ciclu neregulat sau sarina?

03-05-2012
john1985
Nu este medic/terapeut
john1985
Buna ziua,

Am o problema pentru care va cer opinia: Prietena mea a inceput sa ia Logest (anticonceptionale) de o luna insa a inceput sa le ia din a5a zi de menstruatie/ciclu. In ziua a 7a si a8a am avut contact sexual dar nu am terminat inauntru ci am folosit prezervativul in a doua parte a actului sexual. Stiu ca fiind prima luna de anticonceptionale si luandu-le din ziua a 5a, e necesar sa se foloseasca o metoda contraceptiva suplimentara in primele 7 zile de cand a inceput Logestul. Ciclul ei nu chiar regulat. Ii vine cand la 28, cand la 30-31.

In afara de cele doua contacte sexuale mentionate mai sus, nu am mai avut altele pana in a 17a zi a cicului menstrual (aprox a 12-a pastila de Logest). Evident, din acest punct inainte nu am mai folosit metode suplimentare de protectie.

Astazi e a 4-a zi de la terminarea ultimului drajeu Logest dar menstruatia intarzie sa apara. Mentionez ca inaintea ultimei menstruatii a avut o raceala/cistita pe care a tratat-o cu Zanocin (antibiotice). Aceasta raceala a reaparut in urma cu 2-3 zile, cam cand a luat ultima pastila de Logest, si a folosit acum un ovul Lomexin si a inceput de 2-3 zile sa ia iar Zanocin.

E posibil ca intarzierea sa se produca din cauza racelilor, a antibioticelor sau stiu eu altceva sau credeti ca se pune problema sa fie insarcinata ?
5 comentarii
0
03-05-2012, ora 15:21
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
Normal cand ia anticonceptionale cu antibiotice trebuie sa faceti dragoste cu prezervativ pt ca antibioticul diminueaza efectul anticonceptionalelor.Ciclul poate intarzaia si din cauza raceli pe care spui tu ca o are sau poate sa fi ramas insarcinata. Trebuie sa asteptati cel putin 2 saptamani de la ultimul contact sexual si sa faca un test de sarcina poate pana atunci ii vine si menstruatia. Totul depinde de test daca iese pozitiv e insarcinata sau daca iese negativ este racita sau inca anticonceptionalele nu au inceput sa ii regleze mentruatia. In rest nu stiu ce sa iti spun mai asteapta pana la test
0
03-05-2012, ora 15:30
john1985
Nu este medic/terapeut
john1985
Buna lory,

Eu inteleg si stiu ca antibioticele diminueaza efectul anticonceptionalelor dar asa cum am spus mai sus nu a luat antibiotice in timpul administrarii anticonceptionalelor. Prima data cand a luat antibiotice a fost inainte de ultima menstruatie. A terminat anibioticele apoi a inceput Logest. Timp de 12 drajeuri(primele) nu am avut alte contacte sexuale decat cele mentionate, unde s-a folosit prezervativ in a doua parte a actului sexual(ejacularea s-a produs in prezervativ). Dupa primele 12 drajeuri nu am folosit protectie suplimentara. Ultimul contact sexual a avut loc cu o zi inainte de terminarea ultimului drajeu de Logest.

A reinceput sa ia antibiotice la aprox 2 zile de la ultimul act sexual deoarece a revenit aceasta raceala. Bineinteles ca folosind si un ovul si avand si aceasta raceala nu am mai avut nici un contact sexual.

Astept pareri...
0
03-05-2012, ora 15:35
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
Atunci poate sa fie o dereglare mai asteapta cum ti-am zis si pune-o sa faca un test dar daca e o dereglare poate sa vina oricand menstruatia. Normal menstruatia incepe sa vina regulat incepand cu a doua luna de anticonceptionale. Ea e acum in perioada de pauza?
0
03-05-2012, ora 15:38
john1985
Nu este medic/terapeut
john1985
Da. E in acea perioada de 7 zile in care trebuie sa ii apara menstruatia... Deocamdata au trecut 4 zile din perioada de pauza...
0
03-05-2012, ora 15:41
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
Parerea mea e ca nu este insarcinata mai asteapta ca trebuie sa ii vina. o sa iti scriu un mesaj privat citeste-l
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce ai menstruații neregulate și ce poți face
  • Caracteristici ale ciclului menstrual ce ridică semne de întrebare
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  • Ciclul de două ori pe lună
  •