dreptate, nu de acolo iti luai energia. Dar din ce mi-ai scris, ai o dieta prea stricta pentru varsta ta, avand in vedere ca esti inca in crestere. Nu prea vad paine...iar ea contine vitamine si minerale importante. 100-150 grame paine integrala (cam 4-5 felii), au cam tot atatea calori cat jumatate de kilogram de mere si este un aliment pe care trebuie sa il consumi zilnic, pe langa cerealele integrale de dimineatza. Daca adaugi la micul dejun si un ou, fiert moale, macar la 2 zile, vei avea si lecitina pentru o memorie mai buna :). Si are doar 80 de calorii... La pranz o ciorbitza de legume calda, cu 1-2 felii de paine, felul 2 -1-2 linguri de pireu cu pieptul de pui si salat de legume cu 1 lingura ulei de masline si la desert fructe, iar la cina o salata orientala fara maioneza, un sandvici cu sunca sau mamaligutza cu branza proaspata de vaci si iaurt ar mai aduce putina varietate. La scoala poti sa iti iei un sandvici, pentru ca la ora 10-11 este recomandata o gustare, iar dupa-amiaza la ore 17 poti sa mananci 1 mar sau un iaurt. Iti doresc succes la scoala si felicitari inca o data pentru maturiatate :)! daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Schimbare stil de viață
- 1Voi mai beți Cola?Suntem oameni ultraprocesati
- 2Adevarul despre paine
- 1Cafea naturala vs cafea 3 in 1
- 0Capcanele și fața ascunsă a industriei alimentare
- 1Apă alcalină
- 5Sfaturi despre alimente. Pro sau contra.
- 1Motivează o carte buna de nutritie?Ce efect ar trebui sa aiba o carte buna de nutritie?
- 1Cum sa ma ingras ?
- 1Ajuta-ti ficatul