Contact sexual neprotejat

26-05-2024
Daiana07
Nu este medic/terapeut
Daiana07
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am nascut in urma cu 6 luni, prin cezariana. La contact sexual ne protejam mereu, mai putin aseara. A fost un contact sexual neprotejat, fara ejaculare. Pe calendarul menstrual, apare ca as fi in perioada fertila zilele acestea. Intrebarea mea este, am sanse sa raman insarcinata?
Am inteles ca dupa nastere, sansele de a ramane insarcinata, chiar din lichidul preejaculator, sunt mai mari. Ar trebui sa iau pastila de a doua zi? Multumesc pt eventualele raspunsuri.
1 comentarii
0
27-05-2024, ora 10:31
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
După naștere, corpul trece printr-o serie de schimbări hormonale, iar fertilitatea poate reveni destul de repede, chiar și în absența menstruației, mai ales dacă nu alăptați exclusiv. Este important să rețineți că, chiar și în absența ejaculării, lichidul preejaculator poate conține spermatozoizi suficienți pentru a provoca o sarcină.

Dacă sunteți în perioada fertilă și ați avut un contact sexual neprotejat, există într-adevăr o posibilitate de a rămâne însărcinată, chiar dacă șansele sunt variabile. Utilizarea contracepției de urgență, cum ar fi pastila de a doua zi, poate fi o opțiune de luat în considerare pentru a reduce riscul unei sarcini nedorite. Această pastilă este mai eficientă când este luată cât mai curând posibil după contactul sexual neprotejat, ideal în primele 24 de ore și până la 72 de ore.

Iată câteva aspecte de luat în considerare înainte de a decide dacă să utilizați pastila de a doua zi:

1. Eficacitatea: Pastila de a doua zi poate reduce semnificativ riscul de sarcină dacă este luată cât mai curând posibil după actul sexual neprotejat.
2. Siguranța: Contracepția de urgență este considerată sigură pentru majoritatea femeilor. Totuși, poate avea efecte secundare, cum ar fi modificări ale ciclului menstrual următor, greață sau oboseală.
3. Consiliere medicală: Este recomandat să discutați cu un medic sau cu un farmacist înainte de a lua pastila de a doua zi, mai ales dacă aveți condiții medicale preexistente sau luați alte medicamente.

În plus, ar fi bine să discutați cu un medic ginecolog despre metode de contracepție pe termen lung care vă pot conveni, având în vedere recenta naștere și planurile dumneavoastră de viitor legate de familie. Contracepția eficientă este esențială pentru a planifica adecvat intervalele între sarcini, mai ales după o cezariană, pentru a permite corpului să se recupereze complet.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Contraceptia dupa nastere
  •