Concluzii rmn as dori o părere de cât de grav este.

21-01-2023
adriana65
Nu este medic/terapeut
adriana65
Concluzii rmn. Moderată dilatație de cai biliare intra și extrahepatice, respectiv a caii biliare principale, cu aspect ușor ameliorat fata de examinarea din data de 20.12.2021 cu decalibrare brusca la nivelul coledocului distal, cel mai probabil secundar modificărilor fibroase post-pancreatita.
Gadofilie parietala accentuată la nivelul cailor biliare intra și extrahepatice, cu tulburări de perfuzie parenchimatoase hepatic, cu aspect sugestiv pentru modificări colangitice.
Tromboza completa de trunchi portal și vena mezenterica superioara cu cavernom portal hilar hepatic. Pancreas cu dimensiuni reduse la nivelul istmo-corporeo-caudal, cu dilatația ductului Wirsung la nivelul corporeo-caudal ce comunica la nivel istmic cu o colecție lichidiana cu aspect sugestiv pentru un pseudochist. Adenopatii celio-mezenterice, hilar hepatice, peripancreatice, lombo-aortice superior și intramezenterice în progresie dimensionala.
Precizez ca în august 2021 am fost diagnosticată cu pancreatita acuta de origine necunoscuta cu pseudochist drenat în noiembrie 2021 și montare de stend pe canalul coledoc prin ERPC de trei ori în anul 2022.
Actualmente scos.
M-am simțit bine pana în decembrie 2022 când a început sa ma mănânce pielea și sa ma doară stânga dreapta sus în abdomen.Am început prin a-mi face analize rezultatul fiind crescut la amilaza, fosfataza, lipaza.
Elastaza pancreatita fecala este 6
Nu știu ce sa fac în continuare.
Cat de mult s-a agravat boala?
Acum nu ma mai mănâncă pielea de când am început să iau kreon la fiecărei masa și ursofalk de doua ori pe zi dar din când în când mă doare în partea dreaptă
As dori o interpretare a concluzie rmn mai pe înțelesul meu și la ce speranța de viață ma pot aștepta. Am 57 de ani.
Ce am citit pe internet nu m-a lămurit.
Ce pași trebuie sa urmeze în continuare
2 comentarii
1
22-01-2023, ora 08:10
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Mancarimea pielii e sugestiva pentru cresterea bilirubinei, cred ca stiati asta. Deci colestaza. Trebuie sa solicitati consult in clinica unde ati facut interventiile precedente.
0
23-05-2023, ora 15:52
adammichel
Nu este medic/terapeut
adammichel
Ai fost la doctor?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici