chist hidati hepatic calcificat

22-01-2008
codi
Nu este medic/terapeut
codi
am fost diagnosticata cu formatiune hipoecogena, neomogena, cu calcificari in interior, contur net, regulat, hiperecogen, cu dimensiuni de 103/56 mm, fara semnal vascular la ex. Doppler-in segmentele VII-VIII -lobul drept hepatic. anticorpi-Echinococcus granulosus-IgG-1.1. Se poate trata chirurgical sau cu antibiotic?multumesc
1 comentarii
0
22-01-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Se poate trata şi chirurgical. Se poate încerca şi un tratament antiparazitar înainte, cu şanse variabile de reuşită, deoarece operaţia nu este deloc uşoară.
Dar problema la care trebuie ca medicul dv de familie să răspundă este una numai aparent simplă: în ce măsură este nevoie de tratament ?
Din cele descrise, nu există nici cea mai mică dovadă că boala ar fi activă. Dacă boala este inactivă (altfel spus: nu există paraziţi vii), este preferabil să nu trataţi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul