chist crescut pe tendon

24-09-2009
BELLA_19A
Nu este medic/terapeut
BELLA_19A
buna.acum 3 ani am observat la mana stanga intre tendoane o mica umflatura.cu timpul a crescut.am mers la medic si dupa o radiografie a diagnosticat-o ca fiind un chist crescut pe tendon(provenit dintr-o lovitura;asta mi-a raspuns knd am cerut informatii despre cauza aparitie).mi-a recomandat sa fac o punctie.am facut!dar dupa kteva luni iar a crescut, s-a umplut iar cu lichid.apoi am hotarat sa il scot, operandu-l.zis si facut, dar tin sa mentionez ca aceea pungulita cu lichid nu a scos-o intreaga, adica s-a spart...dar de aproximativ un an a reaparut si acum ma cam doare knd fortez mana mai mult decat de obicei.asta o sa dureze a nesfarsit?adica din doi in doi ani(sau la cat timp apare!) va trebui sa ma operez pt a-l elimina?pupici
3 comentarii
0
25-09-2009, ora 16:32
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua.
In general, chistul poate fi lasat pe loc (daca nu apasa pe un nerv etc.). Se poate imobiliza intr-o atela articulatia pe perioada cat este dureros. In timp, poate sa scada. Se poate da cu unguente antiinflamatoare gen Voltaren.
Daca problema este mai mult de estetica, se poate cu punctie, dar se reface in mai mult de 50% din cazuri, cum ati vazut, sau cu operatie, cand recurenta este mai rara.
Apare mai ales la daca se lucreaza intr-o pozitie incomoda mult timp(ex. calculator, pian etc.), daca se face efort brusc fara incalzire.

Cam operatia ar fi, daca doriti sa-l indepartati. Se poate face si in artroscopic, se pare ca este mai buna, dar nu stiu daca la noi se face.

Numai bine!
0
28-09-2009, ora 01:06
BELLA_19A
Nu este medic/terapeut
BELLA_19A
va multumesc pentru raspuns...m-am mai linistit...estetic...hmm..nu reprezinta o problema mare...ma ingrijora durerea pe care o simteam.
cineva mi-a recomandat ca dupa ce voi face o punctie(operatie), in cazul in care incepe sa se formeze iar chistul, sa lovesc mama puternic o suprafata dura ca sa sparg punguta de lichid si o data cu spargearea ei sa masez permanent locul.asa voi impiedica acumularea de lichid.aceasta persoana a avut un astfel de chist si acest "tratament" i-a fost recomandat de un chirurg.
aaa.in ce consta artroscopicul?
va multumes inca o data...
0
16-11-2010, ora 19:52
marinela p
Nu este medic/terapeut
marinela p
Buna ziua! am un copil de 12 ani care are un chist la unul din testicule.Oare este grav cum ar trebui sa procedez?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum devin tendoanele mai rigide și mai puternice
  •