chisturi pe ambele ovare CA125 =233

28-12-2011
andyan
Nu este medic/terapeut
andyan
buna
sunt din suceava si am facut recent o eco transvaginala si mi-au descoperit chisturi pe ambele ovare
CA 125 e 233
Helicobacter pylori 120 intens pozitiv

ar avea vro legatura HP cu rezultatulmarit al CA 125?

ar fi o cauza poate din cauza ca eram in a 5 zi de menstuatie? cand am facut analiza?

ce analize sa fac sa vad daca e cancer ovarian? care ar fi simptome pt asa ceva?

mentionez ca am dureri in zona genitala doar in prima zi de menstruatie - foarte putin si in a2-a cateodata
nu am urmat inca nici un tratament - nu stiu de ce sa ma apuc - la cine am fost unul a zis operatie - unul a zis sa nu ma grabesc ca ar putea fi functionale chisturile

s-a mai confruntat cineva cu asa ceva sa-mi dea un sfat?
2 comentarii
0
28-12-2011, ora 13:53
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
Trebuie sa precizati varsta si eventual alte patologii diagnosticate.
Infectia cu H P ca orice infectie/inflamatie poate duce la cresterea valorii CA-125
Exista chisturi ovariene in endometrioza care duc la cresterea valorii CA-125
Sfatul meu ar fi sa mergeti la un medic cu experienta in oncologie ginecologica cu rezultatul ecografiei transvaginale, daca exista o descriere detaliata a aspectului si dimensiunilor chisturilor ovariene. Acela va putea sa decida daca aveti sau nu indicatie pentru operatie. Cel mai probabil nu este cancer si daca totusi vi se propune interventia- recurgeti la o interventie laparoscopica cu ex HP.
Exista si alti markeri tumorali gen CEA, HE4, AFP etc care teoretic ar putea avea vreun beneficiu in diagnosticarea unui neoplasm ovarian dar nu va recomand sa mergeti sa le faceti fara recomandarea medicului. Puteti repeta la un alt laborator dozarea CA-125
0
29-12-2011, ora 20:31
andyan
Nu este medic/terapeut
andyan
varsta e 24 ani fara alte patologii

la ecograf a iesit = uterul in anteversie 4, 4cm/5, 8cm, omogen, endometrul 0, 9cm

ovar drept 3, 2cm contine chist 4, 3/3, 3 cu multiple ecouuri punctiforme in continut si foliculi de 1, 3cm 0.8cm 0, 5cm

ovar stang 3cm cu chist de 4cm/4, 2cm

as dori o parere va rog frumos
Adaugă un comentariu / răspuns