Contracept M

11-04-2011
nico23
Nu este medic/terapeut
nico23
Bună ziua! Trebuie să fac pauză la anticoncepţionale şi vreau să ştiu gradul de eficacitate, efectele adverse ale Contracept M în evitarea unei sarcini. Mulţumesc anticipat pentru răspuns.
2 comentarii
0
12-04-2011, ora 00:07
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Eficienta anticonceptionalelor locale (spermicidelor) este mai mica decat a celor orale, in schimb si efectele secundare sunt mai mici. Indicele care arata eficienta contraceptiva este in jur de 84 %, fata de 99 % pentru sterilet, 98 % pentru anticonceptionale locale sau prezervativ, 96 % pentru metodele naturale, dar este considerabil mai mare decat pentru coitul intrerupt (ejacularea externa)m unde este de numai 65 %.
Aceasta inseamna ca, din 100 de femei care folosesc spermicide ca singura metoda contraceptiva timp de un an, o sarcina apare la 15 dintre ele.

Cititi cu atentie prospectul. Multe greseli pot fi evitate prin respectarea urmatoarelor reguli:
-exista un interval de timp dupa introducere in care NU trebuie sa aiba loc penetrarea, fiindca spermicidul inca nu si-a facut efectul. Deasemenea, exista un interval de timp in care este eficient, dupa care nu va mai bazati pe el. Vedeti in prospect care sunt aceste valori.
-In interiorul intervalului de timp in care sunt eficiente, se subintelege ca sunt eficiente pentru 1 (una bucata) act sexual (adica: o finalizare). Deci, pentru 2 finalizari in aceeasi partida este nevoie de 2 aplicari. Multe prospecte nu mentioneaza acest lucru in mod expres.
-nu va spalati in interiorul vaginului cu sapun sau orice alt produs inainte. Dealtfel, in general nu e bine sa va spalati in interiorul vaginului. Nu va spalati, timp de 4 ore, nici dupa aceea, nici macar cu apa simpla. In acest caz, chiar si apa chioara poate indeparta spermicidul, in vreme ce spermiile sunt inca acolo.

Daca sunt respectate aceste reguli, eficienta creste considerabil.
0
21-08-2013, ora 12:08
Diddy99
Nu este medic/terapeut
Diddy99
Am inteles ca la fiecare contact sexual trebuie introdus un ovul, indiferent ca ma aflu in intervalul de 4 ore de eficacitate a primului ovul. O alta intrebare ar fi daca partenerul meu poate ejacula inauntrul meu? Apoi inca o problema e cu sapunul..daca folosesc un gel intim care nu contine sapun e ok? Si daca eu nu am voie sa folosesc sapun se intelege ca nici partenerul meu inaintea contactului sexual nu are voie sa foloseasca sapun..cu cat timp inainte de contactul sexual am voie sa ma spal cu un gel intim? In prospecte scrie ca nu e bine sa ne spalam cu sapun absolut deloc, nu mentioneaza ca in interiorul vaginului..
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul